F Sunset trailer: Η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ 'Ο Γιός του Σαούλ' - FilmBoy Sunset trailer: Η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ 'Ο Γιός του Σαούλ' - FilmBoy
  • Latest News

    Sunset trailer: Η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ 'Ο Γιός του Σαούλ'


    Αν και η προσωπική μου άποψη έγερνε προς τη μεριά του Mustang, το 2016 το Son of Saul του πρωτοεμφανιζόμενου László Nemes ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και φυσικά δεν το έχασε. 
    Ήταν ένα σοκαριστικό πολεμικό δράμα και ταυτόχρονα ένας σκηνοθετικός άθλος.

    Λίγα χρόνια αργότερα, έχοντας φτερά στα πόδια του αλλά και το βάρος της επιβεβαίωσης των υψηλών πια προσδοκιών, ο Ούγγρος δημιουργός παρουσιάζει σε λίγες ημέρες στο φεστιβάλ της Βενετίας το νέο του φιλμ, Sunset.

    Η ταινία μας πηγαίνει στη Βουδαπέστη του 1913, λίγο πριν την έναρξη του Μεγάλου Πολέμου. 
    Στη πρωτεύουσα φτάνει η Irisz Leiter, μια νεαρή γυναίκα με σκοπό να εργαστεί στο θρυλικό πιλοποιείο που κάποτε άνηκε στους γονείς της. 
    Όταν όπως παίρνει αρνητική απάντηση, ξεκινάει την αναζήτηση ενός άνδρα που θα αποκαλύψει τα μυστικά του παρελθόντος της.

    Πρωταγωνίστρια του Sunset είναι η Juli Jakab, που συμμετείχε και στο Son of Saul, και λέγεται ότι επιλέχτηκε μεταξύ 1000 συναδέλφων της που πέρασαν από casting.
    Μετά τη Βενετία, η ταινία θα πάει στο Τορόντο και αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει τη πορεία της στις αίθουσες του κόσμου. 
    Αναμένουμε…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sunset trailer: Η νέα ταινία από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου με Όσκαρ 'Ο Γιός του Σαούλ' Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top