F Κριτική: Εκδικητές: Η τελευταία πράξη - Avengers: Endgame (2019) - FilmBoy Κριτική: Εκδικητές: Η τελευταία πράξη - Avengers: Endgame (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Εκδικητές: Η τελευταία πράξη - Avengers: Endgame (2019)



    Μετά τα καταστροφικά αποτελέσματα του Infinity War, οι εναπομείναντες Avengers προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν ψάχνοντας τρόπο να διορθώσουν την επικρατούσα κατάσταση. 
    Αυτό θα τους φέρει ξανά απέναντι στον ισχυρότατο Thanos, μέσα από ένα τεράστιο κυνήγι θησαυρού που στήνεται γύρω από τα πετράδια της Αιωνιότητας.

    Μετά το αρκετά καλό και ιδιαίτερα ανατρεπτικό Infinity War, οι Anthony και Joe Russo επιχειρούν να ολοκληρώσουν την ιστορία που μας άφησαν στη μέση, αλλά και ουσιαστικά να κλείσουν (;) τον κύκλο των Avengers. 
    Έτσι στήνουν μια ταινία η οποία κάνει αναδρομή σε πολλά γεγονότα που καθόρισαν το Marvel Universe όλα αυτά τα 11 χρόνια, επαναφέροντας, έστω για ένα αποχαιρετιστήριο νεύμα, τους περισσότερους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

    Σε αυτό το τελευταίο λοιπόν μέρος, τα αδέρφια Russo έχουν να διαχειριστούν ένα πολύ φιλόδοξο σενάριο το οποίο βασίζεται σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα (την οποία σας κρατάμε για.. έκπληξη), δημιουργώντας πολλές παράλληλες ιστορίες. 
    Οι δύο δημιουργοί κάνουν και πάλι αρκετά καλή δουλειά, ξεκινώντας με τη δραματική διάθεση που έκλεισαν την προηγούμενη ταινία και στήνοντας αργά και μεθοδικά τη νέα υπόθεση. 


    Αυτή τη φορά όμως το εύρος στο οποίο εκτείνονται οι ιστορίες και η διάρκεια, κάνουν την ταινία να χάνει σε ορισμένα σημεία την απαραίτητη συνοχή (έχοντας και κάποια κενά διαστήματα), ενώ και ως προς τους χαρακτήρες, κυρίως λόγω του σεναρίου, δεν υπάρχει κατάλληλη ισορροπία, με αποτέλεσμα πολλοί ήρωες να δηλώνουν απλά την παρουσία τους, με τη δραματοποίηση που είχε δημιουργήσει το Infinity να ελαχιστοποιείται σε επιλεγμένες σκηνές.

    Παρά αυτές τις τεχνικές ενστάσεις, η ταινία παραμένει διασκεδαστική και πολύ ευχάριστη ως προς την παρακολούθηση σε όλη τη διάρκεια, με την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει τη Marvel να είναι συχνά πετυχημένη με μπόλικες χιουμοριστικές στιγμές. 
    Από την άλλη, αυτή η κωμική προσέγγιση τείνει μερικές φορές προς την υπερβολή εις βάρος της δραματικότητας όπως προαναφέραμε, αλλά και της δράσης, με τις σκηνές μάχης να είναι πιο μετρημένες, μέχρι βέβαια να φτάσουμε σε ένα επικών διαστάσεων (αλλά και λίγο βαβουριάρικο) φινάλε.

    Τελικά αυτό που έχουμε είναι ένα πετυχημένο κλείσιμο αυτού του τεράστιου concept δια χειρός Marvel, το οποίο όμως ακολουθεί αρκετά ασφαλείς επιλογές, δεν κρύβει ουσιαστικές εκπλήξεις, και δεν ξεπερνάει το Infinity War το οποίο αποτελεί την καλύτερη ταινία των Avengers

    Στους κινηματογράφους από 24 Απριλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Εκδικητές: Η τελευταία πράξη - Avengers: Endgame (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top