F 50 ΧΡΟΝΙΑ BOND - ΜΕΡΟΣ 12ο: Τα Oscar - FilmBoy 50 ΧΡΟΝΙΑ BOND - ΜΕΡΟΣ 12ο: Τα Oscar - FilmBoy
  • Latest News

    50 ΧΡΟΝΙΑ BOND - ΜΕΡΟΣ 12ο: Τα Oscar


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Οι ταινίες του Bond έχουν βρεθεί αρκετές φορές υποφήψιες για βραβεία Όσκαρ, είτε σε τεχνικές κατηγορίες είτε σε αυτές για τραγούδι ή μουσική.

    Το Goldfinger είχε κερδίσει όσκαρ εφε, όπως και το Thunderball, με το Diamonds Are Forever να κερδίζει υποψηφιότητα για ήχο, το Live and Let Die για το ομώνυμο τραγούδι του Paul McCartney των Beatles, το The Spy Who Loved Me ήταν κι αυτό υποψήφιο για 3 Όσκαρ σκηνικών, μουσικής και τραγουδιού αλλά δεν κέρδισε κανένα, το Moonraker για εφέ και το For Your Eyes Only (1981) ήταν υποψήφιο για τραγούδι.

    Αναμενόμενες υποψηφιότητες και βραβεία όταν πρόκειται για blockbuster franchise.


    Κι αν για τα βραβεία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, στις υποψηφιότητες υπήρξαν σαφέστατες αδικίες...



    Άξιον απορίας, το πως δεν είχε κερδίσει o John Barry, έστω για τα You Only Live Twice και On Her Majesty's Secret Service, ή πως δεν είδαμε υποψήφια το ομώνυμο τραγούδι των Garbage για το The World Is Not Enough ή την ερμηνεία του Daniel Craig για το Casino Royale, αν θέλουμε να αναφερθούμε στα πιο πρόσφατα.

    Το Skyfall, συμμετείχε με τις περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλη ταινία της σειράς, στις κατηγορίες φωτογραφίας, ήχου, ηχητικού μοντάζ, μουσικής και τραγουδιού, κερδίζοντας τελικά αυτές για ηχητικό μοντάζ και τραγούδι.

    Ταυτόχρονα είχε και την τιμητική του με ένα ακόμα βίντεο αφιέρωμα στα 50 χρόνια του 007 και μια live ερμηνεία από την Adele, αν και δυστυχώς απογοήτευσαν και τα δύο.


    Συνεχίζεται ... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ 11ο ΜΕΡΟΣ
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 50 ΧΡΟΝΙΑ BOND - ΜΕΡΟΣ 12ο: Τα Oscar Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top