F Logan trailer: Σε ποιο timeline θα εκτυλίσσεται τελικά το αιματηρό νέο φιλμ του Wolverine; - FilmBoy Logan trailer: Σε ποιο timeline θα εκτυλίσσεται τελικά το αιματηρό νέο φιλμ του Wolverine; - FilmBoy
  • Latest News

    Logan trailer: Σε ποιο timeline θα εκτυλίσσεται τελικά το αιματηρό νέο φιλμ του Wolverine;


    Το πρώτο trailer του Logan που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Οκτώβρη, μας είχε αφήσει άφωνους με την πεσιμιστική και δραματική μεταποκαλυπτική αισθητική του, αφήνοντας μας την ελπίδα πως θα δούμε μια αρκετά διαφορετική, πιο southern και «Mad Max» κλίματος comic-based ταινία (και ίσως ένα διαμαντάκι για την ασταθή στο είδος 20th Century Fox). 

    Αν και γνωρίζουμε κάποια από τα πρόσωπα και την ιστορία τους και την μερική έμπνευση από συγκεκριμένη κόμικ ιστορία («Old Man Logan»), η αλήθεια είναι πως μας είχαν αφήσει με ένα μεγάλο ερώτημα και αρκετά υποθετικά σενάρια για το timeline στο οποίο θα εκτυλίσσεται η ταινία.

    Αν και ο Hugh Jackman ισχυριζόταν πως η ταινία εκτυλίσσεται σε διαφορετικό σύμπαν από τις υπόλοιπες X-movies, ο σκηνοθέτης James Mangold αποκάλυψε σε συνέντευξη του πως η ταινία εκτυλίσσεται τελικά το έτος 2029, περίπου πέντε με έξι χρόνια από το happy end μέλλον του X-Men: Days of Future Past
    Η συγκεκριμένη χρονολογία μπορεί να μην φαντάζει αρκετά χρόνια μετά από εκείνο το φινάλε αλλά σίγουρα ακούγεται πολύ καλύτερο από την αρχική φήμη του μόλις ...ενός έτους χρονικής απόστασης.

    Από κει και πέρα, μάθαμε από το σκηνοθέτη πως η ταινία θέλει να είναι πιο προσγειωμένη, ρεαλιστική και ανεξάρτητη από το ύφος των υπόλοιπων, πιο «bombastic» ταινιών των X-Men και άλλων μπλοκμπάστερ ή κόμικ περιπετειών και γι’ αυτό το λόγο δεν θα δούμε τελικά ως κεντρικό ή κρυφό κακό τον Mister Sinister. 

    Η αλήθεια είναι πως η after credits σκηνή του X-Men: Apocalypse αλλά και το Logan έχουν ευθείς αναφορές στην εταιρεία Essex Corp. που ανήκει στον γνωστό villain των X-Men, το κανονικό όνομα του οποίου είναι Nathaniel Essex.
    Από τη μία η παραπάνω επιλογή ίσως και να αποδειχτεί σωστή αν λάβουμε υπόψη το The Wolverine (2013) με το ατμοσφαιρικό και πιο αργόσυρτο χτίσιμο της πλοκής του που κατέληγε σε ένα αταίριαστο θεαματικότερο φινάλε που ουδεμία σχέση είχε με το κλίμα της υπόλοιπης ταινίας. 

    Με την Essex Corp. να ευθύνεται για τους κλώνους του Logan και για πολλά ακόμη πειράματα σε μεταλλαγμένους, ας ελπίσουμε να υπάρξει έστω μια αναφορά στο όνομα του Nathaniel Essex/Mister Sinister, ή μια after credits σκηνή που θα υπονοεί την παρουσία του σε κάποια μελλοντική ταινία.

    Το καλό είναι πως έχει επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά το R-rating της ταινίας και αν κρίνουμε από το ακόμα πιο δραματικό και πωρωτικό σε δράση 2ο trailer που κυκλοφόρησε πρόσφατα ..θα χυθεί αίμα (!) στο τρε-«Logan», όπως πρέπει και αξίζει σε μια σωστή ταινία αφιερωμένη στον Wolverine και το.. last stand του. 

    Κρίμα μόνο που όπως φαίνεται θα πεθάνει η εκδοχή του Professor X από τον Patrick Stewart αλλά τουλάχιστον θα έχουμε την - κατά δύο αδαμάντινα νύχια λιγότερα - κλώνο της Laura Kinney/X-23 να συμπληρώνει σε badass-ιλίκι ...την ίδια στιγμή που αναρωτιόμαστε αν η απουσία των X-Men θα οφείλεται σε κάποιον ιό ή αν θα μας δείξουν κάποια αντίστοιχα ανατριχιαστικά flashback όπως αυτά που θυμόταν ο Logan στο εναλλακτικό σύμπαν του κόμικ «Old Man Logan» (σ.σ.: όποιος το έχει διαβάσει, καταλαβαίνει για τη ανατροπάρα μιλάμε).

    Σύμφωνα με την επίσημη τελική σύνοψη:
    «Στο εγγύς μέλλον, ένας κουρασμένος και γερασμένος Logan φροντίζει τον κατάκοπο Professor X σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Μεξικού. 
    Οι προσπάθειες του Logan να κρυφτεί από την ανθρωπότητα, τον κόσμο και την κληρονομιά του θα τελειώσουν όμως, όταν καταφτάσει μια νεαρή μεταλλαγμένη, καταδιωκόμενη από σκοτεινές δυνάμεις.»

    Δίπλα στους Hugh Jackman (Logan/Wolverine), Patrick Stewart (Professor X) και Dafne Keen (Laura Kinney/X-23) συμπρωταγωνιστούν ο Boyd Holbrook (Morgan) ως ο cyborg Donald Pierce, ο Richard E. Grant (Jackie) ως Dr. Zander Rice, δημιουργός της X-23 και γιος του επιστήμονα που μέσω του προγράμματος Weapon X, μετέτρεψε τον Logan σε Wolverine με αδαμάντινα νύχια και ο Stephen Merchant (I Give It A Year), ως ο μεταλλαγμένος Caliban με τη δύναμη να μπορεί να ανιχνεύει το που βρίσκονται άλλοι μεταλλαγμένοι. 
    Tο καστ περιλαμβάνει επίσης και τους Eriq La Salle, Elise Neal και Elizabeth Rodriguez

    Στη σκηνοθεσία όπως προαναφέραμε ο James Mangold (The Wolverine), στο σενάριο οι Michael Green, Scott Frank και David James Kelly και ο Marco Beltrami στη σύνθεση του μουσικού σκορ, συνεργαζόμενος για τρίτη φορά με τον σκηνοθέτη James Mangold, έπειτα από τα The Wolverine και 3:10 to Yuma.

    Κάτι μου λέει πως το «Logan» όχι μόνο θα είναι ένα ανέλπιστο διαμαντάκι που θα κόβει κώλους αλλά θα μας συγκινήσει για πολλούς και διάφορους λόγους, πέρα από τον αποχαιρετισμό του Hugh Jackman στο ρόλο που τον ανέδειξε (εκτός αν προκύψει κάποιο αναπάντεχο cameo σε κάποιο sequel του Deadpool ή στους X-Force).

    Δείτε παρακάτω το νέο γαμάτο trailer υποτιτλισμένο.
    3 Μαρτίου στους κινηματογράφους μας.

    * Για το red band trailer, μαζί με poster, φωτογραφίες, trailer screenshots και τις κόμικ σελίδες/easter egg που περιλαμβάνονται σε μια σκηνή της ταινίας, από τον σχεδιαστή/σεναριογράφο Joe Quesada (The Amazing Spider-Man, «Batman: Sword of Azrael»), σε μελάνια και χρώματα του Dan Panosian (Irredeemable, X-Men, Captain America), επισκεφτείτε το Heroes for a Day.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Logan trailer: Σε ποιο timeline θα εκτυλίσσεται τελικά το αιματηρό νέο φιλμ του Wolverine; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top