F Review: Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου - Hercules: The Legend Begins - FilmBoy Review: Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου - Hercules: The Legend Begins - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου - Hercules: The Legend Begins


     
    Τη φετινή χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αρκετά blockbuster με έντονο το αρχαιοελληνικό ή το ρωμαϊκό στοιχείο.

    Αν αυτό τον καιρό έχεις πατήσει έστω και το μικρό δάχτυλο του ποδιού σου σε μια αίθουσα (ή διαβάζεις Filmboy) θα έχεις προσέξει τους νέους 300 και την Άνοδο της Αυτοκρατορίας ενώ περιμένουμε και τα Pompeii, Hercules:The Thracian Wars με τον Dwayne Johnson (που θα βασίζεται και σε κόμικ).

    Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τον υποτιθέμενο 'prequel' Ηρακλή που μόνο Ηρακλή ή ελληνική μυθολογία δεν θυμίζει, από τον εξαφανισμένο 'σκηνοθέτη' Renny Harlin που έχει να κάνει αξιόλογες περιπετειούλες από την εποχή των Cliffhanger, Die Hard 2 και Deep Blue Sea (μην ακούσω για τίποτα Driven, Mindhunters ή Exorcist:The Beginning γιατί θα βγάλω φλύκταινες ,βρύα και λειχήνες).

    Ετούτος εδώ ο Ηρακλής χρησιμοποιώντας για μια ακόμα φορά το πρόσχημα της prequel ιστορίας που ΔΕΝ χρειαζόμασταν, αποδείχτηκε μία από τις συνηθισμένες blockbuster μπαρούφες που μας σερβίρονται σχεδόν κάθε Γενάρη (το άλλο είναι ο I, Frankenstein με τον Aaron Ekhart αλλά για τούτο το ...τέρας, θα τα πούμε αλλού).

    Βρισκόμαστε στην αρχαία Ελλάδα, του 1200 π.Χ.

    Προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερώσει το λαό της από τον εκδικητικό της σύζυγο, Βασιλιά Αμφιτρύωνα (Scott Adkins, Universal Soldier: Day of Reckoning), η Βασίλισσα Αλκμήνη (Roxanne McKee, Wrong Turn 5: Bloodlines) προσεύχεται στους Θεούς για καθοδήγηση.

    Ο Δίας της προσφέρει ως γιο τον Ηρακλή (Kellan Lutz, Breaking Dawn: Part 2), ο οποίος αρχικά κουβαλάει άλλο όνομα για να κρύψουν την ημίθεη προέλευση του.

    Ο Βασιλιάς Αμφιτρύωνας, αγνοώντας την πραγματική ταυτότητα του Ηρακλή,  φανερώνει την προτίμησή του προς τον μεγαλύτερο του γιο, τον Ιφικλή (Liam Garrigan).

    Ο Ηρακλής ερωτεύεται την όμορφη Ήβη (Gaia Weiss), πριγκίπισσα της Κρήτης και πληγώνεται έντονα όταν ο πατέρας του ανακοινώνει ότι την Ήβη θα παντρευτεί ο Ιφικλής.



    Όταν η Ήβη και ο Ηρακλής σχεδιάζουν να το σκάσουν και να παντρευτούν, ο Ηρακλής συλλαμβάνεται από τους φρουρούς του Αμφιτρύωνα και καταδικάζεται σε θάνατο.

    Γλυτώνοντας το θάνατο αλλά και τη σκλαβιά από τους Αιγύπτιους αποφασίζει μαζί με τον συμπολεμιστή του ...Σωτήρη (!) (Liam McIntyre, Spartacus: Blood and Sand) να απελευθερώσει το βασίλειο από την τυραννία του Αμφιτρύωνα, να κερδίσει την Ήβη, και να ανακηρυχθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ήρωες.

    Από τα πρώτα trailer όπου η Millenium Films (Expendables 2, Olympus Has Fallen) μάς παρουσίαζε μια υποτιθέμενη επική υπερπαραγωγή, εσύ υποψιαζόσουν μία ακόμη ψηφιακή trash συρραφή από κάθε ταινία στο στυλ των 300, Gladiator, Immortals και άλλων πολλών.

    Σενάριο γεμάτο κλισέ ατάκες περί δόξας ή ρομαντισμού, μάχες σε αρένες με ...άρρενες κλεμμένες από Μονομάχο, Μπεν (α)Χουρ και Spartacus, σπαθιά ηλεκτρισμένα από τον Δία που μοιάζουν να κόπηκαν από το God of War, λίγη ψηφιακή ψευτιά στα σκηνικά που έφερνε σε Immortals, ένα βιαστικό φινάλε με επίθεση σε βασίλειο που θύμιζε Lord of The Rings, ο ...Σωτηράκης και μια κακή επαναλαμβανόμενη χρήση του slow motion από τον Renny "θέλω να μοιάσω πολύ στον Zack Snyder μπας και ξαναχτίσω καριέρα" Harlin, είναι τα...λίγα που θα συγκρατήσεις μετά το πέρας της προβολής (και αν έχεις κατορθώσει να κρατήσεις το στομάχι σου από τα γέλια).

    Μιας και αναφερθήκαμε στα περί γέλωτος, σε μια δυο σκηνές πράγματι θα πεθάνεις όπως στην σύλληψη του Ηρακλή από τον...αόρατο Δία που θα σε κάνει να σκεφτείς την αντίστοιχη σκηνή με την Tori Spelling και το φάντασμα στο Scary Movie 2 (με το επακόλουθο ΣΠΑΣΤΑ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΕ του Scott Adkins/Αμφιτρύωνα) αλλά και στο σημείο που η Ήβη δεν άντεχε άλλο την στυμμένη σαν πορτοκαλάδα ζωή και αποφάσιζε να 'αυτοκτονήσει' (όταν ήδη έχεις αντέξει μια ωρίτσα pure trash-ιάς, σε κείνο το σημείο θα θες και συ να φωνάξεις "ΠΕΣΕ ΜΩΡΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ").

    Όσο για τον πρωταγωνιστή Kellan Lutz μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο σε διαφήμιση εσωρούχων ή κάποια ανανεωμένη εκδοχή του American Gladiator.



    Ήθελα να ήξερα που πηγαίνανε με τον τριτοτέταρτο πρωταγωνιστή των Twilight.

    Απόδειξη πως δεν τα μούσκουλα από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να πουλήσουν, θες κι ένα παραπάνω..."star quality" που λένε και στο χωριό μου.

    Ο Hercu-less έχοντας ήδη πάρει τα τρία στα ταμεία (μπάτζετ 70, άνοιγμα στα 8 μύρια και σύνολο παγκόσμιων εισπράξεων στα 19) θα πάρει 3 και στη βαθμολογία και αυτό χαριστικά για το αρχικό μονόπλανο μαχών, τον αγαπημένο action star Scott Adkins ( αν και με έκανε να πεθαίνω στα γέλια με τις υπερβολικά αγριεμένες αντιδράσεις σε ορισμένες σκηνές), τις σχετικά αξιόλογες και κάπως πιο τραβηγμένες σε διάρκεια σκηνές μονομαχίας στην αρένα και την γενικότερη αίσθηση trash-ιάς που δεν βλέπεται αλλά τουλάχιστον μπορείς να την κανιβαλίσεις εύκολα.

    Κατά τ'άλλα δεν θύμιζε σε τίποτα Ηρακλή αφού ακόμα και το λιοντάρι της Νεμέας με την προβιά του μπήκε παντελώς άστοχα και άτσαλα ως μια ακόμη γελοία ψηφιακή ξεπέτα και ήταν τόσο λίγο και τόσο άσχημα μονταρισμένο για να χωρέσει με το ζόρι σε 90 λεπτά, που το The Legend of Hercules μόνο ως Legend δεν θα μείνει.

    Σίγουρα θα λειτουργούσε καλύτερα ως πιλότος κάποιας νέας spin-off σειράς του Spartacus ή του Metal Hurlant Chronicles, χωρίς να χρειάζεται με το ζόρι τη στάμπα Ηρακλής για να πουλήσει περισσότερο.

    Ετούτος εδώ ο Hercules δεν προσφέρει ούτε την cult υπόσταση των παραγωγών με Lou Ferrigno ή Steve Reeves ή έστω τον μπιμουβίστικο τηλεοπτικό ημι-χαβαλέ του Hercules: The Legendary Journeys με τον Kevin Sorbo.

    Ακόμα και οι παντελώς "ΟΥΓΚΑ" που τους ξυπνάει το πολεμικό με κάθε αμερικάνικη trash-ιά που δήθεν εμπνέεται από το ελληνικό στοιχείο, δεν θα έχουν να ευχαριστηθούν και πολλά με το Legend of Hercules, πόσο μάλλον οι λάτρεις της καλής blockbuster-ιάς ανεξαρτήτως είδους που σίγουρα μπορούν να βρουν καλύτερο τρόπο να περάσουν την κινηματογραφική τους βραδιά.

    Ποια αρένα;
    Στείλτε τον στο λάκκο με τα κωλοδάχτυλα καλύτερα.


    Στις αίθουσες από 30 Ιανουαρίου.

    Kostas Tsokos.




    The Legend of Hercules trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου - Hercules: The Legend Begins Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top