F Κριτική: Game Night - FilmBoy Κριτική: Game Night - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Game Night



    Ένα παντρεμένο ζευγάρι [Jason Bateman (Office Christmas Party), Rachel McAdams (Doctor Strange)] το οποίο αρέσκεται στο να διοργανώνει φιλικές βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια, δέχεται μια αναπάντεχη πρόταση για ένα λίγο πιο «ζωντανό» παιχνίδι, το οποίο περιλαμβάνει μια εικονική απαγωγή. 
    Η κατάσταση όμως περιπλέκεται όταν μπαίνουν στη μέση πραγματικοί απαγωγείς. 

    Το σκηνοθετικό δίδυμο του Vacation (John Francis Daley και Jonathan Goldstein), παραδίδει μια κωμωδία η οποία έχει τη βάση της στις συνεχείς παρεξηγήσεις και παρανοήσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών οι οποίοι ισορροπούν εν αγνοία τους μεταξύ κινδύνου και διασκέδασης, θυμίζοντας και κάτι από την κωμωδία Date Night με τον Steve Carell πριν μερικά χρόνια. 

    Ευτυχώς για την ταινία το κωμικό κομμάτι είναι κατά κύριο λόγο πετυχημένο, με αρκετές αστείες σκηνές, εύστοχο χιούμορ, και έξυπνες κινηματογραφικές αναφορές. 
    Κρατώντας παράλληλα έναν καλό ρυθμό, το αποτέλεσμα είναι μια περιπετειώδης κωμωδία η οποία σε κάνει να παρακολουθείς ευχάριστα την εξέλιξή της, παρά τα πολλά σεναριακά κενά, τις σκηνοθετικές ευκολίες, τις ανακυκλώμενες ανατροπές, και τους αναμενόμενους διδακτισμούς που έρχονται στο τέλος, καθώς δεν χάνει καθόλου τη διασκεδαστική της διάθεση. 


    Εδώ συμβάλλει το σύνολο του καστ το οποίοι εκμεταλλεύονται σε όλο το εύρος του οι δύο δημιουργοί, με τους δύο βασικούς βέβαια πρωταγωνιστές να ξεχωρίζουν. 

    Ο Jason Bateman όπως μας έχει αποδείξει αρκετές φορές στο κωμικό παρελθόν βρίσκεται και εδώ στο στοιχείο του, όντας σίγουρα καλός. 
    Αυτή που φαίνεται όμως να είναι ακόμα καλύτερη και να τραβάει λίγο παραπάνω τα βλέμματα είναι η Rachel McAdams
    Έχοντας αρκετές δραματικές επιλογές τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει μετά από καιρό σε κωμωδία δείχνοντας όμως ότι ίσως αυτός είναι και ο χώρος που της ταιριάζει περισσότερο, καθώς με την ιδιαίτερα κεφάτη και ζωντανή παρουσία της μας κερδίζει πολύ γρήγορα.

    Τελικά αυτό που έχουμε είναι μια ευχάριστη κωμωδία, για να περάσει ανάλογα ευχάριστα η ώρα μας. 
    Υπάρχουν σημαντικά κενά στην ιστορία όσον αφορά την πλοκή, αλλά η αρκετά κεφάτη ατμόσφαιρα, το πετυχημένο χιούμορ και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, καταφέρνουν να  ισορροπήσουν το αποτέλεσμα.

    Στους κινηματογράφους από 5 Απριλίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Game Night Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top