F Κριτική: Μια Μικρή Χάρη - A Simple Favor (2018) - FilmBoy Κριτική: Μια Μικρή Χάρη - A Simple Favor (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μια Μικρή Χάρη - A Simple Favor (2018)



    Το “A Simple Favor”, ή στα ελληνικά “Μια Μικρή Χάρη” δηλώνει την επιστροφή του Paul Feig στην μεγάλη οθόνη και χωράει μέσα σε μόλις δυο ώρες δυο θανατηφόρα θηλυκά, το “Gone Girl”, εύστοχο χιούμορ, απρόσμενα twists και χρήσιμα tips για τις δικτυωμένες μανούλες του σήμερα. 
    Μετά το μέτριο remake του θρυλικού “Ghostbusters”, ο Feig σκαρώνει ένα ανάλαφρο και στιλάτο θρίλερ μυστηρίου με δική του ταυτότητα και killer ατάκες.

    Η Anna Kendrick (The Accountant) είναι η Stephanie Smothers, μια χαμηλών τόνων μόνη μητέρα και vlogger. 
    Η καθημερινότητα της απλή: ασχολείται υπερβολικά πολύ με τα κοινά του σχολείου του γιού της και ανεβάζει ασταμάτητα στο κανάλι της βίντεο με συνταγές, κατασκευές και tips για νέους γονείς. 
    Στην ζωή της θα μπει η λαμπερή Emily (Blake Lively, All I See Is You), η δυναμική και αθυρόστομη μητέρα του φίλου του γιού της. 
    Παρά τις κραυγαλέες διαφορές τους οι δυο τους θα γίνουν φίλες και θα καταλήξουν να περνούν τα απογεύματα τους πίνοντας μαρτίνι και συζητώντας τα «ένοχα» μυστικά της ζωής τους. 

    Μια μέρα η Emily θα ζητήσει μια «μικρή χάρη» από την φίλης της και μετά θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. 
    Η Stephanie θα ενημερώνει τους λιγοστούς viewers της για τις εξελίξεις της εξαφάνισης, το νούμερο των θεατών θα αρχίσει να αυξάνεται και αυτή να χώνει την μύτη της όλο και περισσότερο στην υπόθεση ξεσκεπάζοντας άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε όχι πτυχές που ως τώρα ήταν αόρατες.

    Μετά από τα πολύ πετυχημένα “Bridesmaids”, “The Heat” και “Spy” o Paul Feig δοκιμάζει κάτι καινούριο, συνδυάζει μαεστρικά το θρίλερ με την κωμωδία, βρίσκει δυο λαμπερές ηρωίδες από δυο διαφορετικούς κόσμους και στήνει μια ιστορία εξαφάνισης με πολύ ψωμί που αναπόφευκτα θυμίζει το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» του 2014. 


    Με χιούμορ άλλοτε αυτοαναφορικό και άλλοτε να αγγίζει το slapstick το “A Simple Favor” ισορροπεί κυνικά μέσα σε ένα κλασάτο σκηνικό από μπαράζ ανατροπών βγαλμένο από τις σελίδες του ομότιτλου βιβλίου της Darcey Bell και προσαρμοσμένο στο κοφτερό σενάριο της Jessica Sharzer
    Το παιχνιδιάρικο soundtrack, κατακλεισμένο από French-pop τραγούδια, παίρνει το μεγάλο ρίσκο να ορίσει το ύφος της ταινίας από το πρώτο κιόλας λεπτό και τα καταφέρνει εξαιρετικά.

    Βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό του Feig ήταν πάντα η αγάπη του για τις δυναμικές γυναίκες και αυτό δεν το έκρυβε ποτέ στις ταινίες του. 
    Η σύμπραξη των Kendrick και Lively είναι η σωστότερη επιλογή του “Favor”. 
    Η Anna Kendrick του “Pitch Perfect” ξεκλειδώνει φυσικά τις πιο αστείες πτυχές της αμήχανης Stephanie, ενώ η πανέμορφη Blake Lively του “Gossip Girl”, στην καλύτερη της εμφάνιση (ή μήπως εξαφάνιση;), ταιριάζει γάντι στο ρόλο της «γκλαμουράτης» και μπλαζέ Emily της οποίας το αυτάρεσκο χαμόγελο κρύβει ένα τεράστιο μυστήριο. 
    Η χημεία ανάμεσα στις δυο είναι τρομερή!

    Το “Μια Μικρή Χάρη” είναι μια σκοτεινή κωμωδία που αποφασίζει εξ αρχής να μην πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά. 
    Αποτυπώνει το γυναικείο σθένος χωρίς να χαθεί σε δήθεν βαρυσήμαντα μηνύματα και για αυτό είναι μια ανάλαφρη και χαλαρή ιστορία που, αν και θυμίζει αφάνταστα το “Gone Girl” στηρίζεται απόλυτα στο καυστικό χιούμορ του για να την βγάλει καθαρή. 
    Και την βγάζει.

    Στους κινηματογράφους από 27 Σεπτεμβρίου.

    Πέτρος Μάκας.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μια Μικρή Χάρη - A Simple Favor (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top