F Review: Μαγεία στο Σεληνόφως - Magic in the Moonlight - FilmBoy Review: Μαγεία στο Σεληνόφως - Magic in the Moonlight - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μαγεία στο Σεληνόφως - Magic in the Moonlight


     
    Η  νέα ταινία του Woody Αllen μπορεί να μην είναι πολύ μαγική, αλλά είναι ηλιόλουστη.  

    Λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα πλούσια και ζεστά  κτήματα με τα πλουσιοπάροχα σπίτια που ανήκουν στην Αγγλική και Αμερικανική φολκ παράδοση  στη  Γαλλία, κατά τη διάρκεια του 1920.  

    Έξαλλου τι θα μπορούσε να πάει στραβά σε μια πληθώρα σκηνικών με επιλογές όπως Cote d'Azur και τους κήπους της Προβηγκίας;

    Ο σχεδιασμός παραγωγής ντύνει με κουστούμια το έργο και προσφέρει  πλούσια φαντασία και μια αραχνοΰφαντη νοσταλγία. 

    Το κόκκινο Alfa Romeo 1925 στέκεται πανέμορφο και μαζί με τις εκτεθειμένες συνήθειες των Προνομιούχων σε παρασέρνει στις μεταξένιες ασυναρτησίες τους.

    Αυτό φυσικά είναι μόνο η εμφάνιση.  
    Όσο για τους διαλόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε αφθονία, αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα.   

    Ο Colin Firth (Devil's Knot) υποδύεται τον Stanley, έναν μάγο που εμφανίζεται ως  ο εξωτικός Κινέζος Wei Ling Soo καθώς παράλληλα προσπαθεί να απομυθοποιήσει όλους όσους ισχυρίζονται πως έχουν υπερφυσικές δυνάμεις.

    Ένας εγωπαθής χαρακτήρας, απορροφημένος αρκετά με τη δύναμη του λόγου και της λογικής. 

    Ένας παλιός φίλος (Simon McBurney, Tinker Tailor Soldier Spy) πείθει τον Stanley να εκθέσει ένα υποτιθέμενο μέντιουμ την Sophie (Emma Stone, The Amazing Spiderman 2) η οποία διαμένει με ορισμένους πλούσιους Αμερικανούς – μια κληρονόμο  (Jacki Weaver, Stoker) και ο γιος της (Hamish Linklater, Lola Versus) ο οποίος βρίσκεται να είναι βαθιά ερωτευμένος με την Sophie.  

    Απάτες που πρέπει να εκτεθούν, ψυχικές προβλέψεις στο νότο της Γαλλίας και οι ψεύτικο πνευματιστές αναζητoυν κάποια μαγεία, κάποια χημεία που πιθανόν ποτέ να μην υπήρξε μεταξύ τους. 


    Αυτό δημιουργεί την αντιπαράθεση ανάμεσα στη λογική και το ειδύλλιο που στην ουσία είναι ένα από τα κυρία μελήματα του Αllen κατά τη διάρκεια των ετών της κινηματογραφικής του αλχημείας . 

    Ουσιαστικά γέλια υπάρχουν σε λίγες διαλεκτικές στιγμές και η ταινία  μεταμφιέζεται  σε μια κλασική ρομαντική κωμωδία. 

    Μοιάζει ως επί το πλείστον σαν μια υπερβολικά μακρά διάλεξη για τη δύναμη της λογικής και της ανάγκης του ανθρώπου για απόδραση.
     

    Η σύνθεση είναι ένα ντεμοντέ τούνελ αγάπης, υπάρχει τζαζ ρυθμός  στον αέρα, και στα underground μαγαζιά. 

    Αυτή η ξεχαρβαλωμένη βόλτα χρονομηχανής στην ηλιόλουστη Γαλλία στέλνει κοσμικές δονήσεις σε ένα ακόμη αναπάντεχο ειδύλλιο και μάλιστα με  μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των ανορθόδοξων χαρακτήρων μας .
     

    Ο Allen είναι ένας δια βίου μάγος και σκεπτικιστής σε πνευματικά θέματα σχηματίζοντας μια καταπακτή κάτω από την κάθε  ελαφριά ιστορία αγάπης. 

    Το τοπίο ίσως  είναι το μόνο παραμένει μεθυστικό. 
    Το φυσικό φως στη κινηματογραφιση αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις του ματιού, σχεδόν τις ανακουφίζει.
     

    Όλες οι απόκρυφες ανοησίες για την πίστη και τον ρομαντισμό σταδιακά αμβλύνονται και αυτό το κομψό αερολόγημα αποτελεί  ένα ακόμη  πληθωρικό μεταγενέστερο έργο του  σκηνοθέτη. 

    Στις αίθουσες από 28 Αυγούστου.

    Γεωργία Ξανθάκου.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μαγεία στο Σεληνόφως - Magic in the Moonlight Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top