F Κριτική: Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) - FilmBoy Κριτική: Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)




    Το όνομα «Harry Potter» αποτελεί κινηματογραφικά ένα από τα πιο αγαπημένα τα τελευταία χρόνια, και κατ’ επέκταση και από τα πιο εμπορικά. 
    Αποτέλεσμα ήταν το 2016 να δημιουργηθεί μια νέα σειρά ταινιών (όχι βασισμένη σε βιβλία αυτή τη φορά αλλά πάντα με την υπογραφή της J.K.Rowling) που μας τοποθετούσε στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και μας ταξίδευε στην Αμερική.

    Στη συνέχεια εκείνης της ταινίας τώρα, η Rowling και ο σκηνοθέτης David Yates υπόσχονται να μας αποκαλύψουν τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ μεταφέροντάς μας στην Ευρώπη. 
    Στην πραγματικότητα όμως αυτά τα εγκλήματα μας αφήνουν με την φαντασία, με την ταινία να λειτουργεί σαν ένας πρόλογος για τις (πολλές) επόμενες που θα ακολουθήσουν. 

    Η δράση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η εξέλιξη της ιστορίας είναι μάλλον μικρή. 
    Έτσι το ενδιαφέρον εστιάζεται στους νέους χαρακτήρες που μας συστήνονται καθώς και στην εξέλιξη αυτών που ήδη γνωρίζουμε. 
    Μερικές φορές όμως σαν να φορτώνει με ένα λογοτεχνικό βάθος τους ήρωες, με τις αναζητήσεις και τις αποκαλύψεις για το παρελθόν τους να δείχνουν υπερβολικές, ενώ παράλληλα δίνονται συμπτυγμένες μέσα στα στενά κινηματογραφικά πλαίσια.

    Σεναριακά χάνεται ο ενδιαφέρον κοινωνικός χαρακτήρας που υπήρχε στην προηγούμενη ταινία ανάμεσα σε «κανονικούς» και «μη» ανθρώπους, καθώς και τα έντονα φιλοζωικά αισθήματα. 



    Από την άλλη το στόρι αρχίζει να ακολουθεί πιο σκοτεινά μονοπάτια μέσω του Γκρίντελβαλντ, αλλά όπως και η υπόλοιπη ταινία, έτσι και αυτό το κομμάτι δείχνει να βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. 
    Δεν λείπουν πάντως και οι αναφορές προς τους φαν των βιβλίων, οι οποίοι θα βρουν γνώριμα ονόματα, πρόσωπα, και γεγονότα.

    Όσον αφορά τους ηθοποιούς επιστρέφουν οι πρωταγωνιστές που γνωρίσαμε στο πρώτο, με τον Eddie Redmayne (Fantastic Beasts and Where To Find Them) να έχει τον πρώτο λόγο με το γνώριμο πλέον, διστακτικό και πετυχημένα αμήχανο παίξιμό του. 
    Από νέα πρόσωπα η προσοχή πέφτει στον Johnny Depp (Murder on the Orient Express) ο οποίος δημιουργεί εύκολα αν και λίγο επιτηδευμένα έναν μοχθηρό Γκρίντελβαλντ, και από την άλλη στον Jude Law (Genius) o οποίος με φινέτσα και σιγουριά παραδίδει τον νεαρό Ντάμπλντορ.

    Όπως προείπαμε όμως, όλα τα παραπάνω μοιάζουν με μια εισαγωγή για όσα ακολουθήσουν. 
    Έτσι αν είστε φαν της σειράς θα σας αφήσει με την όρεξη για τα επόμενα, διαφορετικά θα μείνετε μάλλον ανικανοποίητοι από όσα (δεν) δίνει η τωρινή ταινία.

    Στους κινηματογράφους από 15 Νοεμβρίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top