F Οι 3 Τηλεοπτικές Σειρές για Μουσική που θα δούμε το 2016 - FilmBoy Οι 3 Τηλεοπτικές Σειρές για Μουσική που θα δούμε το 2016 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 3 Τηλεοπτικές Σειρές για Μουσική που θα δούμε το 2016


    Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε σε παλαιότερες εποχές, αλλά παίρνουμε και μια καλή ματιά από το τι θα μπορούσε να προκύψει κατά την διάρκεια μιας περιοδείας ενός ροκ συγκροτήματος μέσα από τρεις νέες σειρές που έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2016.

    Οικοδεσπότες τα τηλεοπτικά δίκτυα HBO, Showtime και η ιντερνετική πλατφόρμα του Netflix.


    Vinyl



    70's. Η δεκαετία που το ροκ έγινε "δεινοσαυρικό", η πανκ έσκασε στο χώρο της μουσικής με άγριες διαθέσεις, αλλά και η εποχή που οι αφροαμερικανοί καλλιτέχνες άρχισαν να εκφράζονται ελεύθερα μέσω της μουσικής, με την εμφάνιση του χιπ χοπ και όχι όπως ήθελαν οι λευκοί ατζέντηδες, που μέχρι εκείνη την εποχή τους επέβαλλαν να "καθαρίσουν" τα μπλουζ και την σόουλ, αφαιρώντας ουσιαστικά την "ψυχή" της μουσικής τους, έτσι ώστε η λευκή νεολαία να λικνίζεται σε έναν vanilla ρυθμό και αυτοί να γεμίζουν τις τσέπες τους!


    Με αυτήν την δεκαετία και την μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, μέσα από τις περιπέτειες μίας δισκογραφικής εταιρείας, ασχολείται το νέο πόνημα του HBO με τίτλο "Vinyl", θέλοντας να μεταφέρει στο σήμερα το πνεύμα, την φιλοσοφία την αισθητική της εποχής και δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς αφού από πίσω του βρίσκονται οι Martin Scorsese και Mick Jagger.

    Ένα πρότζεκτ που ο Jagger ήθελε να κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά αντί για ταινία κατέληξε σειρά υπερπαραγωγή, αφού στην ομάδα των δημιουργών εκτός των προαναφερθέντων προστέθηκαν και οι Rich Cohen και Terence Winter (!), με τον τελευταίο να έχει ξανά συνεργαστεί τόσο με τον Scorsese, όσο και με τον πρωταγωνιστή του Vinyl, Bobby Cannavale, στην υπέροχη και άκρως υποτιμημένη σειρά Boardwalk Empire.

    Τα τρία πρώτα επεισόδια πάντως δείχνουν να πετυχαίνουν τον στόχο τους, αναμιγνύοντας υπαρκτά πρόσωπά και γεγονότα με μυθοπλασία, όχι όμως χωρίς κάποια μικρά στραβοπατήματα, καθώς ο 2ωρος πιλότος της σειράς, σκηνοθετημένος από τον Scorsese, χάνει λίγο τον μπούσουλα προσπαθώντας να μας γνωρίσει όλους τους χαρακτήρες.

    Σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές για τη χρονιά που διανύουμε.
    Περισσότερα για το Vinyl, το Σάββατο στο Filmboy Podcast.



    Roadies



    Καμία σχέση με τις γκρουπις, αν αυτό περιμένατε μερικοί, αλλά η backstage ζωή μίας ροκ μπάντας και του συνεργείου της κατά την διάρκεια μίας περιοδείας.

    Αυτό είναι εν ολίγοις το θέμα της νέας σειράς του Showtime που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου 2016 και αν αναρωτιέστε ποιος θα μπορούσε να δώσει πραγματικά "ψυχή" στο όλο πρότζεκτ αυτός ακούει στο όνομα Cameron Crowe!

    Θέλοντας λοιπόν να ξεχάσει την πατάτα του πρόσφατου Aloha, αλλά και να ξαναθυμηθεί τις μέρες του εκπληκτικού (και παρόμοιου!) Almost Famous (2000), ο Crowe γράφει, σκηνοθετεί (τουλάχιστον το 1ο επεισόδιο) αλλά και έχει χρέη executive producer, παρέα με τον J.J. Abrams

    Στην παραγωγή συναντάμε επίσης τον μάνατζερ των Pearl Jam, Kelly Curtis, κάτι το απολύτως φυσικό βέβαια, καθώς έχει ξανά συνεργαστεί με τον Crowe, στις ταινίες Say Anything... (1989), Singles (1992), Almost Famous (2000), αλλά και στο ντοκιμαντέρ Pearl Jam Twenty (2011).

    Στο καστ παραλίγο θα είχαμε την Christina Hendricks (κρίμα), αλλά την αντικατέστησε η Carla Gugino (καλή φάση!) και μαζί της θα δούμε τους Luke Wilson, Imogen Poots και τον ραπερ Machine Gun Kelly.



    The Get Down



    Από όλο αυτό το τηλεοπτικό μουσικό ξέσπασμα εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει το Netflix, καθώς στις 12 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα η σειρά The Get Down, που και αυτή όπως και το Vinyl εξελίσσεται στην Νέα Υόρκη την δεκαετία του 70 και επικεντρώνεται στην γέννηση της χιπ χοπ, της πανκ, μα πάνω απ'όλα της ντίσκο μουσικής.

    Δημιουργός της σειράς είναι ο Baz Luhrmann (σενάριο, παραγωγή και σκηνοθεσία), ο οποίος δούλευε πάνω σ'αυτήν την ιδέα για δέκα χρόνια, μέχρι που τον Φεβρουάριο του 2015 ανακοινώθηκε η απόκτηση των δικαιωμάτων της από το Netflix.

    Έχοντας στο ενεργητικό του ταινίες όπως το Moulin Rouge! (2001) και The Great Gatsby (2013) το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποδώσει πολύ θεαματικά και φανταχτερά την εποχή και ελπίζουμε να καταφέρει και ένα ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα!

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 3 Τηλεοπτικές Σειρές για Μουσική που θα δούμε το 2016 Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top