F Κριτική: The Equalizer 2 (2018) - FilmBoy Κριτική: The Equalizer 2 (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: The Equalizer 2 (2018)



    Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ‘Equalizer’, ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua, ο σεναριογράφος Richard Wenk και ο ηθοποιός Denzel Washington ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για ένα ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό θρίλερ δράσης που άξιζε τον κόπο να γίνει. 
    Για την ιστορία, και οι δυο ταινίες είναι ελαφρώς βασισμένες στην σειρά ‘The Equalizer’ που βγήκε πίσω στην δεκαετία του’80.

    Ο Denzel Washington (Fences) ενσαρκώνει ξανά τον Robert McCall, πρώην πεζοναύτη και μυστικό πράκτορα που μένει στη Μασαχουσέτη και παράλληλα δουλεύει σε μια εταιρεία μεταφοράς ατόμων κατά παραγγελία. 
    Όταν μια στενή συνάδελφος του, η Susan (Melissa Leo, Snowden), δολοφονηθεί με άγριο τρόπο κάτω από μυστήριες συνθήκες, ο McCall επανέρχεται στην ενεργό δράση κάνοντας τα πάντα για να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος.

    Ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua προσφέρει ένα χορταστικό δίωρο θρίλερ δράσης με ένα Denzel Washington σε μια δυνατή ερμηνεία. 
    Ο χαρακτήρας του Washington είναι αρκετά ολοκληρωμένος και συνειδητοποιημένος και ο ίδιος σαν εξαίρετος ηθοποιός που είναι του δίνει συνεχώς ενδιαφέροντα στοιχεία στο παίξιμο του που δεν μπορείς παρά να απολαύσεις το έργο. 

    Οι Bill Pullman (The Battle of the Sexes) και Melissa Leo (Snowden) επιστρέφουν στους ρόλους τους από την πρώτη ταινία ενώ επίσης καλοί ρόλοι κρατούν οι Pedro Pascal (Kingsman: The Golden Circle) και Ashton Sanders (Moonlight) ως συνάδελφος και φίλος του McCall αντίστοιχα στην ταινία. 


    Οι μερικές υπερβολές στις σκηνές δράσεις δεν λειτουργεί με αρνητικό τρόπο όπως συνηθίζεται στις σύγχρονες αμερικάνικες ταινίες δράσης αλλά, αντιθέτως, το έργο διαθέτει ορισμένες καλοσκηνοθετημένες σεκάνς με αποκορύφωμα το δυνατό φινάλε στην παραθαλάσσια πόλη με την έντονη καταιγίδα, σκηνή που αποτυπώνεται στο μυαλό του θεατή.

    Μερικοί ενδιαφέροντες δεύτεροι ρόλοι, η ερμηνεία του Denzel Washington, οι άρτιες σκηνές δράσης και αγωνίας, τα theme της προδοσίας και της εκδίκησης, όλα αυτά προσδίδουν σε μια καλή συνέχεια, άξια της πρώτης ταινίας που ενώ έχουν ξαναειπωθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη, δεν παραμένουν αδιάφορες χάρη σε αυτά τα στοιχεία που συνδυάζονται ιδανικά κάτω από τις οδηγίες του σκηνοθέτη Fuqua

    Η καταιγιστική δράση, οι αμέτρητοι πυροβολισμοί και τα μοναδικά κυνηγητά της ταινίας αποτελούν αυτό που περιμένεις από την ταινία. 
    Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. 
    Οι φαν του είδους θα το λατρέψουν και με το παραπάνω βέβαια.

    Στους κινηματογράφους από 13 Σεπτεμβρίου.

    Πάνος Μουζάκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: The Equalizer 2 (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top