F Κριτική: Ο Ant-Man και η Σφήκα - Ant-Man and the Wasp (2018) - FilmBoy Κριτική: Ο Ant-Man και η Σφήκα - Ant-Man and the Wasp (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Ant-Man και η Σφήκα - Ant-Man and the Wasp (2018)




    Η Marvel συνεχίζει απτόητη να μας παρέχει νέο υλικό για τους ήρωες της, αναπτύσσοντας συνεχώς ιστορίες που κινούνται παράλληλα στον κόσμο των Avengers. 
    Έτσι αυτή η πληθωρική παραγωγική διαδικασία έφτασε να μας δώσει και ένα sequel για τον Ant-Man. 

    Όσον αφορά την πρώτη ταινία είχαμε γνωρίσει έναν αρκετά συμπαθητικό ήρωα (εξαιτίας και της εύστοχης επιλογής του Paul Rudd) δίνοντάς μας ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες και ως προς τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά και όσον αφορά το ρόλο του στο σύμπαν της Marvel.
    Εδώ όμως πέφτοντας στην παγίδα της υπερκατανάλωσης, μας παρέχει μια ταινία η οποία προσφέρει ελάχιστα σε σχέση με όσα αναφέραμε για την πρώτη, μοιάζοντας ολίγον αχρείαστη στη συνολική μυθολογία. 

    Σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το υπερβολικό σενάριο το οποίο χρησιμοποιεί πολλούς βαρύγδουπους επιστημονικούς όρους για δικαιολογία και μια παρατραβηγμένη ιδέα ως αφορμή ώστε να βασίσει την ιστορία του. 
    Η πλοκή μάλιστα γίνεται αναίτια περίπλοκη με τους μέτρια αναπτυγμένους βοηθητικούς χαρακτήρες να μην γίνονται παραγωγικοί, κάνοντάς μας να απορούμε για πολλά που βλέπουμε.

    Αν βέβαια «ξεχάσουμε» τα πώς, τι και γιατί συμβαίνουν όσα παρακολουθούμε, τότε ίσως και να περάσουμε πολύ ευχάριστα την ώρα μας. 
    Ο σκηνοθέτης Payton Reed αναλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντά του και με το υλικό που έχει, κάνει ότι καλύτερο μπορεί. 


    Δίνοντας έναν αρκετά καλό ρυθμό στήνει ένα γρήγορο σουπερηρωικό κυνηγητό, ενώ παράλληλα αξιοποιώντας τις αυξομειώσεις των πρωταγωνιστών πειραματίζεται με τα εφέ φτιάχνοντας ορισμένες πετυχημένα αστείες καταστάσεις. 
    Στη βάση της όμως η ιστορία, εξαιτίας του σεναρίου που προαναφέραμε, παραμένει κενή και δεν αποφεύγεται μια φανερή κοιλιά στο μέσο του φιλμ.

    Τέλος, όσον αφορά τους ηθοποιούς έχουμε το ίδιο βασικό καστ γύρω από τους οποίους εξελίσσεται όλη η δράση. 
    Πιο σημαντική διαφορά, την οποία καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, είναι η αναβάθμιση της Evangeline Lilly η οποία εδώ αποκτά και το ρόλο της Wasp, λειτουργώντας ως άμεση βοηθός του Ant-Man υπό τις οδηγίες του πατέρα της (Michael Douglas). 

    Η παρουσία της είναι αρκετή ώστε να κάνει ακόμα και μια «Σφήκα» να δείχνει ελκυστική, όχι όμως και την ταινία συνολικά η οποία κινείται σε ασφαλή μονοπάτια αλλά και μέτρια επίπεδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Marvel.

    Στους κινηματογράφους από 5 Ιουλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Ant-Man και η Σφήκα - Ant-Man and the Wasp (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top