F The Auschwitz Report trailer: Η Σλοβακία στέλνει στα Όσκαρ τα μυστικά του Άουσβιτς! - FilmBoy The Auschwitz Report trailer: Η Σλοβακία στέλνει στα Όσκαρ τα μυστικά του Άουσβιτς! - FilmBoy
  • Latest News

    The Auschwitz Report trailer: Η Σλοβακία στέλνει στα Όσκαρ τα μυστικά του Άουσβιτς!


    Ίσως ακούγεται κυνικό, αλλά κάθε ταινία με θέμα το Ολοκαύτωμα στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Ναζί, έχει ένα μικρό προβάδισμα στη κούρσα των κινηματογραφικών βραβείων, γι' αυτό και τέτοιες θεματικά ταινίες βρίσκονται πολύ συχνά στις επίσημες προτάσεις των χωρών.

    Κάπως έτσι και η Σλοβακία επέλεξε να στείλει στα προσεχή Όσκαρ (αν και τελικά δεν πέρασε στην τελική shortlist) το The Auschwitz Report (aka Správa), την αληθινή ιστορία των Rudolf Vrba και Alfréd Wetzler, δύο Σλοβάκων Εβραίων που το 1942 οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς και χάρη στο θάρρος τους και την οργανωτικότητα τους, θεωρούνται πως έσωσαν πάνω από 200 χιλιάδες ζωές. 

    Πως το κατάφεραν; 
    Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, παρατηρούσαν και κατέγραφαν κάθε λεπτομέρεια για τη λειτουργία του στρατοπέδου, με αυτές της πληροφορίες να τους βοηθούν να αποδράσουν δύο χρόνια αργότερα, να καταφέρνουν να φτάσουν με τα πόδια μέχρι την Ουγγαρία, όπου και παρέδωσαν την 33 σελίδων έκθεσή τους στο Εβραϊκό Συμβούλιο, η οποία έπεισε τον Ούγγρο έφορο να σταματήσει να στέλνει Εβραίους στο Άουσβιτς.

    Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Peter Bebjak, ενός κατά κύριο λόγο τηλεοπτικού σκηνοθέτη χωρίς κάποια ιδιαίτερη κινηματογραφική επιτυχία στο ενεργητικό του, και πρωταγωνιστούν οι Noel Czuczor (Ophelia) και Peter Ondrejicka.
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Auschwitz Report trailer: Η Σλοβακία στέλνει στα Όσκαρ τα μυστικά του Άουσβιτς! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top