F Review: Οι 4 Φανταστικοί - Fantastic Four - FilmBoy Review: Οι 4 Φανταστικοί - Fantastic Four - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Οι 4 Φανταστικοί - Fantastic Four


     
    Οι τέσσερις φανταστικοί επιστρέφουν  στη μεγάλη οθόνη. 
    Ο τίτλος τους όμως λέει τη μισή αλήθεια, γιατί ναι μεν είναι πράγματι τέσσερις, δεν είναι όμως και τόσο φανταστικοί.

    Αλήθεια έχετε ακούσει για τους τέσσερις βαρετούς; 

    Reboot υποτίθεται του κόμικ της Marvel , έτσι ώστε να ξεχαστούν οι δύο προηγούμενες ταινίες της σειράς που είχαν παιχτεί  προ δεκαετίας περίπου και που ήταν  από μέτριες εώς κακές. 

    Ο σκηνοθέτης όμως  Josh Trank καταφέρνει το απολύτως ...φανταστικό, να κάνει εκείνες τις δύο ταινίες να μοιάζουν με διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου  και να σε κάνουν να τις αναπολείς με νοσταλγία. 

    Η καλή μέρα λένε από το πρωί φαίνεται και κάτι τέτοιο ισχύει εδώ, όταν οι δύο από τους μελλοντικούς τέσσερις, δηλαδή ο Reed Richards/ Mr.Fantastic (Miles Teller, Whiplash) και ο κολλητός του Ben Grimm/Thing (Jamie Bell, Nymphomaniac) μας συστήνονται σαν δεκαοχτάρηδες «καμμένοι» επιστήμονες, ενώ κάνει μπαμ ότι είναι γύρω στα τριάντα ο καθένας τους. 

    Αυτό βέβαια είναι το λιγότερο από τα όσα φοβερά και τρομερά γίνονται (και από όσα δεν γίνονται καθόλου), αλλά μιας και μου χτύπησε άσχημα ας το καταθέσω. 

    Οι δυο τους λοιπόν έχουν κατασκευάσει ένα μηχάνημα τηλεμεταφοράς, το οποίο όμως χρήζει βελτιώσεων κι έτσι ο Reed αρχικά, δέχεται να πάει σε ειδικό τεχνολογικό ίδρυμα, όπου υπό τις οδηγίες του δόκτορα Franklin Storm (Reg E. Cathey, St. Vincent), θα έχει όλα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να τελειοποιήσει την εφεύρεση του. 

    Εκεί θα γνωρίσει την υιοθετημένη κόρη του καθηγητή Susan Storm/Invisible Woman (Kate Mara, Deadfall), τον βιολογικό του γιο Johnny Storm/Human Torch (Michael B. Jordan, That Awkward Moment - όχι ο... Air Jordan, μη μπερδευτείτε) που έχει πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα λες και κάποιος του είπε πως παίζει στο Fast & Furious, και μαζί με τη βοήθεια του μαύρου προβάτου μεν, φοβερού επιστήμονα  δε Victor von Doom/Doctor Doom (Toby Kebbel, The Councelor) θα ριχτούν με τα μούτρα στη δουλειά. 


    Φυσικά θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο τους προς τέρψιν του μιλιταριστή αφεντικού τους Dr.Allen (Tim Blake Nelson, Kill the Messenger), όταν όμως δοκιμάζουν το μηχάνημα και μεταφέρονται σε άλλη διάσταση το πράγμα στραβώνει. 

    Εγένετο λοιπόν Fantastic 4 με τις  φανταστικές ικανότητες και ο σούπερ (στα λόγια) κακός πρώην φίλος τους Doctor Doom, ο οποίος κάπως πρέπει να δικαιολογήσει το βαρύγδουπο του όνομα. 

    Του έρχεται λοιπόν  η ιδέα να καταστρέψει τη Γη, οπότε οι άλλοι - τι διάολο φανταστικοί είναι - να πρέπει να τη σώσουν. 

    Τα εφέ είναι επιπέδου ψευδοιστορικών έπων της Τσινετσιτά της δεκαετίας του '60, η σκηνοθεσία επιπέδου της πλάκας και το σενάριο επιπέδου ...ό,τι να ΄ναι. 

    Το φιλμ αναλώνεται στο πως δημιουργείται η ομάδα των φανταστικών, με αποτέλεσμα η δράση που θα πίστευε κανείς πως είναι πρωτεύων θέμα σε τέτοιου είδους ταινίες να περνάει στο (εντελώς) περιθώριο και να καταντάει κάτι σαν αναγκαίο κακό. 

    Η ...τρίλεπτη δε σκηνή της τελικής μάχης, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. 

    Χώρια που η μανία του Doctor Doom να καταστρέψει τον κόσμο, δεν δικαιολογείται από τίποτα και από πουθενά. 

    Στο τέλος πίστεψα για μια στιγμή πως αυτό που είδα είναι οι κομμένες σκηνές της ταινίας και πως η κανονική κόπια που θα προβληθεί στις αίθουσες είναι άλλη.
    Φευ όμως! 

    Μια πλήρης αποτυχία είναι η νέα περιπέτεια των Fantastic Four που πιστεύω θα πατώσει στο box office και θα θέσει τα μελλοντικά πλάνα του franchise εν αμφιβόλω, πριν καλά-καλά  αυτά ξεκινήσουν.

    Στους κινηματογράφους από 6 Αυγούστου.

    Νίκος Παλάτος.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Οι 4 Φανταστικοί - Fantastic Four Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top