F Review: Need For Speed - FilmBoy Review: Need For Speed - FilmBoy
 • Latest News

  Review: Need For Speed


   
  Σιγά μην δεν το έβγαζαν στην μεγάλη οθόνη. 
  Τώρα που "γυρίζει" λοιπόν, το παιχνίδι που είχε μεγαλώσει γενιές και γενιές (δεν ήμουν των videogames, παρόλα αυτά είχε πέσει στα χεράκια μου), έρχεται στην μεγάλη οθόνη σε μια προσπάθεια του Χόλιγουντ να ξεζουμίσει ό,τι υπάρχει.

  Μας πειράζει όμως; Καθόλου. 

  Το ξεκαθαρίζω δεν είμαι fan των αυτοκινήτων γενικότερα, ούτε σαν videogames, ούτε στην καθημερινή μου ζωή, οπότε την κρίνω καθαρά ως ταινία δράσης και τίποτε άλλο.

  Ο Τόμπι (Aaron Paul, Breaking Bad) έναν street racer, ο οποίος έχει μόλις βγει από τη φυλακή, στην οποία βρέθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε εξαιτίας μίας δικαστικής πλάνης που του έστησε ένας πλούσιος συνεργάτης του. 


  Ο Τόμπι δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα αυτοκινήτων της πολιτείας και ο πρώην συνεργάτης του ποντάρει ένα τεράστιο ποσό πάνω του πιστεύοντας ότι θα κερδίσει, ωστόσο ο αγώνας θα έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.

  Κάθε ταινία πρέπει να κρίνεται για το είδος που εκπροσωπεί. 

  Τέτοιες ταινίες είναι απόλυτα στοχευμένες και έχουν ένα ειδικό κοινό, χωρίς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να περάσουν καλά και οι υπόλοιποι.

  Τι περιμένεις λοιπόν, να δεις σε μια ταινία που ο τίτλος της είναι Need For Speed  Προσπεράστε το τρύπιο σενάριο που μπάζει από παντού και την προβλεψιμότητα του και απολαύστε την ταινία για αυτό που γυρίστηκε. 
  Την έκρηξη αδρεναλίνης, τις εντυπωσιακά καλογυρισμένες σκηνές δράσης και τον απίστευτο χαβαλέ που προσφέρει. 

  Δυο ώρες τσιτωμένος στο κάθισμα. 
  Και δώσε ντεραπάρισμα, τσίτα τα γκάζια, εκρήξεις, όλα μέσα. 
  Να μην σταματάει η δράση με τίποτα.

  Ο σκηνοθέτης Scott Waugh (Act of Valor) φαίνεται ότι σεβάστηκε τον θεατή που γουστάρει ταινίες δράσης. 


  Αφήνει στις άκρη τους χαρακτήρες, φτιάχνει μια υποτυπώδη πλοκή και δίνει χώρο για αυτό που θες να δείς. 
  Ξέφρενη δράση. 

  Καιρό είχα να δω τόσο χορταστική περιπέτεια. 
  Φέτος δεν θυμάμαι αντίστοιχη ταινία του είδους να με έχει κρατήσει τόσο πολύ τσιτωμένο, ούτε καν το κάτι παραπάνω από αξιοπρεπέστατο Fast and Furious 6.

  Το γεγονός επίσης, ότι ο σκηνοθέτης δεν επιχείρησε να βάλει CGI στις κόντρες και στις σκηνές δράσης, αλλά να τις αποτυπώσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται (λέμε τώρα), δίνει παραπάνω credits στο όλο εγχείρημα. 


  Τα πλάνα σε βάζουν κατευθείαν μέσα στην δράση, ιδιαίτερα πανοραμικές λήψεις και αυτές μέσα από τα αυτοκίνητα.


  Όσο για τα υπόλοιπα; 

  Ο Aaron Paul είναι όσο badass χρειάζεται και το team που τον περιβάλλει έχει χαβαλέ - όλα τα λεφτά ο Michael Keaton (Robocop), καρικατούρα ο Dominic Cooper (Dead Man Down) και πολλοί άλλοι σε μικρότερους ρόλους - και φαίνεται ότι το διασκεδάζει, τα κλισέ δίνουν και παίρνουν αλλά who cares, ωστόσο εφ' όσον μια ταινία καταφέρει να σε κάνει να διασκεδάσεις όσο δεν πάει, τότε κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη για το είδος της.

  Θεωρώ ότι μαζί με το Fast Five είναι ότι πιο διασκεδαστικό έχει βγει τα τελευταία χρόνια. 


  Nαι σίγουρα υπάρχουν γελοιότητες και πράγματα που δεν βγάζουν νόημα, αλλά η ταινία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό έχει το πόδι κολλημένο στο γκάζι. 
  Δεν νομίζω να θέλει κάποιος κάτι παραπάνω.

  Στις αίθουσες από 20 Μαρτίου.

  Νίκος Δρίβας.
  Need For Speed trailer από FilmBoy-gr
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Review: Need For Speed Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top