F Ο Λογιστής - The Accountant - FilmBoy Ο Λογιστής - The Accountant - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Λογιστής - The Accountant


    Η νέα ταινία του Gavin O’Conner (του πολύ καλού Warrior αλλά και του μέτριου Jane Got A Gun) προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον κατά την παραγωγή της, δεδομένου ότι θα απεικόνιζε μια μορφή αυτισμού σε μια ταινία δράσης. 

    Το στοίχημα εδώ είναι διπλό.
    Ουσιαστικά προσφέρει στον Ben Affleck την ευκαιρία να εισάγει τον δικό του …αλά Bourne action ήρωα, με σεβασμό όμως (και όχι εκμεταλλευτικά) στους ανθρώπους που υποφέρουν από την αναπηρία στη πραγματική ζωή.

    Έχοντας διαγνωστεί με μια μορφή υψηλής λειτουργικότητας αυτισμού ως παιδί, ο Christian Wolff (Ben Affleck, Batman vs. Superman: Dawn of Justice) διαθέτει τεράστιες δεξιότητες και ικανότητες. 
    Είναι σε θέση να ολοκληρώσει παζλ ανάποδα και έχει μεγάλη κατανόηση των πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων. 

    Η ικανότητα του Christian με τους αριθμούς τον οδήγησαν σε μια καριέρα λογιστή, όπου διαχειρίζεται τα οικονομικά ορισμένων από τις πλέον θανατηφόρες εγκληματικές οργανώσεις ανά τον κόσμο.

    Οι δραστηριότητές του προσελκύουν την προσοχή του πράκτορα του Υπουργείου Οικονομικών, Ray King Jr. (J.K. Simmons, Ένας Άλλος Κόσμος), ο οποίος αναθέτει στη συνεργάτη του Marybeth (Cynthia Addai-Robinson, Star Trek Into Darkness) να παρακολουθεί τον Christian για να μάθει τα μυστικά του.

    Με τις αρχές στο κατόπι του, ο Christian αποφασίζει να αναλάβει ένα νομοταγή πελάτη, συμφωνώντας να ξεμπερδέψει τα βιβλία για μια πρότυπη ρομποτική εταιρεία που πρόσφατα βρήκε μεγάλο άνοιγμα στα οικονομικά της.

    Καθώς ο Christian εργάζεται για να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από τα βιβλία της εταιρείας, μια υπόθεση βίας τυλίγεται γύρω του, αναγκάζοντας τον να επικαλεστεί την ανώτερη εκπαίδευση μάχης του, προκειμένου να αγωνιστεί για τη δική του επιβίωση και την προστασία της ζωής των πελατών του.

    Η Anna Kendrick (Into the Woods) είναι μια σταθερά στο supporting cast, μικρός σχετικά ρόλος που όμως εμπλέκεται και στη δράση, με τον τρόπο της.

    Ο Λογιστής πλασαρίστηκε ως μίξη Good Will Hunting με Jason Bourne, αν και οι πρώτες κριτικές εξ Αμερικής δεν παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο.

    Στους κινηματογράφους από 20 Οκτωβρίου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Λογιστής - The Accountant Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top