F Summer 1993 trailer: Μία από τις καλύτερες Ισπανικές ταινίες της χρονιάς από την Carla Simon! - FilmBoy Summer 1993 trailer: Μία από τις καλύτερες Ισπανικές ταινίες της χρονιάς από την Carla Simon! - FilmBoy
  • Latest News

    Summer 1993 trailer: Μία από τις καλύτερες Ισπανικές ταινίες της χρονιάς από την Carla Simon!


    Όλοι μας έχουμε πει κάποια φορά στη ζωή μας, με λιγότερη ή περισσότερη υπερβολή, ότι αυτά που έχουμε περάσει θα μπορούσαν να γίνουν ταινία. 
    Αυτό ακριβώς έκανε στο ντεμπούτο της η Carla Simón, παρουσιάζοντας με τις απαραίτητες δόσεις κινηματογραφικής φαντασίας, τη δική της μικρή γλυκόπικρη coming-of-age ιστορία.

    Η Frida είναι ένα 6χρονο κορίτσι από τη Βαρκελώνη που μόλις έχασε τους γονείς της από μια άγνωστη αρρώστια. 
    Με τους παππούδες να μην μπορούν να την αναλάβουν, η μικρή στέλνεται να μείνει με τους θείους της σε ένα αγροτόσπιτο στην εξοχή. 

    Εκεί την υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες, προσπαθούν να κάνουν τη νέα της ζωή όσο το δυνατόν πιο εύκολη, ενώ και η παρουσία της μικρής ξαδέρφης με την οποία γίνονται φίλες σίγουρα την βοηθάει. 
    Το σκηνικό θα μπορούσε να είναι ονειρικό για οποιοδήποτε παιδί, όμως η Frida βρίσκεται σε αυτό όχι για διακοπές αλλά για ολόκληρη τη ζωή της, με τις αντιδράσεις της να είναι συχνά έντονες και άδικες.

    Το Summer 1993 έκανε πρεμιέρα στη χώρα της στις αρχές του καλοκαιριού, κερδίζοντας κριτικές και βραβεία όχι μόνο εντός τειχών αλλά και από πολλά μεγάλα φεστιβάλ (Βερολίνο, Λονδίνο, Μπουένος Άιρες), μεταξύ των οποίων και μια θέση στη πεντάδα των καλύτερων ξενόγλωσσων ταινιών της χρονιάς από το αμερικάνικο National Board of Review.

    Το υποτιτλισμένο trailer που έδωσε στη δημοσιότητα η διανομέας Oscilloscope Films σίγουρα μπορεί να μας κάνει να αντιληφθούμε το γιατί. 
    Ελπίζουμε σύντομα να το δούμε και στα μέρη μας..

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Summer 1993 trailer: Μία από τις καλύτερες Ισπανικές ταινίες της χρονιάς από την Carla Simon! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top