F Review: Τα Muppets Καταζητούνται - Muppets Most Wanted - FilmBoy Review: Τα Muppets Καταζητούνται - Muppets Most Wanted - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Τα Muppets Καταζητούνται - Muppets Most Wanted


     
    Το πρώτο Muppets πριν από 2 χρόνια είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, σε βαθμό που δεν περίμενε κάποιος δεδομένων κάποιων προηγούμενων αντίστοιχων προσπαθειών, κάποιων άλλων παιδικών σειρών. 

    Ήταν κεφάτο όσο δεν πάει και η μεταφορά στην μεγάλη οθόνη ήταν παραπάνω από αξιοπρεπέστατη, βγάζοντας κάτι από την αυθεντικότητα των αγαπημένων ηρώων.

    Δηλώνω τεράστιος fan των Muppets, διότι μεγάλωσα "λιώνοντας" τα επεισόδια, οπότε όπως είναι λογικό περίμενα πως και πως την ταινία. 


    Η ταινία πέτυχε σε όλα και σε εισπρακτικό και σε καλλιτεχνικό επίπεδο, οπότε λογικό ήταν να έρθει και το sequel. 
    Όπως ήταν αναμενόμενο, δυστυχώς το sequel είναι κατώτερο των προσδοκιών. 

    Όχι ότι είναι κακό, αλλά ο πήχης ήταν ήδη ψηλά από την πρώτη ταινία και το Muppets Most Wanted δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

    Η καριέρα των Muppets έχει εκτοξευθεί και βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. 


    Τα σχέδια τους ανατρέπονται όταν διασταυρώνονται με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου, τον Constantine, ο οποίος είναι ίδιος ο Kermit. 

    Εκτός αυτού, ο εκκεντρικός θίασος θα συναναστραφεί με τον θρασύδειλο βοηθό του Constantine, Dominic (Ricky Gervais, The Invention of Lying), τον πράκτορα της Interpol, Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell, Butter) και την εριστική δεσμοφύλακα Nadya (Tina Fey, Admission).

    Υπάρχουν αρκετές ιδέες, άλλες έξυπνες και άλλες όχι τόσο, οι οποίες μπλέκονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε ένα αχταρμά και το αποτέλεσμα να γίνεται χαοτικό. 


    Ενώ η πρωτη ταινία είχε μια ταυτότητα και έδινε βάση στα Muppets, η δεύτερη προσπαθεί να τα χωρέσει όλα μέσα σε ούτε 110 λεπτά, πράγμα δύσκολο. 


    Η ταινία μπαίνει γρήγορα στην πλοκή, με τον Ricky Gervais (κρίμα ένας τέτοιος εκπληκτικός ηθοποιός να μένει ανεκμετάλλευτος) να προσπαθεί και να καταφέρνει να αποσπάσει τον Kermit από τα Muppets, αντικαθιστώντας τον με τον Ρώσο σωσία του. 

    Από κει και πέρα, η ταινία έχει ένα ρυθμό, ωστόσο τα αστεία είναι πότε πετυχημένα, πότε όχι και συν τοις άλλοις το μεγάλο πρόβλημα της ταινίας είναι ότι προσπαθεί να χωρέσει όλους τους guest star σε μερικά αχρείαστα σκετσάκια.

    H προσαρμογή των Muppets στις Ευρωπαϊκές χώρες έχει σε κάποια σημεία την πλάκα της, αν και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ίσως ακόμα καλύτερα. 


    Οι "ζωντανοί" χαρακτήρες είναι αρκετά άνευροι με την Tina Fey, να υποδύεται την Ρωσίδα δεσμοφύλακα όχι και τόσο πετυχημένα, τον Ty Burell να κάνει μια (όχι και τόσο πετυχημένη) απομίμηση του Κλουζό και τον Ricky Gervais (η πιο σταθερή αλλά ανεκμετάλλευτη παρουσία) να υποδύεται τον "κακό" της υπόθεσης. 

    Αμέτρητοι star εμφανίζονται σε σκηνές που δεν το περιμένεις, ωστόσο μερικές εξ' αυτών δείχνουν τραβηγμένες απλά για να τους χωρέσουν.

    Σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι χάνεις τον χρόνο σου, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα, αν υπήρχε ένα πλάνο και μια συνεχόμενη ροή στην ταινία, θα μπορούσε να είναι αρκετά καλύτερο και αντάξιο του πρώτου. 


    Χαζεύεται ευχάριστα, αλλά μάλλον πιο πολύ προσφέρεται πιο πολύ για οικειακή διασκέδαση, παρά για σινεμά. 

    Αν δεν είστε και τόσο fan των Muppets, μην το συζητάτε καν να δείτε την ταινία.
    Κρίμα γιατί η πρώτη ταινία μας άνοιξε την όρεξη, αλλά αυτή εδώ αν ήταν καλύτερα δομημένη θα μπορούσε να είναι το ίδιο αστεία. 

    Στις αίθουσες από 27 Μαρτίου.

    Νίκος Δρίβας.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Τα Muppets Καταζητούνται - Muppets Most Wanted Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top