F Εξελίξεις ...και νέα μπερδέματα στη διένεξη UIP με multiplex - FilmBoy Εξελίξεις ...και νέα μπερδέματα στη διένεξη UIP με multiplex - FilmBoy
  • Latest News

    Εξελίξεις ...και νέα μπερδέματα στη διένεξη UIP με multiplex


    Σας έχω συνηθίσει στις πληροφορίες εκ των έσω και στις αποκλειστικές ειδήσεις σχετικά με την ελληνική διανομή.

    Όσοι λοιπόν εμπιστεύονται το FilmBoy για την ενημέρωσή τους και όχι τα σχόλια-διαψεύσεις από ‘Ανώνυμους’ (που μόνο απλοί ανώνυμοι αναγνώστες δεν είναι, ας μη γελιόμαστε), θα χαρούν να μάθουν ότι υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τη διένεξη της UIP και των multiplex της χώρας.

    Όπως θα προσέξετε σήμερα, το Fast & Furious 6 προβάλλεται κανονικά σε όλα τα Village Cinemas.

    Ναι, η UIP ‘τα βρήκε’ με τα Village …αλλά όχι με τα άλλα δύο (Odeon και Ster).

    Τι ακριβώς συμφωνήθηκε δεν το γνωρίζω (αλλά θα το μάθω εν καιρώ), αλλά το γεγονός ότι η συμφωνία αφορά μόνο τα Village, σημαίνει δύο πράγματα:



    Ή η Village δέχτηκε την οικονομική απαίτηση της UIP  (που πολύ αμφιβάλω), ή η UIP έκανε πίσω μόνο για τα Village.

    Αν ισχύει το τελευταίο, δικαιολογεί και το άλλο που έμαθα, πως η Ster θα πάει δικαστικά κατά της UIP.

    Προς το παρόν, η Odeon κρατά πιο ψύχραιμη στάση, αλλά συνεχίζει να μένει σταθερή στην άρνησή της να μοιραστεί το ‘μισό εισιτήριο’ (που όπως εξήγησα, δεν θα μπορούσε και να το ήθελε).

    Φυσικά, ίσως ισχύουν και άλλοι λόγοι που εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ, η ουσία όμως είναι ότι τώρα το πράγμα μπερδεύεται νομικά.

    Γιατί άλλο είναι να μπλοκάρεις τη προβολή της ταινίας σου σε όλες τις αίθουσες multiplex, και άλλο να τη δίνεις μόνο σε μία από τις τρεις.

    Όπως μου είχε πει πέρυσι κάποιος του χώρου, αν βγάλεις μια ταινία σε μικρή διανομή, επιλέγεις εσύ σε ποιες αίθουσες θα το παίξεις (αν το θέλουν και οι αίθουσες, φυσικά).

    Αν όμως τη βγάλεις σε ευρεία διανομή, ο νόμος υποχρεώνει όλα τα multiplex να το προβάλουν – και σε ανάποδη ανάγνωση, δεν μπορείς εσύ να το δώσεις σε μερικά και να αποκλείσεις τα άλλα.

    Αυτά.
    Stay tuned.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Εξελίξεις ...και νέα μπερδέματα στη διένεξη UIP με multiplex Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top