F Review: Office Christmas Party - FilmBoy Review: Office Christmas Party - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Office Christmas Party




    Ο Josh (Jason Bateman, Central Intelligence) εργάζεται ως διευθυντής τεχνικού τομέα στο υποκατάστημα του LA της εταιρείας Zenotek και μαζί με το party animal αφεντικό του, Clay (T. J. Miller, Deadpool), ετοιμάζονται να διοργανώσουν  το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι του γραφείου. 

    Τα σχέδιά τους όμως έρχεται να χαλάσει ο …φόβος και τρόμος του γραφείου, η αδερφή του Clay και CEO ολόκληρης της εταιρείας, Carol (Jennifer Aniston, Mother's Day): με μοναδικό της μέλημα την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας, η Carol απαιτεί να απολυθεί το 40% του προσωπικού, να μη δοθεί κανένα bonus και φυσικά …να μη γίνει το πάρτι. 

    Τελευταία ελπίδα των Josh και Clay να καταφέρουν να κλείσουν μια συνεργασία με έναν πιθανό πελάτη, τον οποίο ο μόνος τρόπος να εντυπωσιάσουν είναι να διοργανώσουν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρτι…

    Κλασική και χιλιοδοκιμασμένη η χολιγουντιανή συνταγή των γιορτινών, χριστουγεννιάτικων ταινιών με το all-star cast, που κυκλοφορούν πάντα την pre-X-mas εποχή, για να προσελκύσουν  το παθιασμένο με τη γιορτή κοινό. 

    Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η συνταγή έχει εμπλουτιστεί, συνδυάζοντας το γιορτινό, χαρμόσυνο feeling με τα αλά Project X party movies (χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό The Night Before της γνωστής καφροπαρέας του Seth Rogen). 

    Το φιλμ όμως των Josh Gordon και Will Speck δε διαθέτει ούτε κατά διάνοια το πηγαίο χιούμορ που χρειάζεται να έχει μια ταινία που περιστρέφεται ολόκληρη γύρω από ένα τεράστιο πάρτι, οπότε και καταλήγει στο μεγαλύτερο κομμάτι της να μη βγάζει καν γέλιο. 


    Το σενάριο είναι απόλυτα προβλέψιμο, αναπαράγει όλα τα χαρακτηριστικά κλισέ (όπως αυτό της bitchy γυναίκας διευθύντριας που φέρεται αυταρχικά εξαιτίας των… daddy issues της) και βρίθει όλων των αναμενόμενων, χυδαίων sex jokes και  wannabe μη πολιτικά ορθών αστείων. 

    Το love story, δε, ανάμεσα στο χαρακτήρα του Bateman και την υφισταμένη του, Tracey (Olivia Munn, X-Men: Apocalypse) είναι απολύτως αχρείαστο, καθώς η μεταξύ τους χημεία είναι μηδαμινή.

    Λίγες οι πετυχημένες κωμικές στιγμές και τα θετικά στοιχεία της ταινίας, όπως ο Clay του πάντα ξεκαρδιστικού T. J. Miller, η awkward διευθύντρια προσωπικού της Kate McKinnon (Ghostbusters) αλλά και η …pimp της Jillian Bell (Goosebumps). 

    Στο σύνολό της η ταινία είναι ευχάριστη και, παρ’ότι όχι  ιδιαίτερα αστεία, δε βλέπεται με δυσκολία. 
    Όμως, χρειαζόμαστε πραγματικά  άλλη μια ανούσια αμερικανική ταινία, που μόνος της στόχος είναι να εξυμνήσει το … πνεύμα των Χριστουγέννων, προκειμένου να φέρει λίγο παραπάνω κόσμο στις αίθουσες;

    Στους κινηματογράφους από 8 Δεκεμβρίου.

    Μαριάννα Τσότρα.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Office Christmas Party Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top