F Dark Phoenix trailer: Το X-Men franchise και πώς φτάσαμε στον Μαύρο Φοίνικα! - FilmBoy Dark Phoenix trailer: Το X-Men franchise και πώς φτάσαμε στον Μαύρο Φοίνικα! - FilmBoy
  • Latest News

    Dark Phoenix trailer: Το X-Men franchise και πώς φτάσαμε στον Μαύρο Φοίνικα!


    Είναι σχεδόν απίστευτο πως ένα κινηματογραφικό franchise με ιστορία σχεδόν είκοσι ετών έφτασε από το ζενίθ στο ναδίρ της μόλις μέσα σε δύο χρόνια. 
    Το Days of Future Past ήταν ένα πραγματικό έπος και με διαφορά το καλύτερο κεφάλαιο της σειράς X-Men
    Και εκεί που περιμέναμε με ανυπομονησία τη συνέχεια έρχεται το Apocalypse που ήταν ένα πραγματικό σκουπίδι. 
    Η παγωμάρα έφερε την αποχώρηση του Bryan Singer και μερικούς από τους βασικούς πρωταγωνιστές των οποίων τα συμβόλαια είχαν ολοκληρωθεί να δηλώνουν πως μάλλον τέλειωσαν από τη σειρά.

    Στη Fox έμοιαζαν να το βάζουν κάτω, δηλώνοντας δημόσια πως θα πατήσουν reset στο franchise, όμως φαίνεται πως η επιθυμία του Simon Kinberg να υλοποιήσει ΣΩΣΤΑ, και όχι όπως στο The Last Stand, την storyline του The Dark Phoenix Saga τους έπεισε και το X-Men: Dark Phoenix μπήκε στα σκαριά.

    Οι James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence και Nicholas Hoult πείσθηκαν ($$$) να υπογράψουν νέα συμβόλαια, με τον Kinberg να γράφει όχι μόνο το σενάριο, αλλά για πρώτη φορά στη καριέρα του να κάθεται και στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

    Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2017. 

    Παρότι λίγο αργότερα ο Kinberg ανακοίνωσε πως το post-production της ταινίας θα διαρκέσει περισσότερο από το τυπικό ώστε να τελειοποιήσει τα πολύπλοκα εφέ, οι μήνες περνούσαν και η Fox όλο και άλλαζε την ημερομηνία πρεμιέρας. 
    Οι φήμες για εκτεταμένα και πανάκριβα rewrites και κατ΄επέκταση reshoots που αλλάζουν σχεδόν το 1/3 της ταινίας και κόστισαν σχεδόν όσο το αρχικό budget, οργιάζουν παρότι επισήμως διαψεύδονται.

    Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, όταν συμφωνείται η πώληση της Fox στην Disney, με την δεύτερη να λέγεται πως είναι δυσαρεστημένη και με τις δύο ταινίες X-Men που είναι ουσιαστικά έτοιμες (Dark Phoenix και το ακόμα εξαφανισμένο New Mutants) και δε θέλει να σπαταλήσει άλλα χρήματα πάνω τους, με τους πιο καταστροφολόγους να μιλούν για πιθανότητα ολικής ακύρωσής τους!

    Τελικά, άγνωστο σε ποια μορφή, το Dark Phoenix κλείδωσε τη θέση του για το φετινό Ιούνιο με το πρώτο teaser να αφήνει τους οπαδούς παγωμένους μιας και η νέα ταινία δείχνει να μοιάζει με εκείνη που ουσιαστικά θέλει να σβήσει από τις μνήμες μας, το The Last Stand

    Τώρα έφτασε η ώρα και για το πρώτο ολοκληρωμένο trailer που δυστυχώς δε βελτιώνει ιδιαίτερα τις αντιδράσεις και μένει να περιμένουμε λίγους μήνες για να δούμε αν το Apocalypse ήταν ο πάτος ή το βαρέλι έχει και πιο κάτω.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dark Phoenix trailer: Το X-Men franchise και πώς φτάσαμε στον Μαύρο Φοίνικα! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top