F The Favourite trailer: Μια Βασίλισσα, μια Λαίδη και μια υπηρέτρια στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου - FilmBoy The Favourite trailer: Μια Βασίλισσα, μια Λαίδη και μια υπηρέτρια στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου - FilmBoy
  • Latest News

    The Favourite trailer: Μια Βασίλισσα, μια Λαίδη και μια υπηρέτρια στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου


    Παρότι έχει καταντήσει σχεδόν ταμπού να τολμάς να πεις ότι δε λατρεύεις το χώμα που έχει πατήσει, παραδέχομαι ότι οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου δεν είναι του γούστου μου. 
    Αυτό δε σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω και το ταλέντο του ως σκηνοθέτη, όμως οι ιδιαιτερότητές του που μας σύστησε στον Κυνόδοντα και επιμένει να επαναλαμβάνει σε κάθε ταινία του, βλέπε ανούσια σοκαριστικές σκηνές και οι deadpan ερμηνείες, καταστρέφουν κατ’ εμέ, τις πολύ καλές ιδέες που κρύβονται από πίσω. 

    Η επανάληψη αυτών των ιδιαιτεροτήτων περιμένω ή τουλάχιστον ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα σταματήσουν η έστω θα αμβλυνθούν, και η αλήθεια είναι ότι στο The Killing of a Sacred Deer εμφάνισε τα πρώτα σημάδια εξέλιξης.
    Η νέα του ταινία The Favourite έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες στο φεστιβάλ της Βενετίας και όπως όλοι γνωρίζουμε κέρδισε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής αλλά και το βραβείο ερμηνείας για την Olivia Colman

    Η ώρα που θα τη δούμε στα μέρη μας αργεί ακόμα, μιας και η Odeon που έχει τα δικαιώματα διανομής, την έχει προγραμματίσει για τις αρχές του νέου έτους. 
    Για να μην είμαστε όμως μέχρι τότε στο σκοτάδι, για να ρίξουμε μια ματιά τι είναι πια αυτή η Ευνοούμενη.

    Αρχές του 18ου αιώνα. 
    Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. 
    Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους. 
    Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της. 
    Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα.
    Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. 
    Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. 
    Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

    Μια σημαντική διαφορά που παρατηρούμε στο The Favourite πριν καν δούμε το trailer είναι ότι για πρώτη φορά, ο Γιώργος Λάνθιμος αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το σενάριο κάποιου που δεν είναι άμεσος συνεργάτης του, βλέπε Ευθύμη Φιλίππου, με τους Deborah Davis και Tony McNamara να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό. 
    Το πιο σημαντικό που παρατηρούμε βλέποντας το trailer όμως, είναι μια σημαντική αλλαγή στο συνολικό ύφος, με τις deadpan ερμηνείες να έχουν περιοριστεί σημαντικά και το χιούμορ, που θεωρητικά υπήρχε και στις προηγούμενες παραγωγές αλλά εγώ προσωπικά δεν το είδα ποτέ, να κάνει την βιτριολική εμφάνισή του.

    Το The Favourite μοιάζει πραγματικά πολλά υποσχόμενο και μια ταινία που θα μπορέσει να απολαύσει ίσως όχι ο κάθε θεατής, αλλά σίγουρα πολλοί περισσότεροι από εκείνους των προηγούμενων προσπαθειών του. 
    Αναμονή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Favourite trailer: Μια Βασίλισσα, μια Λαίδη και μια υπηρέτρια στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top