F Review: Kingsman: Η μυστική υπηρεσία - Kingsman: The Secret Service - FilmBoy Review: Kingsman: Η μυστική υπηρεσία - Kingsman: The Secret Service - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Kingsman: Η μυστική υπηρεσία - Kingsman: The Secret Service


     
    Βλέποντας το trailer του Kingsman: The Secret Service και χωρίς να διαβάσεις τίποτα παραπάνω, νομίζεις πως θα δεις μια ταινία τύπου James Bond με λίγη δόση χιούμορ. 

    Τελικά ανακαλύπτεις πως το έργο καταλήγει να έχει περισσότερο στοιχείο παρωδίας παρά χιούμορ. 

    Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι λείπουν τα έξυπνα κόλπα αλά James Bond, αλλά σε συνδυασμό με το κάπως "σαχλό" χιούμορ η εντύπωση για μια "σοβαρή" ταινία δράσης αλλάζει ραγδαία.

    O Matthew Vaughn, λοιπόν, σκηνοθέτης των "Kick-Ass" και "X-Men: Η Πρώτη Γενιά", δίνει ζωή στο ομώνυμο κόμικ του Mark Millar

    Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Kingsman, μια μυστική υπηρεσία που προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από διάφορες απειλές. 

    Έτσι ο Harry Hart (Colin Firth, Magic in the Moonlight) θέλοντας να εκπληρώσει μια χάρη στον πατέρα του νεαρού Έγκσι, που του έσωσε τη ζωή, θα στρατολογήσει τον ίδιο με σκοπό να ενσωματωθεί στο ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της υπηρεσίας. 

    Ο πλανήτης απειλείται από μια παρανοϊκή high-tech ιδιοφυία και ο άξεστος νεαρός είναι η ελπίδα της Kingsman για να σωθεί ο πλανήτης.

    Η περιπέτεια αυτή κυλάει ευχάριστα και θα σας χαρίσει σίγουρα στιγμές γέλιου εάν είστε φαν αυτού του είδους. 

    Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές αλλά η επιλογή του καστ ταιριάζει γάντι σε αυτή την περίπτωση. 

    Ο Matthew Vaughn γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και ξέρει πως να χρησιμοποιεί γρήγορα πλάνα με εντυπωσιακά εφέ, έξτρα γρήγορες κινήσεις αλλά και slow-motion κινήσεις, ακροβατικά, καθώς και διάφορα έξυπνα gadgets σε συνδυασμό πάντα με τα στιλάτα κουστούμια των Kingsman. 


    Εντυπωσιάζει ο ρόλος του Colin Firth ως Harry Hart με τη σπιρτάδα του και τις μετρημένες με μαθηματική ακρίβεια καθοριστικές κινήσεις του αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το βρετανικό στυλ και χιούμορ που κατακλύζει όλη την ταινία. 

    Ο Samuel L. Jackson (Captain America: The Winter Soldier) ως Valentine ξεκαρδιστικός που μόνο και μόνο που τον βλέπεις ντυμένο σαν διασταύρωση skater-boy και Justin Bieber θέλεις να γελάς ασταμάτητα. 

    Όταν δε εκτός από την εμφάνισή του ανοίγει ταυτόχρονα και το στόμα του και μιλάει με την ιδιαιτερότητα που έχει, τότε προετοιμάσου να "πεθάνεις" στα γέλια. 

    Για τον νεαρό Taron Egerton δεν έχω να πω πολλά, κάνει αυτό που απαιτεί ο ρόλος του ως ένας άξεστος νεαρός που τριγυρίζει με τις κακές παρέες του στο δρόμο και ταιριάζει 100% στη θέση του Έγκσι.

    Η ταινία πέρα από την βρετανικότητα και το ρετρό που την διακατέχει, φτάνει στα άκρα με υπερβολική βία και αρκετό splatter που κάποια καταλήγουν είτε με πολύ αίμα είτε με πολλά πολύχρωμα μοτίβα από πυροτεχνήματα. 

    Εαν και εφόσον δεν θα τρέξετε όπως πολλές χιλιάδες να δείτε τις "Πενήντα αποχρώσεις του Γκρί" και θέλετε να δείτε μια μίξη από James Bond, Kill Bill και Kick-Ass, τότε το Kingsman είναι αυτό που πρέπει να δείτε.  

    Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πολλά πριν καθίσετε στις καρέκλες της αίθουσας, να είστε ανοιχτόμυαλοι και ετοιμαστείτε απολαύσετε δύο ώρες ανάλαφρης διασκέδασης με ένα τελείως διαφορετικό κοκτέιλ ταινίας δράσης-κατασκοπίας-κωμωδίας που προσπαθεί να αλλάξει τις κλασσικές-γραφικές σκηνές που έχουμε να συνηθίσει να βλέπουμε.

    Από 12 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους.


    Ραφαήλ Κωνσταντίνου.






    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Kingsman: Η μυστική υπηρεσία - Kingsman: The Secret Service Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top