F Ο J.J. Abrams είναι και επίσημα ο σκηνοθέτης του Star Wars: Episode VII! - FilmBoy Ο J.J. Abrams είναι και επίσημα ο σκηνοθέτης του Star Wars: Episode VII! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο J.J. Abrams είναι και επίσημα ο σκηνοθέτης του Star Wars: Episode VII!


    Γραφει ο Kostas Tsokos.

    Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η Disney εξαγόρασε ΚΑΙ την LucasFilms, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων μια καινούρια τριλογία Star Wars, παραμέναμε όλοι σε αναμμένα κάρβουνα για το ποιος σκηνοθέτης θα αναλάμβανε την τιμή.

    Οι φημολογίες έδιναν και έπαιρναν για το Episode VII:
    Matthew Vaughn, Zack Snyder, Steven Spielberg, Quentin Tarantino, Jon Favreau, Brad Bird, David Fincher, Guillermo Del Toro ήταν μερικά από τα ονόματα.

    Σε άλλους έγιναν επίσημες προτάσεις και απλά το αρνήθηκαν ενώ για τους υπόλοιπους ήταν απλά φήμες για να πιάνουν χώρο και να κάνουν τζέτζελο στα sites.

    Τελικά, πριν από λίγες μέρες η φημολογία έλαβε τέλος!
    Κυρίες και κύριοι (και αγαπητά παιδιά!), οι Walt Disney Pictures και Lucasfilm ανακοίνωσαν πως οριστικά και αμετάκλητα, αναλαμβάνει ο...


    J.J. ABRAMS!

    Ο σκηνοθέτης των Mission Impossible 3, Star Trek και Super 8 και συνδημιουργός στις σειρές Felicity, Alias, Lost και στο πιο πρόσφατο Fringe, θα αναλάβει το 7ο επεισόδιο του franchise και 1ο της νέας τριλογίας που σεναριακά θα εκτυλίσσεται μετά την κλασική αρχική.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις της νέας προέδρου της LucasFilms, Kathleen Kennedy:



    "Είναι πολύ συναρπαστικό να αναλαμβάνει ο J.J. το τιμόνι αυτής της προσπάθειας, καθώς ξεκινάμε για την νέα Star Wars ταινία.

    Πέρα από τα εξαιρετικά ένστικτα που έχει ως κινηματογραφιστής, διαισθάνεται και κατανοεί το Star Wars, την ουσία και την εμπειρία αυτού του σύμπαντος.

    Ήταν ο τέλειος σκηνοθέτης για την περίπτωση μας και είμαστε σίγουροι πως το ταλέντο του, θα φέρει στο franchise μια αξέχαστη κινηματογραφική ταινία."

    Ο πολύς George Lucas συνέχισε:



    "Ο J.J συνέχιζε να με εντυπωσιάζει ανά τακτά διαστήματα, ως σκηνοθέτης και αφηγητής μιας ιστορίας.

    Είναι η ιδανική επιλογή και η κληρονομιά μας δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε καλύτερα χέρια."

    Ε...αφού έδωσε την ευλογία του και ο ...Γιωργάκης Λουκάς (!), ο κάποτε δημιουργός και ιθύνων νους του θρυλικού franchise...τότε τι άλλο να πούμε.

    Και συνεχίζουμε, με τις πολυαναμενόμενες δηλώσεις του ίδιου του J.J. Abrams:



    "Είναι μεγάλη μου τιμή να αποτελώ μέρος του Star Wars saga και να συνεργάζομαι με την Kathleen Kennedy και την αξιόλογη ομάδα ανθρώπων που την συμπληρώνουν.

    Τώρα μάλιστα, είμαι ακόμα πιο ευγνώμων για τον George Lucas από όταν ήμουν μικρό παιδί."

    Η πλάκα είναι πως ο Abrams είχε ακουστεί ανάμεσα στα ονόματα που προαναφέραμε και μάλλον έπαιζε σοβαρά το όνομα του, μιας και ο ίδιος είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να το αναλάβει.

    Όσο κι αν ήταν φαν, έλεγε πως δεν θα ήταν ο κατάλληλος.

    Τελικά ή έκαναν άλλη μια γύρα και συνέχισαν τις ψαχτικές για άλλους σκηνοθέτες ή ο J.J ήταν εξαρχής υποψήφιος και πολύ απλά μας δουλεύανε διαδίδοντας φήμες (το πιο πιθανόν!) και περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να το ανακοινώσουν.

    Να πούμε την αλήθεια και βλέποντας το Star Trek που έφερνε περισσότερο σε Star Wars κλίμα, εξοργίζοντας τους πιο φανατικούς Trekkies, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος ενώ το Super 8 όσο κι αν προσέφερε ξαναζεσταμένο πιάτο, έδειξε πως κατέχει το νοσταλγικό κλίμα παλαιότερων sci-fi συνταγών, καταφέρνοντας να το περάσει στο σήμερα.

    Βάλτε μέσα σε όλα αυτά, πως έχει ξανασυνεργαστεί με τα παραρτήματα της LucasFilms, Industrial Light & Magic και Skywalker Sound, σε όλες του τις ταινίες και προσωπικά, με κάτι τέτοιες ειδήσεις μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και η αναμονή για το Star Trek: Into Darkness.

    Το sequel του άλλου franchise, αποκτά πλέον και μια διαφορετική, σημαντικότερη υπόσταση μιας και θα είναι τελικά, το τελευταίο γερό crash test του σκηνοθέτη.

    Για να δούμε, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον Mr J.J., πριν το καινούριο κομμάτι της Star Wars εποποιίας.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο J.J. Abrams είναι και επίσημα ο σκηνοθέτης του Star Wars: Episode VII! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top