F Review: Το Τέλος του Κόσμου - This Is The End - FilmBoy Review: Το Τέλος του Κόσμου - This Is The End - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Το Τέλος του Κόσμου - This Is The End


     
    Το ότι οι Αμερικάνοι είναι ένας ιδιαίτερος λαός, υποθέτω πως το αναγνωρίζουμε όλοι. 

    Από την μια άκρως συντηρητικοί σε κάποια θέματα (δωρεάν περίθαλψη και υγεία) και από την άλλη ο ίδιος τους ο Πρόεδρος έχει την άνεση να διακωμωδεί τον εαυτό του και να πηγαίνει σε Late Night Shows σαν αυτό του Letterman.

    Αν εστιάσουμε και στο σινεμά, τα παραδείγματα θα γίνουν ακόμα περισσότερα. 
    Από έξυπνα cameo διασήμων ηθοποιών μέχρι κακόγουστα guest και απολαυστικές συνεντεύξεις, οι χολιγουντιανοί αστέρες φαίνεται πως δεν παίρνουν και τόσο στα σοβαρά τον εαυτό τους, κάτι που κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι.

    Έτσι, σχεδόν αυτόματα καρφώνεται στο μυαλό σου η έξης ιδέα: «εάν ο Johnny Depp με το περίεργο προφίλ που έχει καθιερώσει και ο Al Pacino με τα τόσα χρόνια παρουσίας να βαραίνουν την πλάτη του, δεν έχουν πρόβλημα με τον αυτοσαρκασμό, από κωμικούς ηθοποιούς τί πρέπει να περιμένουμε;»

    Αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει το This Is The End
    Μια ταινία βγαλμένη μέσα από τα "σκοτεινά" μυαλά του Seth Rogen και του Evan Goldberg, που τοποθετεί σχεδόν όλους τους συγχρόνους κωμικούς του Hollywood σε μια post-apocalyptic περιπέτεια.

    Σύμφωνα με το σενάριο, ο πραγματικός ηθοποιός του Hollywood James Franco (Oz, Great and Powerfull) διοργανώνει ένα πάρτι στο πολυτελές του σπίτι. 

    Εκεί θα συναντηθούν διάφοροι ελάσσονες αστέρες όπως ο Jonah Hill (Django Unchained), ο Danny McBride (30 Minutes or Less), ο Craig Robinson (Hot Tub Time Machine), ο Michael Cera (Scott Pilgrim vs. the World), ο Paul Rudd (Admission) και άλλοι πολλοί (όλοι υποδύονται τους εαυτούς τους, τους αληθινούς σταρ δηλαδή). 

    Τα ναρκωτικά κυλούν άφθονα και το αλκοόλ ρέει σε απεριόριστες ποσότητες. 
    Κλασσικό όργιο του Los Angeles με άλλα λόγια.


    Τα αίματα θα αρχίσουν να ανάβουν όταν ο Seth Rogen (The Guilt Trip) θα φτάσει στο πάρτι μαζί με τον παιδικό του φίλο από τον Καναδά (και επίσης κωμικό ηθοποιό), Jay Baruchel (Cosmopolis). 

    Ο Jay βέβαια χωρίς να έχει κάνει την καριέρα των υπολοίπων και χωρίς να έχει την κατάλληλη όρεξη για να ταιριάξει με το κλίμα της παρέας, γρήγορα θα αποτραβηχτεί από τις κτηνωδίες των κάφρων φίλων του.

    Όλα αυτά ώσπου να έρθει η Βιβλική Αποκάλυψη για να καταστρέψει το πάρτι και να εξοντώσει τους περισσότερους καλεσμένους. 

    Οι εναπομείναντες επιζώντες θα οχυρωθούν στο σπίτι του Franco προσπαθώντας να εξηγήσουν τι συμβαίνει γύρω τους και να βρουν μια διέξοδο για τον παράδεισο. 

    Στην πορεία θα καταλάβουν πως η επιβίωση δεν είναι και ένα τόσο απλό ζήτημα.

    Όπως καταλάβατε, οι ηθοποιοί υποδύονται μια πλευρά του εαυτό τους με τον James Franco να παριστάνει τον κουλτουριάρη αρχηγό της παρέας, τον Rogen να υποδύεται τον ανασφαλή τύπο και τον Jonah Hill να κάνει το καλό παιδί του Hollywood. 

    Το αποτέλεσμα μόνο ως ξεκαρδιστικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

    Παρόμοια πειράματα είδαμε τόσο με τους Expendables (σε διαφορετικό στυλ βεβαία) όσο και με το Pick Of Destiny του Jack Black, όμως ποτέ άλλοτε δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τόσο μεγάλα επίπεδα αυτοσαρκασμού και ακρότητας.

    Α ναι, παραλίγο να το ξεχάσω. 
    Η ταινία είναι γεμάτη με ακρότητες, άσεμνους διαλόγους και υπερβολικές καταστάσεις. 

    Οπότε αν ανήκετε σε αυτή την μερίδα του κοινού που δεν αντέχει αυτή την new age καφρίλα του Hangover και του Ted, καλύτερα να αναθεωρήσετε την κινηματογραφική σας έξοδο.


    Εάν πάλι μπορείτε να εκτιμήσετε αυτή την παρωχημένη αλλά ξεκάθαρα χιουμοριστική διάθεση του This Is The End τότε θα εντυπωσιαστείτε. 

    Για τους μικρότερους ηλικιακά δε, η εν λόγω ταινία μπορεί να αποδειχθεί η απόλυτη έκπληξη του καλοκαιριού.

    Επίσης για πρώτη φορά βλέπουμε στο This Is The End επιτυχημένα cameo, μετά από πολύ καιρό. 
    Οι ηθοποιοί που εμφανίζονται δεν καταναλώνουν απλά χρόνο με την παρουσία τους. 

    Αντίθετα η συμμετοχή τους και οι καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν γεμίζουν το έργο με χαρακτηριστικές σκηνές που θα θυμάσαι για καιρό. 
    Ειδικότερα το cameo της Emma Watson (The Perks of Being a Wallflower), είναι ένας λόγος για να την συμπαθήσεις ή έστω να ξεχάσεις το ποσό ξινή δείχνει τις περισσότερες φορές.

    Σαφώς, τα μειονεκτήματα είναι πολλά με το This Is The End
    Από το κακοραμμένο μοντάζ μέχρι την αδιάφορη σκηνοθεσία των Rogen και Goldberg και το μετριότατο cgi, εάν θες να βρεις τεχνικά λάθη σίγουρα θα τα καταφέρεις. 

    Όμως αφού αυτά τα λάθη υπερκαλύπτονται από την αγνή κωμική διάθεση των συντελεστών και το ανόθευτο γέλιο του έργου, για μένα, μικρή σημασία έχουν.

    Αναμφίβολα, το This Is The End είναι μια από τις ταινίες που θα διχάσουν κριτικούς και κοινό. 
    Προσωπικά, προσπαθώντας να αποφύγω τα blockbuster και τις επανεκδόσεις κλασσικών ταινιών, διάλεξα πλευρά. 
    Εσείς;

    Στις αίθουσες από 1η Αυγούστου.

    Γιώργος Καραμάνος.

     
    This is the End trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Το Τέλος του Κόσμου - This Is The End Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top