F Ford v. Ferrari trailer: Christian Bale & Matt Damon εκθρονίζουν τη "βασίλισσα" στη βιογραφική ταινία του James Mangold - FilmBoy Ford v. Ferrari trailer: Christian Bale & Matt Damon εκθρονίζουν τη "βασίλισσα" στη βιογραφική ταινία του James Mangold - FilmBoy
  • Latest News

    Ford v. Ferrari trailer: Christian Bale & Matt Damon εκθρονίζουν τη "βασίλισσα" στη βιογραφική ταινία του James Mangold


    Είναι ο σκηνοθέτης των Girl Interrupted, Walk the Line, 3:10 to Yuma (στα 9+1 Καλύτερα Γουέστερν του FilmBoy) και Logan, αλλά είναι και ο σκηνοθέτης των Kate & Leopold, Knight and Day και The Wolverine

    Με σκωτσέζικο ντουζ μοιάζει η καριέρα του James Mangold και όλα δείχνουν πως η νέα του ταινία θα προστεθεί στη πρώτη λίστα, ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να ελπίζουμε...

    Το άστοχα τιτλοφορημένο Ford v. Ferrari μας πάει στα μέσα της δεκαετίας του '60, όταν η βασίλισσα Ferrari έμοιαζε παντοδύναμη και κυριολεκτικά ανίκητη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

    Με τον μεγάλο αγώνα 24 Hours of Le Mans να πλησιάζει, μια ομάδα Αμερικάνων μηχανικών, υπό τις οδηγίες του σχεδιαστή Carroll Shelby και του οδηγού Ken Miles καταφέρνουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κατασκευάσουν το θρυλικό Ford GT40.

    Ο χαρακτηρισμός "άστοχος" σχετικά με τον τίτλο, νομίζω είναι κατανοητός, μιας και αντί για την αληθινή κόντρα των δύο εταιριών, όπως αφήνεται να εννοηθεί, η ταινία επικεντρώνει αποκλειστικά στη Ford και στη κατασκευή του συγκεκριμένου αμαξιού.

    **Update: Η ταινία θα βγει στην Ευρώπη με τον τίτλο Le Mans ’66**

    Το σενάριο έγραψε -αρχικά- ο Jason Keller (Escape Plan), κατόπιν πέρασε από τα χέρια των Jez & John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow), με τον James Mangold που τελικά ανέλαβε και τη σκηνοθεσία, να του βάζει τις τελευταίες πινελιές.

    Πρωταγωνιστούν οι Christian Bale (Vice), Matt Damon (Suburbicon), Caitriona Balfe (Money Monster), Tracy Letts (The Post) και ο μικρός Noah Jupe (A Quiet Place).

    Το trailer μοιάζει πραγματικά πολύ καλό, ακόμα και για έναν θεατή που δε δίνει δεκάρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό όπως εγώ, και με την ημερομηνία πρεμιέρα να έχει τοποθετηθεί στα μέσα Νοεμβρίου με ελληνικό τίτλο Κόντρα σε Όλα, οι βλέψεις για μια ή περισσότερες θέσεις στα Όσκαρ είναι εμφανείς.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ford v. Ferrari trailer: Christian Bale & Matt Damon εκθρονίζουν τη "βασίλισσα" στη βιογραφική ταινία του James Mangold Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top