F Power Rangers trailer: Πλήρης ανάλυση του αναπάντεχα καλού νέου trailer - FilmBoy Power Rangers trailer: Πλήρης ανάλυση του αναπάντεχα καλού νέου trailer - FilmBoy
  • Latest News

    Power Rangers trailer: Πλήρης ανάλυση του αναπάντεχα καλού νέου trailer


    Το πρώτο trailer μας είχε ψήσει φοβερά, δίνοντας τα πρώτα στοιχεία για το background της ταινίας και των χαρακτήρων, ειδικότερα για το ότι δεν έχουμε να κάνουμε με έφηβους που είναι καλοί μαθητές, καλή αθλητές, καλοί εθελοντές, καλοί καρατέκα, καλοί πάντα και παντού, αλλά πέντε πραγματικά ‘teenagers with attitude’, που δεν είναι καλοί σε όλα και δεν τους πάνε όλα καλά στην τέλεια και ξένοιαστη μαθητική ζωή τους. 
    Και στο τέλος του βίντεο ήρθε το υπερηρωικό hint που περιμέναμε να δούμε.

    Τώρα όμως οι ρόλοι αντιστρέφονται. 
    Ήρθε χτες τελείως αναπάντεχα το δεύτερο trailer της ταινίας και, παραδοσιακά, τα έχει όλα! 
    Ό,τι λαχταρούμε να δούμε υπάρχει μέσα! 

    Κατ’ αρχάς ο χρόνος ο οποίος αφιερώνεται στους στο backstory των εφήβων μειώνεται και πιάνουμε την αρχή του βίντεο από κει που ανακαλύπτουν του εξωγήινο διαστημόπλοιο, που προφανώς θα γίνει το Command Center. 
    Και επιτέλους βλέπουμε για πρώτη φορά τον Zordon του Bryan Cranston, ο οποίος δεν είναι ένα αιωρούμενο κεφάλι σε έναν σωλήνα, αλλά ένα projection στον τοίχο της αίθουσας, συνδέοντας τον έτσι πιο άρρηκτα με το διαστημόπλοιο.

    Μαζί και ο Alpha 5 του Bill Hader, ο οποίος είναι ακριβώς όπως τον περιμέναμε, δηλαδή κάπως το comic relief του βίντεο μέσα στο πιο σοβαρό κλίμα. 
    Αν και περί σοβαρότητας, μπορεί στο τέλος να περιορίζεται στο trailer και στο σύνολο της η ταινία να έχει πιο ανάλαφρο ύφος.

    Οι νέοι πολεμιστές όμως δε φτάνει να έχουν δυνάμεις, πρέπει και να τις χρησιμοποιούν σωστά κιόλας. 
    Enter the Putties! 
    Οι footsoldiers της Rita αποκτούν διαφορετική μορφή και σημασία. 

    Αντί για τα γκρι τερατάκια που κουνούσαν τα χέρια αλά YMCA και έβγαζαν ακατάληπτους ήχους τύπου «μπμπλλρρμπμπλλρρμπμπλλρρ», έχουμε απειλητικά τέρατα από πέτρα που είναι έτοιμα να λιώσουν τους Rangers σαν κατσαρίδες. 
    Και φυσικά είναι ολάκερη στρατιά, όχι μόνο πέντε-δέκα ίσα-ίσα για μανούρα. 
    Η Rita Repulsa της Elizabeth Banks φαίνεται να ισοπεδώνει την πόλη με δαύτα! 

    Και μιας και λέμε για την μεγάλη κακιά μάγισσα της ιστορίας, τα στιγμιότυπα στα οποία εμφανίζεται φουντώνουν τις φήμες ότι έχει το πράσινο Power Coin στην κατοχή της. 
    Επίσης μου αρέσει πολύ το γρέζι στη φωνή της, την κάνει πιο γνώριμη, παρόλο που δεν στριγγλίζει όπως η original, αλλά είναι πιο απειλητική!



    Η πραγματική πώρωση αρχίζει όμως όταν ακούγεται η φωνή του Jason (Dacre Montgomery) να λέει το πολυπόθητο «It’s Morphin time». 
    Οι πέντε teenagers with attitude φοράνε τις νέες μάλλον εξωγήινης προέλευσης στολές τους και ρίχνουν ξύλο μετά μουσικής. 
    Και επιτέλους έχουμε κανονικό footage με τα Battle Zords να πολεμάνε τον reboot-αρισμένο Goldar, που δεν είναι πίθηκος με χρυσή πανοπλία, αλλά κάτι άλλο, πιο ακαθόριστο και βλέποντας το πλήρως, μου μοιάζει σαν κόπια του Megazord (το οποίο επίσης βλέπουμε σύντομα). 

    Μάλλον η αποτύπωση του Goldar εδώ είναι είτε ένα αντίγραφο του Megazord φτιαγμένο με χρυσό από τη Rita, είτε απομεινάρια ενός παλαιότερου Megazord.
    Εάν υπήρχαν κι άλλες ομάδες Power Rangers στο παρελθόν που χρησιμοποιούσαν Megazords ή αν λάβουμε υπόψη τη φήμη ότι ήταν παλαιότερα η Πράσινη Ranger, η Rita ξέρει πως έμοιαζε το γιγάντιο ανθρωπόμορφο ρομπότ.

    Το trailer κλείνει με το γνώριμο tune των Power Rangers, όπως τελείωνε το κάθε επεισόδιο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους. 
    Ανυπομονώ να ακούσω αν έχουν κάνει διασκευή του original κομμάτι του 1993. 
    Μόνο να είναι αυθεντική ροκιά που αγαπήσαμε και όχι κάποια διασκευή με ποπ για παιδιά.

    Γενικά το trailer αφήνει άριστη εντύπωση και κανείς πιστεύω δε θα ήθελε να πέσουμε πάλι στην παγίδα τύπου ‘όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι’. 
    Πραγματικά, από τα δύο trailers που έχουμε δει ως τώρα, φαίνεται πως η ταινία σκοπεύει να γίνει ένα γερό blockbuster άνοιξης-καλοκαιριού, δίνοντας μια ανανεωμένη και πιο σοβαρή διάσταση στο franchise των παιδικών μας χρόνων. 

    Θα ήταν κρίμα το τελικό αποτέλεσμα να μας απογοητεύσει. 
    Μέχρι να φτάσει ωστόσο η στιγμή να μπω στην αίθουσα, εγώ έχω high hopes γι αυτό!

    Αργύρης Σταματόπουλος.
    Heroes for a Day.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Power Rangers trailer: Πλήρης ανάλυση του αναπάντεχα καλού νέου trailer Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top