F Review: Ομάδα Αυτοκτονίας - Suicide Squad - FilmBoy Review: Ομάδα Αυτοκτονίας - Suicide Squad - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ομάδα Αυτοκτονίας - Suicide Squad




    Θυμάστε που λέγαμε πόσο αδικαιολόγητα σοβαρό και σκοτεινό ήταν τον Batman vs Superman και το πόσο κακό ήταν τελικά;

    Ο σκηνοθέτης David Ayer λοιπόν την είδε αλλιώς και σου λέει κάτσε να μην την πατήσω κι εγώ έτσι, ας κάνω κάτι χαβαλεδιάρικο και πιο light, όμως τελικά ούτε αυτό κατάφερε κι έτσι η προηγούμενη πατάτα της DC Comics βρήκε σοβαρό ανταγωνισμό.

    Δεν νομίζω να έχει εμφανιστεί ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου πιο αξιαγάπητη ομάδα κακών και μάλιστα σούπερ ηρώων, που ένας Θεός ξέρει γιατί ονομάστηκαν «οι πιο κακοί από τους κακούς».

    Η Viola Davis (Get On Up) στο ρόλο της Amanda Waller-η ομοσπονδιακή πράκτορας δηλαδή που στρατολογεί αυτά τα αποβράσματα της κοινωνίας προκειμένου να βοηθήσουν τους καλούς εάν κριθεί απαραίτητο, με αντάλλαγμα μείωση ποινών- είναι μακράν ό,τι πιο τρομακτικό και φοβιστικό υπάρχει εδώ.

    Ο αρχηγός των ας πούμε κακών είναι ο Deadshot (Will Smith, After Earth), ένας τύπος που περισσότερο ενδιαφέρεται να σπουδάσει τη μικρή του κόρη, παρά να την κοπανήσει από τη φυλακή (σαν να λέμε Λαυρέντης Διανέλος-Βασιλάκης Καίλας, με τον δεύτερο να αποκαλεί τον πρώτο πατερούλη).

    Η Margot Robbie (The Legend of Tarzan) είναι η Harley Quinn, η ψυχολόγος που κουράρει τον Joker (Jared Leto, Dallas Buyers Club) και που αφού τον ερωτεύεται παράφορα, της ψιλοστρίβει η βίδα και γουστάρει να καθαρίζει κόσμο. 

    Ποιο ακριβώς είναι το υπερηρωικό της προσόν δεν κατάλαβα, αλλά το βέβαιον είναι πως η Robbie κλέβει την παράσταση, ο Leto είναι ο χειρότερος Joker που έχει υπάρξει και που θα υπάρξει και πως τα παιδιά αγαπιούνται. 
    Ουδέν κακόν οπότε.

    Οι υπόλοιποι της ομάδας εμφανίζονται ένας-ένας λες και είναι η πρωινή αναφορά του λόχου. 
    Ο Jai Courtney (Terminator: Genisys) είναι ο Αυστραλός Captain Boomerang με ειδικότητα στις κλοπές, εμφανίζεται λίγο στην αρχή και μετά μάλλον τον ξεχνάμε. 

    Ο Jay Hernandez (Bad Moms) σαν Diablo από την άλλη, έχει την ιδιότητα να πετάει φλόγες (μακράν ό,τι πιο θανατηφόρο έχει κάποιος από την ομάδα), αλλά ξαφνικά αποκτάει... συνείδηση και δεν χρησιμοποιεί την ικανότητα του αυτή.


    Ο Αdewale Akkinoye-Akbaje (Trumbo) υποδύεται (σχήμα λόγου αυτό αφού το make up κάνει τη δουλειά του) τον Killer Croc έναν φριχτά παραμορφωμένο τύπο με κανιβαλιστικές τάσεις, ενώ ο Adam Beach (Cowboys & Aliens) σαν Slipknot λέει ένα γεια σαν περαστικός κι εξαφανίζεται.

    Όλα αυτά γίνονται υπό τη συνεχή χρήση κλασικών κομματιών της ροκ ανθολογίας (από Animals και Rolling  Stones, μέχρι White Stripes) που τουλάχιστον προσφέρουν ακουστική απόλαυση και δίνουν έναν κάπως πιο ανέμελο τόνο στην ταινία.

    Μετά τη μέση όμως που εμφανίζεται ο πραγματικά κακός της υπόθεσης (γιατί οι άλλοι κακοί είπαμε είναι και λίγο καλοί τελικά), το πράγμα ξεφεύγει επικίνδυνα.

    Γιατί ο κακός ονόματι Incubus (Alain Chanoine, Immortals) που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο με τη βοήθεια της μάγισσας αδελφής του [η μοντέλα που έχει γίνει ηθοποιός Carla Delevigne (Pan) είναι ότι πιο άχρωμο κυκλοφορεί], μοιάζει να έχει ξεπηδήσει στην καλύτερη από τη Μούμια, και στη χειρότερη από το πρόσφατο ανεκδιήγητο Οι Θεοί της Αιγύπτου
    Ο δε στρατός τους από zombies δεν χρίζει σοβαρής ανάλυσης.

    Σεναριακά βέβαια μην την ψάχνετε και πολύ τη δουλειά. 
    Κόσμος πάει κι έρχεται, ξανά μανά cameo εμφανίσεις από Aquaman και Flash με ολίγην από Batman, όταν τελειώνει δυστυχώς το ροκ (το soundtrack είναι απολαυστικό πάντως) αναλαμβάνει το μουσικό score του Steven Price που είναι όσο επικό και βαρετό φαντάζεται κανείς, ενώ η τελική μάχη μόνο με την αντίστοιχη του Fantastic Four μπορεί να συγκριθεί. 
    Απελπισία.

    Η δε παρουσία του Joker στην ταινία είναι εντελώς άχρηστη, μιας και πέραν του έρωτα με την Harley Quinn (που και να έλειπε δηλαδή δεν θα παθαίναμε και τίποτα), δεν προσφέρει απολύτως τίποτα παρά μόνο έναν ακόμα αρνητικό λόγο για να θυμόμαστε το φιλμ. 

    Ο Joker του Leto μοιάζει με πανκ κιθαρίστα, δεν κάνει καθόλου χαβαλέ που είναι το σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα του και είναι μακράν ό,τι χειρότερο υπάρχει εδώ.

    Τουλάχιστον ο Joel Kinnaman (Robocop) σαν Colonel Rick Flag, ο οποίος αναλαμβάνει να οδηγήσει τα παλικάρια της Ομάδας Αυτοκτονίας στη μάχη είναι καλός στο ρόλο του, ενώ -πάντα στο στρατόπεδο των καλών- η Κaren Fukuhara στο σόλο της Katana η οποία με το σπαθί σαμουράι έχει την εντολή να καθαρίσει όποιον πάει να κάνει καμιά μαγκιά, έχει την πλάκα της αν και δεν λέει κουβέντα.

    Άλλο ένα κάκιστο blockbuster είναι το Suicide Squad και ακόμη μια αποτυχία για την DC Comics που μετά τους Batman του Nolan δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα. 
    Για να δούμε αν θα τα καταφέρει του χρόνου με τα Wonder Woman και Justice League που έρχονται.

    Στους κινηματογράφους από 25 Αυγούστου.

    Νίκος Παλάτος.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ομάδα Αυτοκτονίας - Suicide Squad Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top