F Review: Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα - El hombre de las mil caras - FilmBoy Review: Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα - El hombre de las mil caras - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα - El hombre de las mil caras



    Στην Ισπανία των 90's ο Francisco Paesa (Eduard Fernández, Truman) αναλαμβάνει να ξεπλύνει τα παράνομα χρήματα του διεφθαρμένου αρχηγού της Ισπανικής Πολιτοφυλακής Luis Roldán (Carlos Santos) σε αυτό το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα πολιτικοοικονομικό θρίλερ.

    Ο σκηνοθέτης Alberto Rodríguez (Το Μικρό Νησί) επιχειρεί να φτιάξει ένα έξυπνο κι αστραφτερό θρίλερ με κουλ χαρακτήρες χωρίς πολλές εξάρσεις και βίαια ξεσπάσματα. 
    Ο Paesa αν και παίζει με δισεκατομμύρια δεν δείχνει ποτέ να απολαμβάνει τα χρήματά του. 
    Ο Roldán από την άλλη στο 80 τις εκατό της ταινίας κυκλοφορεί με τις πιτζάμες του. 

    Ο θεατής καλείται να εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη χρηματική κομπίνα πραγματικά συνέβη. 
    Δεν το κάνει. 
    Γι’ αυτό φταίνε πολλά. 

    Καταρχάς το σενάριο είναι από τη μια περίπλοκο όσον αφορά τις οικονομικές συναλλαγές, από την άλλη είναι εύκολο να καταλάβουμε το μεγάλο plot twist του τέλους αρκετά γρήγορα. 
    Βέβαια δε μας νοιάζει και πολύ σε αυτό το σημείο. 
    Οι σεναριογράφοι (ο Alberto Rodríguez μαζί με τον Rafael Cobos) κάνουν μια μικρή προσπάθεια να κάνουν συμπαθητικούς τους βασικούς ήρωες κυρίως μέσα από τις σχέσεις τους με τις γυναίκες του. 

    Ο Paesa είναι σε έναν γάμο απλής συμβίωσης  στο ίδιο σπίτι με τη γυναίκα του και ανέλπιδα προσπαθεί να τον βελτιώσει και ο Roldan μοιράζεται μια σχέση με τη σύζυγό του  Nieves (Marta Etura, The Impossible) που σίγουρα ο Alberto Rodríguez θα ήθελε να θυμίζει το ζεύγος Underwood από τον πρώτο κύκλο House of Cards
    Δεν το πετυχαίνει γιατί ο Roldan είναι πραγματικά άχρηστος και ανίκανος για οτιδήποτε. 


    Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας αυξάνεται όταν στην οθόνη και στη δυναμική των σχέσεων Paesa Roldan εμφανίζεται η σύζυγος του τελευταίου. 
    Είναι ο μόνος πραγματικά δυνατός και αξιοπρεπής χαρακτήρας που βλέπουμε και νιώθουμε ότι αξίζει να γλυτώσει τη φυλακή. 

    Οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι τόσο απειροελάχιστοι που ιδιαίτερα ευχάριστη και η παρουσία της Alba Galocha, ως νεαρής ανιψιάς του Paesa που τον βοηθά να τραβήξει τις καταθέσεις. 
    Γι’ αυτό αν και στη ταινία δεν την βλέπουμε ούτε για δέκα λεπτά, στο trailer της ταινίας κυριαρχεί. 

    Τέλος, αξίζει να πούμε ότι ο αφηγητής μας και εισηγητής μας στην ιστορία είναι José Coronado, ως ο πιλότος και φίλος του Paesa. 
    Μας προσφέρει αρκετές αχρείαστες στιγμές voice over, καθώς είναι όσο ανήξερος όσο είναι και η θεατές όσον αφορά στις δολοπλοκίες του ήρωα, ίσως και πιο πολύ.

    Αξίζει να δείτε την ταινία αν σας αρέσουν οι ιστορίες διαφθοράς του κρατικού μηχανισμού γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, τα οποία κάνουν την Ελληνικές αντίστοιχες ιστορίες να δείχνουν βγαλμένες απ’ τα Lidl.

    Στους κινηματογράφους από 23 Φεβρουαρίου.  

    Μαρίνα Μέλη.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Άνθρωπος με τα Χίλια Πρόσωπα - El hombre de las mil caras Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top