F Review: The Heat - FilmBoy Review: The Heat - FilmBoy
  • Latest News

    Review: The Heat


     
    Πολλές φορές μπορεί να βλέπεις την υπόθεση κάποιας ταινίας και να είναι τόσο κλισέ που να βαριέσαι ακόμα και να τελειώσεις το διάβασμα της. 
    Στην πράξη όμως ίσως αποδεικνύεται καλύτερη απ' ότι περίμενες. 

    Κάτι τέτοιο είναι και το The Heat του Paul Feig.
    Μια τυπική budy movie, η οποία βέβαια έχει γέλιο και είναι καλοφτιαγμένη. 
    Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι βρίσκεται ο δημιουργός του Bridesmaids πίσω από την καρέκλα του σκηνοθέτη.

    Η νευρική και επί των τύπων πράκτορας του FBI Sara Asburn (Sandra Bullock, Gravity) είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της επί της τελειότητας, αλλά και την αλαζονεία της. 


    Από την άλλη, η Shannon Mullins (Melissa McCarthy, Identity Thief) είναι από τους καλύτερους «άντρες» του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. 

    Αρπάζει γρήγορα, δεν φοβάται τα λόγια κι έχει το ένστικτο και τα κότσια για να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης. 

    Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο.
    Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε: φίλες.

    Σίγουρα κλισέ και πάλι υπάρχουν, αλλά η ταινία όχι απλά είναι υποφερτή αλλά και αξιοπρεπέστατη αν κρίνουμε από αντίστοιχες κωμωδίες. 


    Το ζευγάρι Sandra Bullock - Melissa McCarthy είναι πετυχημένο και έχει τις στιγμές του, κυρίως με την McCarthy που έχει πιο αβανταδόρικο ρόλο. 


    Η ταινία κυλάει αρκετά ευχάριστα με την συνηθισμένη εξέλιξη από την αρχή μέχρι το τέλος (spoiler δεν θα κάνω, αλλά μην φανταστείτε ότι θα δείτε κάτι σούπερ πρωτότυπο), ωστόσο το διασκεδάζεις με εξαίρεση ίσως λίγα κενά διαστήματα. 

    Κακά τα ψέματα, τέτοιες ταινίες έχουν βγεί και έχουμε δεί χιλιάδες τα τελευταία χρόνια. 

    Αυτή όμως, χωρίς να είναι κάτι το τρομερό σε κερδίζει σε πολλά σημεία, κυρίως χάρη στο κέφι και την καλή συνεργασία των δυο πρωταγωνιστριών, οι οποίες φάνηκε ότι το καταδιασκέδασαν στα γυρίσματα. 

    Kαι παρόλο που δεν είμαι καθόλου fan της Sandra Bullock, εδώ μου άρεσε και θεωρώ ότι η παρουσία της εδω πέρα είναι καλύτερη από πολλές ταινίες της.

    Η Melissa McCarthy θα πρέπει να καθιερώνεται στα μάτια του κόσμου ως μια από τις ανερχόμενες και καλύτερες κωμικούς της εποχής μας. 
    Δεν την λέω flipside του Γαλιφιανάκη, γιατί θα αδικήσω και τους δυο.  

    Το υπόλοιπο καστ περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς χωρίς το πρωταγωνιστικό δίδυμο η ταινία ίσως να μην είχε την ίδια επιτυχία, ωστόσο το θέμα είναι πως μπορεί να μην ξετρελαθείτε με το The Heat, αλλά σίγουρα θα περάσετε καλά το δίωρο που θα αφιερώσετε στην ταινία.

    Το The Heat βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες στις 28 Ιουνίου 2013.

    Νίκος Δρίβας.


     
    The Heat trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: The Heat Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top