F Μια Οικογένεια ...Ψώνιο - The Joneses - FilmBoy Μια Οικογένεια ...Ψώνιο - The Joneses - FilmBoy
  • Latest News

    Μια Οικογένεια ...Ψώνιο - The Joneses

    **********   6/10
    Σήμερα θα μιλήσουμε για τη διαφήμιση προϊόντων μέσα σε μια ταινία. 

    Όλοι έχετε δει επώνυμα προϊόντα στα φιλμ, όπως ένα κουτί Pepsi, ένα νέο μοντέλο BMW, φορτηγά μεγάλων εταιρειών courier, που βοηθάνε στα οικονομικά της παραγωγής και συνήθως πρόκειται για πληρωμένη χορηγία. 

    Μια χαρακτηριστική ταινία που θυμάμαι να σατιρίζει αυτή ακριβώς τη συνήθεια είναι το The Truman Show, όπου ο Jim Carrey ζούσε σε ένα 24ωρο σήριαλ και τα μόνα έσοδα ήταν η διαφήμιση προϊόντων, γι’αυτό και όλοι οι διάλογοι γίνονταν μπροστά σε αφίσες, η γυναίκα του του έδειχνε πάντα ο,τι νέο απορρυπαντικό έπαιρνε, κτλ. 

    Πρώτη όμως φορά συμβαίνει να είναι αυτό το κύριο θέμα μιας ταινίας, και μιλάμε για το The Joneses του πρωτάρη Derrick Borte. 

    Οι Joneses είναι στη πραγματικότητα υπάλληλοι μια εταιρείας που έχει αναλάβει να προωθήσει προϊόντα σε μια αστική περιοχή της Atlanta, υποδυόμενοι ...



    ...μια πλούσια και πρότυπη οικογένεια. 

    Η μητέρα (Demi Moore) ντύνεται με ρούχα σχεδιαστών, φορά τα πιο νέα αρώματα και κάνει επίδειξη τα νέα χρυσαφικά της, ο σύζυγος (David Duchovny) πηγαίνει στο golf club με ακριβά αυτοκίνητα και καινούργια μπαστούνια, η κόρη (Amber Heard) και ο γιος (Ben Hollingsworth) πηγαίνουν στο σχολείο με καινούργια gadgets κάθε φορά. 

    Το νόημα είναι ότι κάνουν τους άλλους να ζηλεύουν και ...οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν, αλλά η πλάκα είναι αλλού. 

    Βλέπετε, η κόρη θέλει να κοιμηθεί με τον υποτιθέμενο μπαμπά της, εκείνος θέλει την υποτιθέμενη σύζυγο του η οποία δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τις πωλήσεις και ο γιος είναι gay και έχει βαρεθεί να το παίζει straight! 

    Ένα πλεονέκτημα είναι ότι οι δυο κύριοι ηθοποιοί είναι μάλλον αυτοί που, αν υπήρχε τέτοια εταιρεία, θα διάλεγαν για να επηρεάσουν κάθε αγοραστική απόφαση – αν και προσωπικά δεν τους συμπαθώ καθόλου. 

    Αντίθετα, συμπαθώ υπερβολικά (...και μέχρι παρεξηγήσεως) την Amber Heard (The Stepfather και The Informers) και θα ήταν ο μόνος λόγος για να τη δω, αν δεν έβλεπα και τις καλές κριτικές συνολικά (63% στο RT). 

    Μια ενδιαφέρουσα σπουδή στο μαρκετιν, ένα σχόλιο στη κοινωνία της υπερκατανάλωσης και το ζήλο των άχρηστων πραγμάτων του διπλανού μας, επίδειξη της χρησιμότητας των ηθοποιών για διαφημιστικούς λόγους. 

    Πάνω απ’όλα μια καλή κομεντί...κι ας παίζει η Demi Moore. 

    Έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 16 Απριλίου σε καμιά 200αρια αίθουσες, αλλά για την Ελλάδα ακόμη τίποτα. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μια Οικογένεια ...Ψώνιο - The Joneses Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top