F Review: Ο Απίστευτος Burt Wοnderstone - The Incredible Burt Wonderstone - FilmBoy Review: Ο Απίστευτος Burt Wοnderstone - The Incredible Burt Wonderstone - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Απίστευτος Burt Wοnderstone - The Incredible Burt Wonderstone


     
    Mετά την εξαιρετική επιτυχία του Bruce Almighty, και τη ...μέτρια υποδοχή του Evan Almighty, ποιος δεν θα ήθελε να δεί τον Jim Carrey μαζί με τον Steve Carell σε μια κωμωδία;

    Αναμφίβολα ο Jim Carrey και ο Steve Carell είναι οι κορυφαίοι του είδους τους, δηλαδή της Θεο-κεντρικής κωμωδίας. 
    Aποτελούν ένα τρομερό δίδυμο (για την ακρίβεια θα μπορούσαν να αποτελέσουν, αν αξιοποιούνταν και κατάλληλα), το οποίο κάθε σκηνοθέτης θα ήθελε να έχει στην ταινία του.  

    Η μαγεία φοριέται πολύ τώρα τελευταία (βλέπε και το hit Now you See me, που είδαμε τον Ιούνιο στις αίθουσες) και έτσι ο συνδυασμός εξαιρετικού καστ και μαγείας δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μια καθαρά fun ταινία.

    Ο Burt Wonderstone (Steve Carell, Hope Springs) κι ο Anton Marvelton (Steve Buschemi, Grown Ups 2) είναι πετυχημένο δίδυμο μάγων του Λας Βέγκας. 
    Κατά τη διάρκεια ενός τρικ, ο Anton τραυματίζεται από τον Burt και διαλύοντας το ντουέτο, φεύγει για την Άπω Ανατολή. 

    Ο Burt μένει μόνος κι έρχεται η στιγμή που ένας άλλος μάγος, ο Steve Grey (Jim Carrey, Mr. Popper's Penguins), τον επισκιάζει. 
    Έτσι, ο Burt αποφασίζει ότι θα φτάσει ακόμα και στα άκρα για να κάνει τον Anton να επιστρέψει. 

    Αν λοιπόν στο δίδυμο που αναφέραμε παραπάνω προσθέσεις και τους Steve Buscemi, Alan Arkin (Stand Up Guys), τον πρόσφατως εκλιπόντα James Gadolfini (Zero Dark Thirty) και κερασάκι στην τούρτα την κουκλάρα Olivia Wilde (People Like Us), περιμένεις  ή μια ξέφρενη κωμωδία ή μια τεράστια πατάτα. 

    Η αλήθεια για το Incredible Burt Wonderstone του Don Scardino είναι κάπου στην μέση, γιατί ούτε λιώνεις στα γέλια, ούτε όμως πλήττεις θανάσιμα. 


    To πρόβλημα της ταινίας είναι ότι πάσχει από κωμικό timing και δεν έχει καθόλου ρυθμό σε αρκετά σημεία της, με αποτέλεσμα να είναι αστεία μεμονωμένα, αλλά να μην έχει καθόλου διάρκεια. 

    Συν τοις άλλοις, μερικά από τα μεγάλα ατού της ή εμφανίζονται ελάχιστα ή προς το τέλος απλά για να κάνουν μια μικρή κάτι σαν guest εμφάνιση (μην περιμένετε πολύ Jim Carrey, δυστυχώς δεν παίζει πολύ αν και ο ρόλος του προσφέρει καλές στιγμές). 

    O συμπαθέστατος Steve Carell πάντως το προσπαθεί και κάπως κρατάει την ταινία με την υποβοήθηση των υπόλοιπων σταρ (όσο αυτοί αξιοποιούνται), ωστόσο είναι πολύ κρίμα να χαραμίζεται ένα τέτοιο σπουδαίο κάστ... 

    Aπό την άλλη, δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα και ας μην γελάς όσο θα περίμενες. 
    Η ταινία κυλάει σαν νεράκι και για αυτό που προσφέρεται εν μέρει πετυχαίνει τον στόχο της. 

    Απλά είναι κρίμα να έχει τόσο δυνατά όπλα στην φαρέτρα σου και να μην υπάρχει ένα αξιόλογο σενάριο για να αξιοποιηθούν, αλλά ούτε και τον κατάλληλο χρόνο να τους διανεμηθεί. 

    Σε γενικές γραμμές το Incredible Burt Wonderstone, δεν είναι εντελώς χάσιμο χρόνου και βλέπεται ευχάριστα, αλλά παρά τις αρχικές υψηλές προσδοκίες που σου καλιεργεί, δεν είναι μια πολύ καλή κωμωδία.

    Το The Incredible Burt Wonderstone προβλήθηκε στις αμερικάνικες αίθουσες στις 15 Μαρτίου, ενώ η δική μας Village προτίμησε να το βγάλει σε DVD, από 18 Ιουλίου.

    Νίκος Δρίβας.

     
    The Incredible Burt Wonderstone trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Απίστευτος Burt Wοnderstone - The Incredible Burt Wonderstone Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top