F Στο σκηνοθέτη του Alpha τα ηνία του remake του The Fugitive! - FilmBoy Στο σκηνοθέτη του Alpha τα ηνία του remake του The Fugitive! - FilmBoy
  • Latest News

    Στο σκηνοθέτη του Alpha τα ηνία του remake του The Fugitive!


    Το 1963, ένας από τους πιο εμβληματικούς δημιουργούς της αμερικάνικης τηλεόρασης, ο Roy Huggins παρουσίασε τη πρωτότυπη σειρά The Fugitive που για 4 χρόνια κρατούσε εκατομμύρια τηλεθεατές καρφωμένους στους ασπρόμαυρους τότε δέκτες τους για να παρακολουθήσουν τη προσπάθεια του αδίκως καταδικασμένου για το φόνο της συζύγου του, γιατρού Richard Kimble να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του ενώ με τον αστυνόμο Philip Gerard να τον κυνηγά χωρίς έλεος.

    Η ιστορία έγινε παγκοσμίως γνωστή με το κινηματογραφικό remake του 1993, με τον Andrew Davis να σκηνοθετεί τον Harrison Ford και τον Tommy Lee Jones σε μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες των 90's, που όχι μόνο έσπασε ταμεία αλλά έφτασε και μέχρι τα Όσκαρ με 7 υποψηφιότητες, χαρίζοντας στον Jones το μοναδικό του χρυσό αγαλματάκι.

    Περίπου 25 χρόνια αργότερα, οι παραγωγοί θυμήθηκαν την ιστορία και αποφάσισαν να την αναβιώσουν και μάλιστα διπλά! 

    Ενώ λοιπόν η πλατφόρμα Quibi ετοιμάζει το μίνι-τηλεοπτικό remake με τους Boyd Holbrook και Kiefer Sutherland, η Warner Bros έβαλε μπρος το κινηματογραφικό remake δίνοντας τα ηνία στον Albert Hughes, έναν σκηνοθέτη που έγινε διάσημος ως δίδυμο μαζί με τον αδερφό του Allen, με τους δυο τους να μας δίνουν αξιόλογες ταινίες όπως τα Menace II Society, From Hell και The Book of Eli, όμως τα τελευταία χρόνια για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, με τον Albert να κάνει το σόλο ντεμπούτο του με τη προϊστορική οικογενειακή περιπέτεια Alpha που είδαμε πέρυσι.

    Όπως έγινε γνωστό, η νέα ταινία δεν θα είναι ένα πιστό remake σκοπεύοντας να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας, με το σενάριο να γράφει ο Brian Tucker (Broken City).

    Αναμένουμε νεότερα...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στο σκηνοθέτη του Alpha τα ηνία του remake του The Fugitive! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top