F Ο σκηνοθέτης του District 9 σκηνοθετεί τη νέα ταινία RoboCop! - FilmBoy Ο σκηνοθέτης του District 9 σκηνοθετεί τη νέα ταινία RoboCop! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σκηνοθέτης του District 9 σκηνοθετεί τη νέα ταινία RoboCop!


    Είναι γεγονός ότι η θρυλική MGM έχει απολέσει το στάτους της εδώ και δεκαετίες, και με τα οικονομικά προβλήματα να την έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού ουκ ολίγες φορές, η εταιρία άλλαξε τόσα χέρια που ουδεμία σχέση έχει πια με τα στούντιο που ίδρυσε ο Marcus Loew πριν σχεδόν έναν αιώνα.

    Ωστόσο, έστω και με τη σημερινή της μορφή, η εταιρία ζει και μπορεί να μη βασιλεύει πια αλλά έχει μια πάμπλουτη φιλμοθήκη, την οποία συχνά οι τωρινοί ιδιοκτήτες πυκνά εκμεταλλεύονται προσπαθώντας να βάλουν λίγο ρευστό στα ταμεία της, με το αποτέλεσμα δυστυχώς τις περισσότερες φορές να παλινδρομεί μεταξύ απογοήτευσης και ιεροσυλίας.
    Μετά τα πρόσφατα αποτυχημένα reboots/remakes των Overboard, Death Wish και Ben-Hur, τα μεγάλα κεφάλια είναι έτοιμοι να ρίξουν ξανά στη μάχη τον cyber-punk ήρωα RoboCop!

    Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για reboot της σειράς το 2014, αυτή τη φορά οι παραγωγοί αλλάζουν το τροπάριο, ξεθάβοντας ένα σενάριο που έγραψαν οι Edward Neumeier και Michael Miner, σεναριογράφοι της πρωτότυπης ταινίας, ως sequel, το οποίο δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ! 
    Με το προαναφερθέν δίδυμο να επιστρέφει σε ρόλο παραγωγών, αυτό το σενάριο δόθηκε στον Justin Rhodes (Terminator reboot) ώστε να το στρώσει, με την επίσημη σύνοψή του να είναι τόσο 80's που σίγουρα θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να περάσει σήμερα. 
    “Η αναρχία βασιλεύει και η μοίρα του Detroit κρέμεται από τα χέρια του RoboCop που επιστρέφει θριαμβευτικά για να πολεμήσει το έγκλημα και τη διαφθορά”.

    Άγνωστο παραμένει αν η ταινία αγνοήσει εντελώς τα RoboCop 2 και 3, αλλά μάλλον σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα αγνοηθεί το πρόσφατο reboot.

    Το ενδιαφέρον νέο εντοπίζεται στο όνομα που θα σκηνοθετήσει την εν λόγω ταινία, με τον Νοτιοαφρικάνο Neill Blomkamp που ξεκίνησε θριαμβευτικά με το District 9, όμως πήρε τη κάτω βόλτα με τα Elysium και Chappie, και πρόσφατα προσπάθησε να επανέλθει με μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, με την ελπίδα αυτές να εξελιχθούν σε full features χωρίς όμως αποτέλεσμα.

    Ένα σενάριο που σκονίζεται για 30 χρόνια, ένας ήρωας που δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να ταιριάξει στην ποπ κουλτούρα της νέας χιλιετίας, ένας σκηνοθέτης που χρειάζεται εναγωνίως να αποδείξει ότι δεν είναι ένα one-hit wonder… 
    Πολλά τα ερωτηματικά, και μένει να δούμε τις απαντήσεις.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σκηνοθέτης του District 9 σκηνοθετεί τη νέα ταινία RoboCop! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top