F Ο David Slade ξεκινά τη τριλογία βιβλίων της Ally Condie, με πρώτο το Matched - FilmBoy Ο David Slade ξεκινά τη τριλογία βιβλίων της Ally Condie, με πρώτο το Matched - FilmBoy
  • Latest News

    Ο David Slade ξεκινά τη τριλογία βιβλίων της Ally Condie, με πρώτο το Matched

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Μια ακόμη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας για νεαρούς ενήλικους ετοιμάζεται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

    Πρόκειται για την τριλογία βιβλίων Matched της συγγραφέως Ally Condie, που συνδυάζει sci-fi και ρομάντζο, με το ομώνυμο να είναι το πρώτο της σειράς.

    Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter την επερχόμενη μεταφορά έχει αναλάβει η Walt Disney Pictures ενώ για τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο David Slade των Hard Candy, 30 Days of Night και The Twilight Saga: Eclipse, σε σενάριο των Michelle και Kieran Mulroney (Sherlock Holmes 2).

    Η υπόθεση του πρωτου βιβλίου περιγράφεται ως εξής:


    "Στην Κοινωνία αυτοί που αποφασίζουν είναι οι Υπάλληλοι (Officials) και δουλειά τους είναι να επιλέγουν ποιον/ποια θα αγαπήσεις, που θα δουλέψεις και πότε θα πεθάνεις.

    Η Cassia εμπιστευόταν πάντοτε τις επιλογές τους αλλά όταν παρατηρεί πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται, αρχίζει να αναρωτιέται κατά πόσο ο κόσμος της είναι τόσο τέλειος όσο νόμιζε.

    Καθώς η Cassia ξεκινάει να αμφισβητεί το αλάθητο της Κοινωνίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δύσκολο δίλημμα.

    Θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον Xander και τον Ky ή αλλιώς ανάμεσα στη μόνη ζωή που ήξερε μέχρι τώρα ή το μονοπάτι που κανένας μέχρι στιγμής δεν είχε τολμήσει να της δείξει.
    "

    Το Matched είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της σειράς, το οποίο είχε κυκλοφορήσει το Νοέμβρη του 2010 από την Dutton (Penguin), φτάνοντας τον Φεβρουάριο του 2011 στη θέση 9 της Children's Chapter Books bestseller λίστας των New York Times.

    Νοέμβρη του 2011 κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο Crossed, με το τρίτο Reached να αναμένεται για φέτος το Νοέμβριο.

    Το concept θυμίζει εμφανέστατα ένα μπαστάρδεμα των Twilight και Hunger Games, με πιο sci-fi δυστοπικό υπόβαθρο και μερικές κριτικές που τσέκαρα μιλάνε για μια πολυεπίπεδη και εθιστική, δυστοπική τριλογία.

    Δυστοπικό μέλλον, ελεγχόμενες ζωές αλλά και το απαραίτητο ερωτικό τρίγωνο μας κάνουν ένα συνδυασμό που ακροβατεί ανάμεσα σε χιλιοειπωμένο αλλά υποσχόμενο.

    Τουλάχιστον ακούγεται κομματάκι ενδιαφέρον και αναμένουμε νεότερα για κάστινγκ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο David Slade ξεκινά τη τριλογία βιβλίων της Ally Condie, με πρώτο το Matched Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top