F The Rifleman trailer: Η Λετονία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της με ένα επικό πολεμικό δράμα - FilmBoy The Rifleman trailer: Η Λετονία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της με ένα επικό πολεμικό δράμα - FilmBoy
  • Latest News

    The Rifleman trailer: Η Λετονία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της με ένα επικό πολεμικό δράμα



    Το τέλος του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έφερε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στο χάρτη της Ευρώπης, με ουκ ολίγες χώρες να αλλάζουν τα σύνορά τους ή να κερδίζουν την ανεξαρτητοποίησή τους. 
    Μία απ' αυτές και η Λετονία, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Δημοκρατία της Λετονίας, φροντίζοντας να αναβιώσει τους αγώνες με μια επική κινηματογραφική ταινία, το Dveselu Putenis ή The Rifleman όπως μεταφράστηκε για τις δυτικές αγορές.



    Το σενάριο μας συστήνει τον 16χρονο Arturs, ένα νεαρό αγόρι που κατατάσσεται στο στρατό για να πολεμήσει στο Μεγάλο Πόλεμο και να γίνει ήρωας. 
    Παρότι καταφέρνει να επιβιώσει των ανελέητων μαχών, χάνει ολόκληρη την οικογένειά του και όταν επιστρέφει στη πατρίδα αναρωτιέται αν οι προσπάθειές του ήταν μάταιες, με τις ελπίδες του να εναποτίθενται στη δημιουργία μιας νέας οικογένειας, μιας νέας χώρας γεννημένης μέσα από τις στάχτες του πολέμου.

    Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Aleksandrs Grīns και το σκηνοθέτησε ο ντοκιμαντερίστας Dzintars Dreibergs
    Στο πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται ο πρωτάρης Oto Brantevics.

    Το Dveselu Putenis έκανε πρεμιέρα στη Λετονία το Νοέμβριο και σπάζοντας τα  ταμεία, ανακηρύχθηκε η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία της χώρας.

    Παρά τις εξαιρετικές κριτικές, η ταινία δε βρήκε κινηματογραφική διανομή εκτός Λετονίας, με αποτέλεσμα να γίνει διαθέσιμη στις digital πλατφόρμες τον προσεχή από τον Σεπτέμβριο. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Rifleman trailer: Η Λετονία γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της με ένα επικό πολεμικό δράμα Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top