F Η Extremis θεωρία για τη πανοπλία του Iron Man στο Avengers: Infinity War! - FilmBoy Η Extremis θεωρία για τη πανοπλία του Iron Man στο Avengers: Infinity War! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Extremis θεωρία για τη πανοπλία του Iron Man στο Avengers: Infinity War!


    Ο ενθουσιασμός μου δεν περιγράφεται! 
    Κάθε βράδυ πέφτω για ύπνο ανυπομονώντας να ξυπνήσω την επόμενη μέρα, μήπως υπάρχει κάποιο καινούριο νέο για τον Iron Man -και κατ’ επέκταση για το Avengers: Infinity War
    Και να που σήμερα ξύπνησα και όντως έτσι έγινα.

    Από το σκηνικό της Atlanta, όπου διεξάγονται τα γυρίσματα της ταινίας με τους Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch, Mark Ruffalo και Benedict Wong, κυκλοφόρησαν κι άλλες φωτογραφίες με τον Iron Man σε δράση αυτή τη φορά. 
    Ο stuntman (δε νομίζω να είναι ο Downey από μέσα από τη στολή) φοράει το prop της πανοπλίας κανονικά και βλέπουμε και τα χέρια τώρα, εκτός από το θώρακα και το κράνος. 
    Φυσικά το υπόλοιπο σώμα είναι mocap στολή και δεν ξέρουμε πως μοιάζει ο νέος Iron Man, αλλά και αυτό που έχουμε δει προς το παρόν είναι αρκετό.

    Πιθανόν, φαίνεται ότι θα υπάρχει κάποιο standoff ανάμεσα στον Iron Man από τη μία και στους Banner, Strange και Wong από την άλλη, χωρίς να ξέρουμε το λόγο βέβαια. 
    Πιθανόν να πάρει κάποιος άλλος τον έλεγχο της στολής; 
    Και μάλλον φαίνεται πως κάτι άλλο διακόπτει αυτό το μικρό standoff, είτε να παίρνει πίσω τον έλεγχο της πανοπλίας ο Stark ή, αν δεν είναι αυτό, κάποια άλλη απειλή να τους αναγκάζει να κόψουν τη διαφωνία. 
    Who knows;

    Για μια ακόμη φορά, όμως, εγώ θα σταθώ στην πανοπλία. 
    Δεν ξέρω αν ακόμη πρέπει να την ονομάσω Mark XLVIII (48), ας την πούμε προσωρινά Infinity armor. 
    Anyway, βλέποντας τώρα και τα χέρια της, μου φαίνεται ότι φαίνεται η πιο ‘οργανική’ από όλες. 
    Μέχρι και το Avengers: Age of Ultron οι πανοπλίες του Stark είχαν ένα κλασσικό, μηχανικό look, μέχρι που εμφανίστηκε το Mark XLV και το design της πανοπλίας έγινε πιο streamlined και οργανικό, κάτι που μεταδόθηκε και στις επόμενες στολές, το Mark XLVI (Captain America: Civil War) και το Mark XLVII (Spider-Man: Homecoming). 

    Όσο όμως κι αν το design εξελίχθηκε, η ουσία της στολής δεν άλλαξε και ριζικά.
    Απλώς κάθε φορά προστίθενται καινούρια όπλα και gadget-άκια (και φώτα στην περίπτωση των δύο τελευταίων). 
    Αυτό που λείπει από το Marvel Cinematic Universe είναι μια πανοπλία που να έχει βασιστεί πιο ουσιαστικά στις φουτουριστικές πανοπλίες του Iron Man, όπως η πανοπλία Extremis, το Bleeding Edge ή το πιο πρόσφατο Model-Prime. 

    Κι εδώ έρχεται ένα άρθρο που διάβασα από το Movie Pilot, οι οποίοι εικάζουν το γεγονός ότι ο Iron Man που βλέπουμε στα γυρίσματα αυτές τις μέρες, μήπως ήρθε η ώρα να γίνει πιο Bleeding Edge.

    Για τη στολές αυτές στα κόμικς δε χρειάζεται να μιλήσω. 
    Δια χειρός Warren Ellis και Adi Granov, ο Tony Stark έκανε το πρώτο βήμα στο να θεωρηθεί σαν metahuman, αφού ο ορός Extremis του έδωσε τη δυνατότητα, αφενός να αποθηκεύει το undersheath της στολής στα κόκαλα του και να φοράει την πανοπλία του καλώντας τη με το νου του, αφετέρου μπορούσε να αλληλεπιδρά με οποιαδήποτε μορφή τεχνολογίας. 

    Ύστερα ήρθε το Bleeding Edge, μια στολή εξέλιξη της Extremis, από τους Matt Fraction, Salvador Larroca και Ryan Meinerding στο concept, την οποία μπορούσε να αποθηκεύσει πλήρως στο σώμα του και να την ελέγχει ως προέκταση του εαυτού του, κάνοντας τον Stark πλήρως metahuman. 

    Τελευταία του πανοπλία μέχρι το Civil War II, όπου και βρίσκεται σε κώμα, ήταν το Model-Prime, από τους Brian Michael Bendis και David Marquez, μια στολή που ήταν συνδεδεμένη με τις συνάψεις του μυαλού του και η οποία μεταμορφωνόταν σε οποιαδήποτε άλλη Iron Man στολή ή ακόμη και σε όπλα στα άκρα.


    Προσωπικά, το έχω ξαναπεί, το να δούμε το Bleeding Edge στο MCU μου φαίνεται κάπως δύσκολο. 
    Παρόλο που έχουμε εξερευνήσει πράγματα και θαύματα με τον Thor, του Guardians και τον Strange, δεν ξέρω κατά πόσο θα κολλούσε μια τέτοια στολή, αν και το form-fitting παρουσιαστικό της Infinity armor θα ταίριαζε. 
    Ωστόσο, κάτι πιο κοντά στην Extremis στολή ή στο Model-Prime μου φαίνεται πιο εφικτό. 

    Στο Iron Man 3 ο Tony ήδη είχε αναλύσει τον ορό Extremis που έδινε εκείνες τις υπεράνθρωπες ικανότητες, θα μπορούσε λοιπόν με τροποποιήσεις να δώσει τις τεχνο-οργανικές ικανότητες στον εαυτό του -ειδικά μπροστά την απειλή του Thanos, ενός εχθρού που δεν έχουν ξαναντιμετωπίσει οι Εκδικητές. 
    Και θα ήταν και μια εύλογη δικαιολογία, αν αρχίσει πάλι να φοράει το arc reactor στο στήθος του, ώστε να χειρίζεται καλύτερα την τεχνολογία. 

    Αλλά και το Model-Prime θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή, αν δε θέλουν οι αδερφοί Russo να κάνουν τον Tony Stark τελείως metahuman. 
    Θα μπορούσε απλώς ο ήρωας να αναπτύξει σε τέτοιο βαθμό την πανοπλία του, που από την prehensile τεχνολογία να ανέβει επίπεδο στη νανο-τεχνολογία και να δημιουργήσει μια στολή που θα παίρνει τις μορφές και τις δυνατότητες όλων των άλλων στολών.

    Το θέμα είναι ότι λέμε, λέμε θεωρίες, εικάζουμε, βγάζουμε δήθεν συμπεράσματα και να δείτε που στο τέλος, δε θα ισχύει τίποτα από αυτά και η Infinity armor θα είναι απλώς λίγο πιο εξελιγμένη ή πιο ανθεκτική από τις προηγούμενες. 
    Θυμάστε που σας έλεγα πριν δυο χρόνια για το Mark XLV ότι μπορεί να ήταν μια σούπερ πανοπλία από βιμπράνιο και τελικά δεν ήταν; 
    Ή όταν πρωτοείδαμε το concept design του Mark XLVI, νομίσαμε ότι ήταν το Bleeding Edge από τα πολλά φωτάκια και τελικά δεν ήταν; 
    Ε κάντε καμιά προσευχή τούτη εδώ η στολή να είναι κάτι διαφορετικό! 
    Ίσα ίσα που τώρα, το σενάριο ίσως να απαιτούσε ένα σοβαρό upgrade!

    Εσείς τι γνώμη έχετε; 
    Let the speculations begin!

    Περισσότερα στο Heroes For A Day.

    Αργύρης Σταματόπουλος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Extremis θεωρία για τη πανοπλία του Iron Man στο Avengers: Infinity War! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top