F Κριτική: Κορίτσι για Φίλημα - I Feel Pretty (2018) - FilmBoy Κριτική: Κορίτσι για Φίλημα - I Feel Pretty (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Κορίτσι για Φίλημα - I Feel Pretty (2018)



    Το σεναριακό δίδυμο των Abby Kohn και Marc Silverstein ύστερα από την συμβολή του στα σενάρια των ταινιών ‘He’s Just Not That Into You’ (2009), ‘Valentine’s Day’ (2010) και ‘The Vow’ (2012), αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην σκηνοθεσία ακολουθώντας το είδος και το ύφος των προηγούμενων κωμωδιών τους. 

    Εδώ, πρωταγωνίστρια της ταινίας είναι η Renee Bennett (Amy Schumer, Thank You For Your Service), μία νεαρή γυναίκα που είναι ιδιαίτερα ανασφαλής με την εξωτερική της εμφάνιση και πασχίζει να φτάσει πιο ψηλά από τη σημερινή της θέση. 
    Διαχειρίζεται την ιστοσελίδα για την εταιρεία καλλυντικών Lily LeClaire από ένα υπόγειο κάπου στην Τσάιναταουν ώσπου βλέπει μια αγγελία της εταιρείας η οποία αναζητά νέο πρόσωπο για την υποδοχή στα κεντρικά γραφεία. 

    Η Renee αποφασίζει να παλέψει για τη θέση και έπειτα από ένα ατύχημα στο γυμναστήριο που χτυπά το κεφάλι της αρχίζει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για την εικόνα της και να είναι άνετη με τις φίλες της και με όλο τον κόσμο που συναντά. 
    Κατορθώνει έτσι να πάρει την θέση που ονειρεύεται στην εταιρεία. 
    Και πάνε όλα καλά μέχρι που ξαναχτυπάει το κεφάλι της και χάνει το ‘χάρισμα’ της…

    Η κεντρική ιδέα της ταινίας αποτελεί μια επανάληψη από προηγούμενες ταινίες που σίγουρα έχουμε ξαναδεί αλλά δεν μπορούμε να θυμηθούμε αμέσως. 
    Η ταινία δεν δείχνει κάτι καινούριο ούτε προσθέτει κάτι που δεν ξέρεις. 
    Δεν διαθέτει κάποια σκηνοθετική αρετή και δύσκολα θα σου μείνει κάτι από την ταινία στο τέλος. 
    Ωστόσο, βλέπεται ευχάριστα χάρη στην αυτοπεποίθηση της νεαρής Renee και την χημεία που έχει με το υπόλοιπο καστ.


    Η ερμηνεία της Amy Schumer κρατάει την ταινία με ένα ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα και σε κάνει να γελάσεις σε μερικές σκηνές της ταινίας. 
    Ο χαρακτήρας που υποδύεται είναι συμπαθητικός και αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα να ενθαρρύνει μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων να ξεπεράσουν την ανασφάλεια τους και να έχουν αυτοπεποίθηση χωρίς αυτό να προκύπτει από… ατύχημα. 

    Καλό είναι να νιώθουν ‘ωραίοι’ όπως δηλώνει ο τίτλος της ταινίας. 
    Ουσιαστικά αυτή κρατάει την ταινία και είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για να δει κάποιος την ταινία.

    Τέλος, μερικοί ακόμα από τους χαρακτήρες έχουν στοιχεία που τους θυμάσαι όπως η Avery LeClaire (Michelle Williams, The Greatest Showman) που νιώθει άβολα με την χαρακτηριστική φωνή της ή ο συνάδελφος της Renee που δουλεύει μαζί της στο υπόγειο στην Τσάιναταουν. 
    Ακόμα, εμφανίζεται η Lauren Hutton (The Joneses) ως Lily LeClair, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και ακολουθούν σε μικρούς ρόλους ‘πρόσωπα’ από την αφρόκρεμα του χώρου της μόδας και της τηλεόρασης.

    Στους κινηματογράφους από 7 Ιουνίου.

    Πάνος Μουζάκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Κορίτσι για Φίλημα - I Feel Pretty (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top