F Pawel Pawlikowski: Δεν δίνω πολιτικό χαρακτήρα στις ταινίες μου - FilmBoy Pawel Pawlikowski: Δεν δίνω πολιτικό χαρακτήρα στις ταινίες μου - FilmBoy
  • Latest News

    Pawel Pawlikowski: Δεν δίνω πολιτικό χαρακτήρα στις ταινίες μου


    Χθες, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 12.00 βρεθήκαμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα ‘Φίλοι της Μουσικής’  για τη συνέντευξη τύπου του Pawel Pawlikowski στο πλαίσιο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας και να ακούσουμε τον Πολωνό σκηνοθέτη να μιλάει για τη νέα του ταινία ‘Cold War / Ψυχρός Πόλεμος’ που άνοιξε την αυλαία για τη φετινή διοργάνωση χτες το βράδυ. 
    Θα προβληθεί ξανά απόψε στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 22.00 παρουσία του σκηνοθέτη.

    Ο άνετος και κομψός Pawel Pawlikowski απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού και ήταν ιδιαίτερα καλοπροαίρετος στις απαντήσεις του παρόλο που δεν έβγαλε τα γυαλιά του ποτέ σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. 
    Αυτό που επισήμανε ο Pawlikowski είναι πως πολλοί Πολωνοί σκηνοθέτες προσπαθούν να εξηγήσουν την ιστορία μέσα από τις ταινίες τους, κάτι από το οποίο ο ίδιος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί όπως και από τον πολιτικό χαρακτήρα των ταινιών του που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί ο ίδιος. 
    Τέλος, δήλωσε πως έμπνευση για την ταινία του αποτέλεσαν οι γονείς του. 

    Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Joanna Kulig και Tomasz Kot και η ιστορία έχει να κάνει με τον έρωτα ενός μαέστρου και μιας ερμηνεύτριας στην μεταπολεμική Πολωνία και την πορεία του μέσα από τα χρόνια του μεγάλου διχασμού που επικρατούσε στην Ευρώπη.

    Υπενθυμίζουμε πως μαζί με τη νέα του ταινία, το φεστιβάλ φέτος κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο του με την προβολή ακόμα τριών ταινιών του. 
    Αυτές είναι: ‘Last Resort / Το Τελευταίο Καταφύγιο’ (2000), ‘My Summer of Love / Το Καλοκαίρι του Έρωτα μου’ (2004) και το βραβευμένο ‘Ida’  (2013). 
    Η ταινία ‘Cold War / Ψυχρός Πόλεμος’ θα βγει στις αίθουσες στις 25 Οκτωβρίου.

    Πάνος Μουζάκης.






    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Pawel Pawlikowski: Δεν δίνω πολιτικό χαρακτήρα στις ταινίες μου Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top