F TV Series review: Spartacus: Blood and Sand (season 1-4) - FilmBoy TV Series review: Spartacus: Blood and Sand (season 1-4) - FilmBoy
 • Latest News

  TV Series review: Spartacus: Blood and Sand (season 1-4)


   
  Γράφει ο Τάσος Σαμπάρ.

  Πριν λίγες ημέρες το Starz έδωσε τέλος στην αιματηρή σειρά εποχής, Spartacus.

  Μια σειρά που προσωπικά μου κράτησε το ενδιαφέρον σε όλες τις season της και αν δεν ήταν άτυχοι, θα μπορούσαν να μας δώσουν ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα απο αυτό που τελικά είδαμε.

  Το Spartacus: Blood and Sand (ή Blood and Fuck όπως το ονόμασα εγώ) μας πρόσφερε μια συνταγή που δεν ήταν δυνατό να αποτύχει. 


  Ακολουθώντας την γνωστή και αληθινή ιστορία του Θρακιώτη σκλάβου των Ρωμαίων, Σπάρτακου, που γίνεται ξακουστός μονομάχος και έπειτα επαναστάτης και μαζί με την γνωστή πρακτική του καναλιού να σοκάρει, η συνταγή ήταν δύσκολο να αποτύχει...  Ωραίες χορογραφημένες μάχες, εντός και εκτός αρένας, πολύ γυμνό και ακόμα πιο πολύ σεξ για όλα τα γούστα και μια ιστορία, χωρίς τίποτα τρομερό αλλά δίνοντας τροφή για όλα τα προηγούμενα, σεξ και βία.

  Ο Andy Whitfield ήταν πολύ καλός στον ρόλο του Σπάρτακου, χωρίς να είναι απλά ένας action star που να μην μπορεί να εκφράσει συναίσθημα. 


  Αυτός ήταν ο λόγος που η σειρά έκανε καλή αρχή και μας έδωσε ένα ωραίο φινάλε που έλεγε πως η δράση τώρα αρχίζει...

  Έλα όμως που δεν έγινε έτσι. 

  Ο ηθοποιός χτυπήθηκε απο καρκίνο και οι δημιουργοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν ένα prequel περιμένοντας τον Whitfield να γίνει καλύτερα. 

  Έτσι δημιουργήθηκε το Spartacus: Gods of the Arena


  Είδαμε το πως ήταν "τα χρόνια της νιότης" του Κρίξου (Manu Bennett, Hobbit: An Unexpected Journey), την ιστορία του Οινόμαου (Peter Mensah, True Blood) και γνωρίσαμε έναν νέο χαρακτήρα, το Γάννικο (Dustin Clare) o οποίος ήταν ο ουσιαστικός πρωταγωνιστής και έκανε αρκετά καλή εμφάνιση που τον φέρανε στις επόμενες season.

  Η δεύτερη season/prequel είχε σκοπό να καλύψει την αναμονή μέχρι να γίνει καλά ο Whitfield


  Ο καρκίνος υποχώρησε, δίνοντας ελπίδες στους φαν και την οικογένεια του, όμως υποτροπίασε γρήγορα και ο ηθοποιός πέθανε (το Σεπτέμβριο του 2011, σε ηλικία 39 ετών)
  Τον ρόλο του Σπάρτακου πήρε ο Liam McIntyre.

  O McIntyre προσπάθησε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά δεν φτάνει με τίποτα την ερμηνεία του Whitfield


  O Σπάρτακος σιγά σιγά σταμάτησε να είναι ο πρωταγωνιστής και η προσοχή του κοινού μετακινήθηκε στον Κρίξο, την Νέιβια, και τον Γάννικο. 


  Το Spartacus: Vengeance ήταν μια μεταβατική season, στην οποία χτιζόταν ο επαναστατικός στρατός του Σπάρτακου, ενώ νέοι εχθροί εμφανίστηκαν. 

  Ο Σπάρτακος παρέμεινε επινοητικός και καλός στρατηγός, το αίμα αυξήθηκε, το γυμνό το ίδιο. 
  Η αλήθεια είναι οτι η ποιότητα έπεσε όπως και το ενδιαφέρον.

  Για αυτόν τον λόγο ανακοινώθηκε οτι η season Spartacus: War of the Damned θα ήταν και η τελευταία, αντίθετα με τον αρχικό σχεδιασμό. 


  Οι δημιουργοί προσπάθησαν να κλείσουν τρύπες και να εμφανίσουν έναν ικανό αντίπαλο, απο την στιγμή που αποφάσισαν να ακολουθήσουν περίπου την πραγματική κατάληξη του Σπάρτακου.

  Έτσι στην τελευταία season εμφανίστηκε o Μάρκος Κράσσος (Simon Merrels, The Wolfman) και ο ικανότατος νεαρός Καίσαρας (Todd Lasance).   Τα τελευταία δέκα επεισόδια, κύλησαν ομαλά, με εκπλήξεις και αρκετές μάχες, μεγαλύτερο budjet και όπως πάντα σεξ και αίμα. 
  Το τέλος ήταν ικανοποιητικό αν και κάπως απότομο.

  Ο Σπάρτακος είναι μια σειρά που γεμίζει ικανοποιητικά τα κενά ανάμεσα σε άλλες πιο ποιοτικές σειρές. 


  Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να βλέπεις μόνο "ποιοτικά". 
  Υπάρχουν στιγμές που θες να δεις κάτι πιο χαλαρό στη σκέψη. 
  Τον ρόλο του ο Σπάρτακος τον καλύπτει επάξια.

  Το project ικανοποίησε τον κόσμο και είδη φήμες για συνέχεια βασισμένη στην ιστορία του Καίσαρα ακούγονται.

  Θα ήθελα να δω πρωταγωνιστή τον Lasance και να δω την οπτική των Ρωμαίων σε μεγαλύτερο βάθος.

  Περιμένω τα σχόλια σας...            
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: TV Series review: Spartacus: Blood and Sand (season 1-4) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top