F Ghost in the Shell trailer: Γιατί πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη αμερικάνικη μεταφορά anime! - FilmBoy Ghost in the Shell trailer: Γιατί πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη αμερικάνικη μεταφορά anime! - FilmBoy
  • Latest News

    Ghost in the Shell trailer: Γιατί πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη αμερικάνικη μεταφορά anime!


    Ο μήνας που διανύουμε ξεκίνησε με την κυκλοφορία του The LEGO Batman Movie και την προσεχή Πέμπτη αναμένουμε τη συνέχεια του John Wick, αλλά ο Μάρτιος φαίνεται πως καθιερώνεται πλέον ως η πραγματική πρώτη επίγευση της φετινής μπλοκμπάστερ σοδειάς από comic-based ταινίες, μεταφορές από animated ταινίες, anime και αγαπημένες παλιότερες παιδικές σειρές, περιπέτειες παντός είδους και άλλες ενδιαφέρουσες παραγωγές.

    Ο επόμενος μήνας θα ξεκινήσει με την πρώτη κόμικ ταινία της χρονιάς, το πολυαναμενόμενο Logan, με την τελευταία εμφάνιση του Hugh Jackman στο ρόλο του μεταλλαγμένου της ομάδας των X-Men, Wolverine, θα συνεχίσει με το monster movie reboot Kong: Skull Island και τη live-action εκδοχή του Beauty & the Beast των Disney Studios και λίγο πριν το τελείωμα του θα μας προσφέρει το εξίσου πολυαναμενόμενο reboot των Power Rangers των SabanLionsgate, κλείνοντας με ένα μεγάλο στοίχημα: την κινηματογραφική, αμερικανοποιημένη live action μεταφορά ενός εκ των θρυλικότερων και πιο επιδραστικών anime ταινιών ...του Ghost in the Shell.

    Λίγες μέρες μετά από το ελάχιστο νέο υλικό που είδαμε στο σποτάκι του Super Bowl, οι Paramount και DreamWorks κυκλοφόρησαν το νέο τρέιλερ της ταινίας που είναι βασισμένη στην ομώνυμη φουτουριστική και cyberpunk manga σειρά του Masamune Shirow και πολύ περισσότερο στην animated μεταφορά της του 1995 από τον Mamoru Oshii που έχει επιδράσει καταλυτικά τόσα χρόνια στην sci-fi και ποπ κουλτούρα.

    Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

    «Βασισμένο στο διάσημο anime επιστημονικής φαντασίας, το «Ghost in the Shell» ακολουθεί την Ταγματάρχη, μια πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, ένα μοναδικό υβρίδιο ανθρώπου και cyborg που είναι επικεφαλής του Τομέα 9.
    Εντεταλμένος να σταματήσει κάθε εγκληματική ή εξτρεμιστική απειλή, ο Τομέας 9 καλείται να αντιμετωπίσει έναν εχθρό που έχει ως μοναδικό στόχο να αναχαιτίσει την πρόοδο της Hanka Robotic στην cyber τεχνολογία.»

    Συγκριτικά με το πρώτο τρέιλερ, το καινούριο είναι περισσότερο εστιασμένο στη δράση αλλά δεν πάσχει καθόλου σε cyberpunk στυλιζάρισμα και νεοφουτουριστική ατμόσφαιρα, με περισσότερο footage από σχεδόν όλους τους χαρακτήρες και τις περισσότερες.. ή μάλλον όλες τις σκηνές να είναι καρμπόν από το ορίτζιναλ anime. 

    Μπορεί να χάνεται κάτι από την τραχύτητα και σκληρότητα του anime αλλά από εικαστικής άποψης, η δράση και ατμόσφαιρα είναι ότι πιο κοντινό θα μπορούσαμε να δούμε σε κινηματογραφική μεταφορά anime με ηθοποιούς, με την ...Σκαρλετίτσα να γράφει ιδανικά στο στο ρόλο και αρκετούς Ασιάτες ηθοποιούς να συμπληρώνουν (γιατί έχει πέσει και μεγάλη κουβέντα περί ...λευκοποίησης των ρόλων σε οτιδήποτε δεν βασίζεται σε αμερικάνικη κουλτούρα).

    Προσωπικά δεν περιμένω να έχει τον ρυθμό του ορίτζιναλ και τις ανάλογες υπαρξιακές αναζητήσεις που όλα μαζί συντελούσαν σε μια περίπλοκη παρακολούθηση, αλλά από την άλλη (και ευελπιστώ να μην διαψευσθούμε) δεν φαίνεται πως θα χρειαστεί να πετάξουμε τους εγκέφαλους μας έξω από την αίθουσα. 

    Το «Ghost in the Shell» άλλωστε έχει αρκετό τεχνολογικό-κοινωνιολογικό-υπαρξιακό ζουμάκι μέσα και τεράστια επιρροή (ρωτήστε και τους δημιουργούς του «Matrix») και θέλει μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχει έστω και λίγο από το πνεύμα της πρώτης anime ταινίας.

    Πρωταγωνιστούν οι Scarlett Johansson ως The Major, Pilou Asbaek ως Batou, Takeshi Kitano ως Daisuke Aramaki, Juliette Binoche ως Dr. Quelet, Michael Pitt ως Kuze, οι Chin Han, Danusia Samal, Lasarus Ratuere, Yutaka Izumihara και Tuwanda Manyimo ως μέλη του Section 9 και οι Michael Wincott, Rila Fukushima, Kaori Momoi.

    Η σκηνοθεσία είναι του Rupert Sanders (Snow White and the Huntsman), το σενάριο γράφτηκε από τους Jonathan Herman (Straight Outta Compton) και Jamie Moss και το μουσικό σκορ συνέθεσε ο Clint Mansell

    Η αμερικάνικη πρεμιέρα αναμένεται στις 31 Μαρτίου και στα μέρη μας θα κυκλοφορήσει μια μέρα πριν.
    Δείτε παρακάτω το νέο trailer.

    Περισσότερες λεπτομέρειες, το πρόσφατο Super bowl τηλεοπτικό σποτ, featurettes, πόστερ, εξώφυλλα από περιοδικά, concept art και άλλο υλικό στο Heroes for a Day.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ghost in the Shell trailer: Γιατί πρέπει να περιμένουμε την καλύτερη αμερικάνικη μεταφορά anime! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top