F Στα σκαριά η νέα τριλογία Matrix; - FilmBoy Στα σκαριά η νέα τριλογία Matrix; - FilmBoy
  • Latest News

    Στα σκαριά η νέα τριλογία Matrix;


    The Matrix...
    Δύο μαγικές λέξεις που ξυπνούν αναμνήσεις, αν ήσουν ακόμη γυμνασιόπαιδο όταν προβλήθηκε η πρώτη ταινία.

    Μία ταινία που σε άφησε σύξυλο στο κάθισμα σου, ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη του 1999 μην έχοντας και πολύ ιδέα τότε από τα εμφανή αλλά τόσο επιδραστικά κομικίστικα, sci-fi, anime και φιλοσοφικοθρησκευτικά δάνεια, ενός φανερών blockbuster προθέσεων φιλμ, μα ταυτόχρονα τόσο έξυπνου και διασκεδαστικού, με πρωτοπόρα για την εποχή εφέ που ξεπατικώθηκαν από τους πάντες.

    Οι Andy και Lana Wachowski (πρώην Larry), προσέφεραν κάποτε με το πρώτο Matrix ένα από τα πιο καθοριστικά πρόσφατα δείγματα στο είδος του sci-fi που επηρέασε βαθύτατα και την ευρύτερη ποπ κουλτούρα, ενώ αργότερα ήταν υπεύθυνοι για το σενάριο και την παραγωγή του V for Vendetta, μίας από τις καλύτερες κόμικ και μη ταινίες, όλων των εποχών.

    Όσο αφορά τα sequel, Matrix Reloaded και Matrix Revolutions, ναι μεν ήταν πολύ καλύτερα σαν παραγωγές (σε ορισμένους τομείς το πρώτο Matrix δεν γέρασε καλά) και με περισσότερη δράση (εξαιρώντας το εμφανέστατο cgi στην μάχη του Neo με τους εκατό Πράκτορες Smith), αλλά από κει και πέρα είχαν χάσει την όποια εξυπνάδα και βάθος υπήρχε στο πρώτο φιλμ, πνιγμένα στο φιλοσοφία για την φιλοσοφία, καταλήγοντας τελικά δύο κενά, ανεγκέφαλα και υπερφίαλα blockbuster (εξαιρουμένων ελάχιστων σκηνών).

    Στο σύνολο της η τριλογία απέφερε στη Warner άνω των $1.632 εκατομμυρίων παγκοσμίως και ενώ έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια από την προβολή του τελευταίου μέρους "The Matrix Revolutions", οι δημιουργοί του φαίνεται πως δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη.

    Η φήμη κυκλοφόρησε από το Latino Review το οποίο έχει διαψευστεί και έχει επιβεβαιώσει της φήμες του σε ισόποσες δόσεις.

    Σύμφωνα με το site, οι Wachowski σκέφτονται να επιστρέψουν με νέες ιστορίες γύρω από τον κόσμο του Matrix, έχοντας ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία γραφής κάποιων πρόωρων σεναριακών προσχέδιων τα οποία σκοπεύουν να παρουσιάσουν στη Warner, χωρίς να είναι γνωστό αν θα αναλάβουν ξανά και τη σκηνοθεσία.

    Το τέλος του Matrix Revolutions δεν ήταν και ιδιαίτερα ξεκάθαρο ως προς το αν όλα 'τελείωσαν' και κατά πόσο οι άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τις μηχανές ή όχι.

    Από τα τελευταία λόγια του "Αρχιτέκτονα" και της "Oracle" καταλάβαμε πως οι τελευταίοι επιζήσαντες της Zion και οι μηχανές, προχώρησαν σε προσωρινή ανακωχή ...με άλλα λόγια κάτι σαν reboot του συστήματος, ενώ ο Αρχιτέκτονας είχε αναφέρει στον Neo πως δεν ήταν ο μόνος Εκλεκτός.

    Αυτό σημαίνει πως οι νέες ταινίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν και prequel των αρχικών, αν και αυτό δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα.

    Προσωπικά, είχα μεγάλο κόλλημα με οτιδήποτε αφορούσε το Matrix, από τις ταινίες και τα soundtrack, μέχρι τα videogames (Enter The Matrix, The Matrix: Path of Neo), το Animatrix και κάποια digital comic που κυκλοφόρησαν αργότερα σε δύο ξεχωριστά volumes/τομίδια.

    Παρ'όλα αυτά, η οποιαδήποτε πρωτοτυπία και επιρροή στην ευρύτερη ποπ κουλτούρα που άσκησε το εν λόγω franchise, είχε ήδη εξαντληθεί από την πρώτη ταινία.

    Με άλλα λόγια και αν αυτή η είδηση επιβεβαιωθεί, οι αμφιβολίες για την πραγματοποίηση κι άλλων Matrix ταινιών, είναι κάτι παραπάνω από έντονες.

    Προς το παρόν και μέχρι να έχουμε παραπάνω νεότερα γύρω από τον κόσμο του Matrix, θα αναμένουμε την επόμενη ταινία των Wachowski, με τίτλο Jupiter Ascending και πρωταγωνιστές τους Channing Tatum, Mila Kunis.

    Εσείς θα θέλατε να ξαναρθείτε σε διλημμα για το μπλε ή το κόκκινο χάπι;


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στα σκαριά η νέα τριλογία Matrix; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top