F Είμαι Το Νούμερο Τέσσερα - I Am Number Four - FilmBoy Είμαι Το Νούμερο Τέσσερα - I Am Number Four - FilmBoy
  • Latest News

    Είμαι Το Νούμερο Τέσσερα - I Am Number Four

    Μετά από εφηβικές αγωνίες βαμπίρ, λυκανθρώπων και νεαρών μάγων, ήταν καιρός να δούμε και μια ιστορία ενός εφήβου που ζει το δράμα μιας εισβολής εξωγήινων, ...από την απέναντι όμως πλευρά.

    Αυτό συμβαίνει στο I Am Number Four του D.J.Caruso, με μια μικρή βοήθεια από τον Michael Bay.

    Ο συγγραφέας James Frey μαζί με τον Jobie Hughes αποφάσισαν να βουτήξουν στο συνεχώς διευρυνόμενο νεανικό κοινό της λογοτεχνικής αγοράς (στην ‘απολίτιστη’ Αμερική βλέπετε, διαβάζουν ακόμα βιβλία κι ας έχουν περισσότερα reality από εμάς τους ‘πολιτισμένους’) με το I Am Number Four, το 1ο από μια σειρά 6 βιβλίων.

    Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά η ταινία είναι μια κραυγαλέα προσπάθεια να επωφεληθούν από μια ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά.

    Ένα τυπικό μεταφυσικό στόρι εφήβων με φόντο το διάστημα.

    Ο Αριθμός Τέσσερα (Alex Pettyfer, σύντομα και στο Beastly), γνωστός και ως John Smith, είναι ένα από τα εννέα παιδιά ενός νεκρού πλανήτη που ονομάζεται Lorien.

    Αυτοί που κατέστρεψαν ...




    ...τον πλανήτη τους, οι Mogadorians, βρίσκονται στο κατόπι των παιδιών που, για κάποιο λόγο που δεν εξηγείται ούτε στη ταινία, πρέπει να πεθάνουν με αριθμητική σειρά.

    Κάθε αριθμός-νεαρός-εξωγήινος-τεκνό έχει έναν δάσκαλο να τον προστατεύει και είναι αναγκασμένος να κρυφτεί.

    Ο ...Τέσσερας μαζί με τον κηδεμόνα του (Timothy Olyphant του The Crazies) μετακινούνται από πόλη σε πόλη, είναι νέοι σε ξένη πόλη και πάντα χωρίς φίλους, προσπαθώντας να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

    Ο ...Τεσσάρις όμως είναι δυστυχισμένος καθώς, το μόνο που θέλει είναι να περνάει καλά, να κάνει πάρτι και να έχει φίλους (και φίλες), με μία λέξη να είναι φυσιολογικός.

    Η τελευταία τους στάση είναι μια μικρή πόλη του Ohio, όπου ο ήρωας θα γίνει κολλητός με έναν παράξενο τύπο (Callan McAuliffe) και θα τα φτιάξει με τη Sarah (Dianna Agron) που κι αυτή, δε τη λες και δημοφιλή. 


    Όπως σε όλες τις teen movies, υπάρχει ο νταής του σχολείου και οι φίλοι του οι οποίοι ...μαντέψτε, είναι στην ομάδα ποδοσφαίρου.

    Γενικά, αυτό που δεν επιδέχεται αμφιβολίας στην Αμερικάνικη κοινωνία όπως αυτή εμφανίζεται στις ταινίες, είναι ότι όποιος ωραίος παίζει ποδόσφαιρο (το αμερικάνικο) είναι κακός.

    Συνήθως, τα βιβλία έχουν εκδοθεί πριν ξεκινήσουν να γίνονται κινηματογραφική ταινία, στο I Am Number Four όμως έγινε το αντίθετο.

    Το 1ο βιβλίο εκδόθηκε αφού είχε οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη ταινία και ποιος ξέρει πότε και αν θα εκδοθεί το 2ο  , ειδικά όταν πρόκειται για δυο συγγραφείς που βρίσκονται στα μαχαίρια τους τελευταίους μήνες.

    Η ταινία έχει περισσότερες κακές κριτικές και αυτό είχε αντίκτυπο στο box office όπου μάλλον απογοήτευσε, με $22 εκατομμύρια τις 4 πρώτες ημέρες (πρεμιέρα στην Αμερική στις 18 Φεβρουαρίου), ενώ μέχρι και τις 10 Μαρτίου είχε $48 εκατομμύρια.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 17 Μαρτίου από τη Feelgood Entertainment.    


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Είμαι Το Νούμερο Τέσσερα - I Am Number Four Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top