F Κριτική: Το Βαποράκι - The Mule (2018) - FilmBoy Κριτική: Το Βαποράκι - The Mule (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Το Βαποράκι - The Mule (2018)



    Η επιστροφή του παλαίμαχου Clint Eastwood σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία που ο ίδιος σκηνοθετεί έρχεται 10 χρόνια μετά την επιτυχία του ‘Gran Torino’ και μια ακόμα φορά το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει καθώς ο Eastwood αποδεικνύεται πολύ καλός όταν βρίσκεται και μπροστά και πίσω από τις κάμερες. 

    Η συγκεκριμένη ταινία δεν διαθέτει κάποια αρετή όσον αφορά το σενάριο, αποτελεί απόλαυση να βλέπεις τον 88χρονο Eastwood επί της οθόνης να παίζει με τόσο χαλαρό τρόπο και να χαμογελάει. 
    Το σενάριο της ταινίας υπέγραψε ο Nick Schenk που είχε συνεργαστεί με τον Eastwood ξανά στο ‘Gran Torino’. 
    Επιπλέον, συμπρωταγωνιστούν οι Bradley Cooper (A Star is Born), Laurence Fishburne (Ant-Man and the Wasp), Dianne Wiest (The Odd Life of Timothy Green) και Andy Garcia (Mamma Mia! Here We Go Again).

    Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 
    Ο Clint είναι ο Earl Stone, ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας που εργάζεται ως φυτοκόμος. 
    Στα 90 του χρόνια πια, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και είναι αποξενωμένος από την οικογένεια του. 
    Αποφασίζει να εργαστεί… ως βαποράκι για χρέη ενός Μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών μεταφέροντας ποσότητες κοκαΐνης. 


    Χωρίς να έχει ποινικό μητρώο και λόγω της ηλικίας του, ο Earl δεν κινεί καθόλου υποψίες στην αστυνομία και συνεχίζει ανενόχλητος τη δουλειά του. 
    Ο Earl δεν αποτελεί όμως και έμπιστο πρόσωπο κατά το νέο αφεντικό στις κατατάξεις του καρτέλ και τα μέτρα ασφάλειας γίνονται πιο αυστηρά για αυτόν. 
    Παράλληλα, το τμήμα δίωξης ναρκωτικών βρίσκεται πιο κοντά στην εξάρθρωση του καρτέλ και ο Earl θα βρει τα πράγματα να στριμώχνονται γύρω του.

    Ακούραστος και γεμάτος ενέργεια, ο Clint Eastwood είναι ο ιδανικός άνθρωπος που θα μπορούσε να φέρει αυτή την ιστορία στη μεγάλη οθόνη με τόση ζωντάνια χωρίς να υπάρχει κάτι το περιττό στη σκηνοθετική του προσέγγιση. 
    Απλή με τις διασκεδαστικές αλλά και με τις δραματικές της στιγμές, η ταινία δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσθέσει αλλά ούτε πρόκειται και για χάσιμο χρόνου. 

    Περισσότερο – όπως αναφέραμε και νωρίτερα – αξίζει η εμφάνιση του Clint Eastwood, ενός ηθοποιού που μετράει καριέρα πάνω από έξι δεκαετίες και συνεχίζει μέχρι και τώρα. 
    Και μάλιστα ενός ηθοποιού και σκηνοθέτη που δεν μένει μόνο στις ταινίες δράσης και στα γουέστερν που τον έκαναν διάσημο αλλά καταφέρνει να διηγείται και μερικές άγνωστες ιστορίες που ξέρει με τον δικό του τρόπο να ετοιμάζει για τη μεγάλη οθόνη. 
    Η δημιουργία λοιπόν νικάει το χρόνο και ο Clint το επιβεβαιώνει.

    Στους κινηματογράφους από 3 Ιανουαρίου.


    Πάνος Μουζάκης   


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Το Βαποράκι - The Mule (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top