F Review: Dallas Buyers Club - FilmBoy Review: Dallas Buyers Club - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Dallas Buyers Club


     
    Η νέα άκαμπτη  biopic ταινία 'Dallas Buyers Club' του Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y., The Young Victoria), ανοίγει με τη χρονιά του 1986 και φέρει στο προσκήνιο την αληθινή ιστορία καθημερινής πάλης  κατά του AIDS ενός Τεξανού Ρεντνεκ Οροθετικού, του Ron Woodroof (Matthew McConaughey, The Wolf of Wall Street). 

    Όντας σκιά του εαυτού του πια, γαντζωμένος από την αδυναμία του, έχοντας πέσει 50 κιλά κάτω από το κανονικό του βάρος, ο  McConaughey φαντάζει άκρως ρεαλιστικός στο ρόλο του ως άλλο ένα θύμα του AIDS σε μια πειραματική εποχή προκατάληψης και στιγματισμού.

    Η ταινία κερδίζει την εύνοιά μας ξανά και ξανά, καθώς διερευνά μια επαίσχυντη περίοδο στην αμερικανική ιστορία, όταν οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση καταδίκασε ουσιαστικά εκατομμύρια σε θάνατο από παρακράτηση κατάλληλης θεραπείας για τον ιό HIV . 


    Ενάντια  λοιπόν στις φαρμακευτικές βιομηχανίες και στα δικά του ατομικιστικά ένστικτα, ο αθυρόστομος ομοφοβικός Woodroof  έχοντας ενημερωθεί πως έχει κάμποσες ημέρες  ζωής ακόμα, ξεκινά με τη δύναμη της άρνησης, έναν ατέρμονο αγώνα με μη εγκεκριμένες FDA ιατρικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νόσου. 

    Μια τρανσέξουαλ  γυναίκα η Rayon (Jared Leto)γίνεται ο φίλος και συνεργάτης του στο λαθρεμπόριο αντί- ιικών φαρμάκων, ώστε να γίνει γνωστή μια πιο  αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή στο αδαές κοινό .


    Η διεύρυνση μελών στη λέσχη Dallas Byers απεικονίζει την πάλη μιας επαναστατικής κίνησης κατά της εταιρικής διαφθοράς.

    Οι κύριοι χαρακτήρες σπαταλούνται από μια θανατηφόρα ασθένεια και απολυμαίνονται από την τυπική Χολιγουντιανή εκδοχή ως προς τον μύθο της νόσου. 

    Βαθιά εξοργιστικό το Αμερικανικό σύστημα την περίοδο του Ρόναλντ Ρήγκαν, το Dallas Byers Club θίγει το κοινωνικό γίγνεσθαι με έξυπνες λεπτομέρειες πολιτισμικής δομής, για να αποκαλυφθεί η γήινα δοσμένη επιμονή του κεντρικού χαρακτήρα απέναντι στην αδυσώπητη αίσθηση της ανθρωπότητας. 

    Ο Vallée διαιωνίζει τoν Αμερικανικό  μύθο του ‘’Καουμπόη’’ και η όλη ιστορία προσαρμόζεται με συναισθηματισμό  σε μια queer εκδοχή των 80s.

    Στις αίθουσες από 13 Φεβρουαρίου.

    Γεωργία Ξανθάκου.




    Dallas Buyers Club trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Dallas Buyers Club Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top