F Amityville: The Awakening trailer: Η επιστροφή στο καταραμένο σπίτι θα γίνει …δωρεάν! - FilmBoy Amityville: The Awakening trailer: Η επιστροφή στο καταραμένο σπίτι θα γίνει …δωρεάν! - FilmBoy
  • Latest News

    Amityville: The Awakening trailer: Η επιστροφή στο καταραμένο σπίτι θα γίνει …δωρεάν!


    Όλα ξεκίνησαν το 1974, όταν ο Ronald DeFeo δολοφόνησε έξι μέλη της οικογένειάς του σε ένα σπίτι στο Amityville της Νέας Υόρκης. 
    Ένα χρόνο αργότερα η οικογένεια Lutz αγόρασε το εν λόγω σπίτι αλλά το παράτησε άρον-άρον τρομοκρατημένη από παραφυσικά φαινόμενα. 

    Αυτή την ιστορία πήρε ο Jay Anson και το 1977 την τράβηξε και την κυκλοφόρησε ως μυθιστόρημα τρόμου με τίτλο The Amityville Horror
    Δύο χρόνια αργότερα, ο Stuart Rosenberg σκηνοθετούσε τους James Brolin και Margot Kidder στην ομότιτλη ταινία τρόμου, η οποία παρότι πήρε πολύ μέτριες έως κακές κριτικές, έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ κέρδισε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης μουσικής. 

    Αυτό ήταν, με το κινηματογραφικό franchise του Amityville να έχει μόλις γεννηθεί.
    Δεκατρείς ταινίες που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αναγνωρίσιμο όνομα γυρίστηκαν από τότε, οι περισσότερες κατωτάτου επιπέδου, απευθείας για βίντεο, με πιο πρόσφατη το The Amityville Horror του 2005 με τον Ryan Reynolds και τη Melissa George

    Μια δεκαετία είναι υπεραρκετή, με το Amityville: The Awakening να περιμένει την ώρα του για να μας τρομοκρατήσει στις αίθουσες.
    Η ταινία ξεκίνησε ως κάτι τελείως διαφορετικό, με τον Franck Khalfoun (P2, μία από τις 10 Καλύτερες Χριστουγεννιάτικες Ταινίες Τρόμου) να γράφει το σενάριο σκοπεύοντας να το παρουσιάσει ως found-footage, σχέδιο που τελικά εγκαταλείφτηκε, οι παραγωγοί Daniel Farrands και Casey La Scala ανέλαβαν να κάνουν τις σεναριακές μετατροπές, με τη ταινία να αλλάζει τίτλο από Amityville: The Lost Tapes σε Amityville: The Awakening.

    Η βάση της ιστορίας παραμένει η ίδια, με την οικογένεια που μετακομίζει στο στοιχειωμένο σπίτι να απαρτίζεται από μια μητέρα και τα τρία παιδιά της, την μεγαλύτερη Belle, τον μεσαίο James που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, και τη μικρή Juliet.
    Στη ταινία πρωταγωνιστούν οι Jennifer Jason Leigh, Bella Thorne, Cameron Monaghan, McKenna Grace, Thomas Mann, Jennifer Morrison και Kurtwood Smith.

    Τα προβλήματα στη παραγωγή του Amityville: The Awakening δε τέλειωσαν, αφού τα πρώτα screenings δεν ήταν καθόλου θετικά, με τους συντελεστές να επιστρέφουν για διορθωτικά γυρίσματα, και η ταινία να καθυστερεί να βγει στις αίθουσες τρία ολόκληρα χρόνια, με την ημερομηνία πρεμιέρας να αλλάζει αμέτρητες φορές, μέχρι που έφτασε η αναπάντεχη ανακοίνωση ότι η πρεμιέρα της θα γίνει στο Google Play και μάλιστα δωρεάν! 

    Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ενώ στο ενδιάμεσο και πιο συγκεκριμένα στις 28 Οκτωβρίου, θα κάνει και ένα μικρό ντου στις αμερικάνικες αίθουσες.
    Άγνωστο είναι αν η ταινία θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως (πολύ χλωμό), αλλά και να μην είναι, οι ελπίδες για κανονική διανομή ανά τον κόσμο είναι μικρές. 

    Μένει να δούμε τι θα κάνει τώρα η Odeon που έχει τα δικαιώματα για την Ελλάδα, την έχει ανακοινώσει τόσες φορές και συνεχώς την αναβάλλει.
    Μέχρι τότε, δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Amityville: The Awakening trailer: Η επιστροφή στο καταραμένο σπίτι θα γίνει …δωρεάν! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top