F Sobibor trailer: Απόδραση από τη ναζιστική κόλαση στο Ρώσικο πολεμικό δράμα - FilmBoy Sobibor trailer: Απόδραση από τη ναζιστική κόλαση στο Ρώσικο πολεμικό δράμα - FilmBoy
  • Latest News

    Sobibor trailer: Απόδραση από τη ναζιστική κόλαση στο Ρώσικο πολεμικό δράμα


    Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Timur Bekmambetov επέλεξε τον θεατρικό Konstantin Khabensky για να πρωταγωνιστήσει στο cult classic πια Night Watch, με την επιτυχία της ταινίας και του sequel, να τον κάνει παγκοσμίως γνωστό. 
    Έκτοτε ακολούθησε μία ζηλευτή καριέρα, κυρίως εντός συνόρων, κάνοντας και κάποιες συμμετοχές σε χολιγουντιανές ταινίες όπως το Tinker Tailor Soldier Spy και το Black Sea.

    Ακολουθώντας ένα γνωστό μονοπάτι, το επόμενο βήμα στη καριέρα του ήταν να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και πίσω από τη κάμερα, με τον Ρώσο να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο πολεμικό δράμα Sobibor.

    Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Ναζί είχαν χτίσει πολλά στρατόπεδα εξόντωσης, με το Άουσβιτς να είναι το πιο διαβόητο όμως οι θηριωδίες που έλαβαν χώρα στα υπόλοιπα δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητες.

    Ένα από αυτά ήταν και το Sobibor, στα σύνορα της κατεχόμενης Πολωνίας με τη σημερινή Ουκρανία και Λευκορωσία. 

    Εκεί το 1943 πραγματοποιήθηκε μία από τις λίγες επιτυχημένες απόπειρες απόδρασης κρατουμένων, με τον σοβιετικό αξιωματικό Alexander Pechersky που βρέθηκε εκεί, να οργανώνει τους Εβραίους συγκρατούμενους και στις 14 Οκτωβρίου να καταφέρνουν να δολοφονήσουν κάποιους από τους φύλακες, να παίρνουν στα χέρια τους τα όπλα και να βρίσκουν το δρόμο προς την ελευθερία. 

    Παρότι από τους 550 κρατουμένους, μόνο περίπου 50 κατάφεραν να επιζήσουν μέχρι τα τέλη του πολέμου αφού οι περισσότεροι είτε σκοτώθηκαν κατά την εξέγερση είτε ξαναπιάστηκαν και εκτελέστηκαν, το όνομα του Pechersky έμεινε στην ιστορία και αργότερα παρασημοφορήθηκε.

    Ο Konstantin Khabensky εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει και το πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας δίπλα του τους Christopher Lambert (Bel Canto) και Michalina Olszanska (I, Olga).

    Το Sobibor προβλήθηκε στη Ρωσία τη περασμένη άνοιξη και τον επόμενο μήνα να κάνει πρεμιέρα και στην Αμερική. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sobibor trailer: Απόδραση από τη ναζιστική κόλαση στο Ρώσικο πολεμικό δράμα Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top