F Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Anne Hathaway - FilmBoy Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Anne Hathaway - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Anne Hathaway

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Στο πρόσωπο της Anne Hathaway συναντάμε το πλήρες πακέτο μιας χαρισματικής ηθοποιού, αφού η ίδια φαίνεται να κατέχει τα πάντα, σε ιδανικό συνδυασμό. 

    Υποκριτικό ταλέντο, ομορφιά, χάρη, χιούμορ, αλλά και έφεση στο τραγούδι και το χορό. 

    Όταν έβρεχε ταλέντο, η Anne δεν κρατούσε ομπρέλα κι αν και σχετικά νέα στον χώρο, έχει ήδη χαράξει μια σημαντική πορεία. 

    Οι συγκρίσεις για την Anne είναι πολλές. 
    Έχει κάτι από την χάρη και την ευγενική παρουσία της Audrey Hepburn...



    Παρότι διαθέτει κλάση και εκλεπτυσμένο στυλ και ύφος που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες, βγάζει ταυτόχρονα και κάτι εντελώς μοντέρνο και σύγχρονο. 
    Είναι πολύ καλή ηθοποιός και ο κινηματογραφικός φακός, δείχνει  να την αγαπά δεόντως.

    Έπειτα από διάφορους θεατρικούς ρόλους επί σκηνής, κέρδισε τον πρώτο της ρόλο, στην οικογενειακή τηλεοπτική σειρά, Get Real, η οποία όμως δεν ευδοκίμησε, αφού σταμάτησε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης της season. 

    Αυτό όμως δεν βγήκε σε κακό για την Hathaway, αφού η ίδια αφοσιώθηκε περισσότερο στην κινηματογραφική της καριέρα, το έναυσμα της οποίας, δεν άργησε να γίνει. 

    Ο σκηνοθέτης του Pretty Woman, Garry Marshall επιλέγει την νεαρή, τότε άγνωστη ηθοποιό για το πρωταγωνιστικό ρόλο στο The Princess Diaries

    Ανέλαβε το ρόλο της nerd μαθήτριας Mia Thermopolis, η οποία μαθαίνει ξαφνικά ότι ο πατέρας της, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ήταν πρίγκιπας και ότι η ίδια παρά το νεαρό της ηλικίας της, θα πρέπει να τον διαδεχθεί στον θρόνο. 

    Με τη βοήθεια της γιαγιάς της, Julie Andrews, θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα μεταμορφωθεί σε πριγκίπισσα. 
    Και πραγματικά μιλάμε για μεταμόρφωση, αφού από απεριποίητο, άχαρο κορίτσι, μετατρέπεται σε φινετσάτη και εντυπωσιακή κοπέλα. 

    Ο πρώτος της κιόλας κινηματογραφικός ρόλος, την έκανε αυτομάτως πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα νεαρότερα κορίτσια. 

    Η εμπορική επιτυχία της ταινίας ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε ένα sequel, το 2004. 
    Το πρώτο έφτασε τα $165 εκατομμύρια σε εισπράξεις, ενώ το The Princess Diaries 2, αν και δεν σημείωσε ανάλογη επιτυχία, συγκέντρωσε περίπου $95 εκατομμύρια. 

    Ο Garry Marshall κατάφερα πολλά με αυτήν την ταινία. 
    Αρχικά, έπεισε την Julie Andrews να τραγουδήσει και πάλι, ύστερα από πολλά χρόνια, μετά από τα κλασικά Η Μελωδία της Ευτυχίας και Mary Poppins, αν και η ίδια στην αρχή ήταν ανένδοτη. 

    Στη συνέχεια, για μία ακόμα φορά, μετατρέπει την άγνωστη πρωταγωνίστριά του σε star πρώτου μεγέθους - κάτι αντίστοιχο είχα κάνει και με την Julia Roberts, μια ηθοποιό με την οποία επίσης την έχουν συγκρίνει κατά κόρον. 

    Αυτό συμβαίνει και εξαιτίας του ηχηρού της γέλιου ή του μεγάλου της χαμόγελου που παραπέμπουν στην Roberts
    Προσωπικά, περισσότερες διαφορές βρίσκω, παρά ομοιότητες, αλλά η άποψη αυτή, όντως υπάρχει. 

    Το 2001 πρωταγωνιστεί επιπλέον στο The Other Side of Heaven, όπου υποδύεται μια γυναίκα στη δεκαετία του 50΄, μια δεκαετία που της ταιριάζει γάντι. 

    Την επόμενη χρονιά, έδωσε την φωνή της στο ιαπωνικό animation, Neko on ongaesshi (2002) και συμμετέχει επίσης σε μια ιστορία του Charles Dickens, δίπλα σε έναν θρύλο του Hollywood, τον Christopher Plummer

    Το Nicholas Nickleby της ίδιας χρονιάς ήταν μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή, αλλά η Anne Hathaway θα πέρναγε αργότερα ξανά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

    Το 2004 πρωταγωνιστεί στο παραμυθένιο Ella Enchanted, σε μια αρκετά πρωτότυπη ιδέα. 
    Όταν μια πικρόχολη νεράιδα την καταριέται, ως βρέφος ακόμα, με το να είναι υπάκουη σε όλη της τη ζωή, η ίδια όταν μεγαλώνει εκπληρώνει μονίμως τις επιθυμίες των άλλων. 

    Αρκετά καλή η ταινία, με αρκετή “τύπου” δράση, (όση το είδος της, της επιτρέπει να έχει), αλλά και τα απαραίτητα κλισέ, με την αγάπη να ξεπερνά τα πάντα και να λύνει τα μάγια.

    Την ίδια χρονιά της προτάθηκε και πρωταγωνιστικός ρόλος για το The Phantom of the Opera, αλλά δεν κατάφερε να παίξει, καθώς εκείνη την περίοδο είχε δεσμευθεί με το The Princess Diaries 2, το οποίο συγκέντρωσε κυρίως αρνητικές κριτικές, σε αντίθεση με το πρώτο.

    Έπειτα έδωσε την φωνή της ως Κοκκινοσκουφίτσα στο  animation, Hoodwinked (2005), αλλά στη συνέχεια θέλησε και η ίδια να παίξει σε κάτι διαφορετικό. 

    Κάνει στροφή στην καριέρα της, αφήνοντας τις ρομαντικές κομεντί για λίγο πίσω, πρωταγωνιστώντας στην κοινωνική ταινία, Havoc

    Μαζί με την Bijou Phillips, υποδύονται δύο μαθήτριες λυκείου, οι οποίες θέλουν να παριστάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι, σε μια ταινία που περιγράφει τις διαφοροποιήσεις στις κοινωνικές τάξεις. 

    Συμμορίες ανήλικων, αλλά και οργανωμένες συμπράξεις αλλοδαπών του Los Angeles, παρουσιάζονται σε αυτή. 

    Η Hathaway δίνει μια πολύ καλή ερμηνεία, είναι απόλυτα πιστευτή στο ρόλο της κοπέλας που πειραματίζεται και εν τέλει η ζωή της φεύγει εκτός ελέγχου.
    Πραγματοποιεί κάποιες γυμνές σκηνές, θέλοντας να αποτινάξει την γλυκανάλατη εικόνα που είχε έως τότε. 

    Η ταινία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, έλαβε μέτριες κριτικές και βγήκε κατευθείαν σε DVD στην Αμερική. 

    Εμένα βασικά μπορώ να πω ότι μου άρεσε. 
    Ο τρόπος κινηματογράφησης της Barbara Kopple ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και ο τρόπος που έκλεισε η ταινία στο τέλος είχε πολύ ενδιαφέρον. 

    Στο Brokeback Mountain το 2005, δίνει για πρώτη φορά μια άκρως δραματική ερμηνεία που αν και βρίσκεται σε δεύτερο ρόλο, είναι ένας από τους σημαντικότερους της καριέρας της. 

    Τότε είναι η πρώτη στιγμή που ουσιαστικά φανερώνονται οι υποκριτικές δυνατότητες που έχει και φαίνονται οι προοπτικές που της ανοίγονται. 

    Η πολυβραβευμένη ταινία του Ang Lee, προκάλεσε ανάμεικτα σχόλια για το θέμα της, αλλά έλαβε θερμής υποδοχής. 

    Όλο το cast έδωσε δυνατές ερμηνείες, με τους Heath Ledger, Jake Gyllenhaal και Michelle Williams να κερδίζουν υποψηφιότητες σε Oscar, BAFTA, Χρυσές σφαίρες μεταξύ άλλων, για τις ερμηνείες τους, παραγκωνίζοντας την Hathaway.

    Πραγματικά έμεινα έκπληκτος με αυτό το γεγονός, αφού η ερμηνεία της ήταν απίστευτη. 

    Υποδύθηκε μοναδικά την αρχικά «φρέσκια» και δυναμική κοπέλα, η οποία μετατρέπεται σε καταπιεστική, αδιάφορη γυναίκα της εποχής. 
    Υιοθετεί ένα διαφορετικό ύφος μιας γυναίκας διαθέτει λίγο τουπέ, αλλά έχει κουραστεί επίσης με την κατάσταση που υπάρχει, χωρίς να θέλει να το δείξει. 

    Για τα μόλις 23 της χρόνια, πραγματοποίησε τότε μια πολύ ώριμη και ρεαλιστική ερμηνεία - ειδικά στην σκηνή όπου ο Ledger τηλεφωνεί και της ζητάει τον Gyllenhaal, είναι άξια συγχαρητηρίων. 

    Γνωρίζοντας ποιος είναι στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου, του αναφέρει την ψευδή αιτία θανάτου του συζύγου της. 
    Ήταν τρομερά εκφραστική  και έστω και από μικρό ρόλο, συνεισφέρει από την πλευρά της στην επιτυχία της ταινίας. 

    Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της καριέρας της (μέχρι τώρα, γιατί ακολουθεί και το The Dark Knight Rises) έρχεται με το The Devil Wears Prada το 2006. 

    Τα λόγια είναι περιττά για την εκπληκτική, αυταρχική εργοδότρια, Meryl Streep.
    Ο ρόλος αυτός απλά 'έγραψε', και υποκλινόμαστε στο ταλέντο της τρεις βραβευμένης με Oscar ηθοποιού. 
    “That’s all” όπως θα έλεγε και ο χαρακτήρας της, Miranda Priestly. 

    Η Anne Hathaway μαζί με την Emily Blunt αποτελούν ωραίο δίδυμο ως βοηθοί, αν και άσπονδες φίλες στην αρχή. 
    Τα  φώτα όμως πέφτουν στην γλυκιά Andy (Hathaway), κάνοντάς την γνωστή, ακόμα και στους λίγους που ίσως μέχρι τότε να μην την είχαν ακουστά.

    Έπειτα υποδύθηκε την εικοσάχρονη συγγραφέα Jane Austen στο Becoming Jane, κερδίζοντας θετικές κριτικές, ενώ το 2008 είναι η πιο σημαντική της χρονιά και πρωταγωνιστεί σε διαφορετικά πράγματα. 

    Υποδύθηκε την μυστηριώδη  femme fatale, Agent 99 στην κωμική περιπέτεια Get Smart με συμπρωταγωνιστή τον Steve Carell

    Εκεί είναι σαγηνευτική, αλλά και αστεία σε κάποιες στιγμές, σε αυτό το remake της αντίστοιχης σειράς του '60. 

    Στη συνέχεια έπαιξε την σύμβουλο στο μεταφυσικό θρίλερ, Passengers και συναντήθηκε με την Kate Hudson στην κωμωδία Bride Wars

    Ξεκαρδιστική ταινία που οι δύο πρώην κολλητές φίλες, οι οποίες μέχρι πρότινος ταυτίζονταν απόλυτα, δίνουν ρεσιτάλ, βγάζοντας εκδικητικότητα, η κάθε μία για τον γάμο της άλλης. 

    Και όλα αυτά επειδή κατά λάθος ορίστηκε η ίδια ημερομηνία για το γάμο τους.
    Από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες της χρονιάς, με το άπαιχτο δίδυμο σε τρελά κέφια. 

    Η σπουδαιότερη ταινία στην οποία συμμετέχει εκείνη τη χρονιά είναι η ταινία σταθμός την καριέρα της, Rachel Getting Married

    Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο ρόλο της Kym, μιας κοπέλας που όντας σε απεξάρτηση, διαταράσσει τον γάμο της αδελφής της. 
    Ταυτίστηκε απόλυτα με το ρόλο, σε σημείο που σου δίνει την εντύπωση ότι και η ίδια είναι εθισμένη στην ναρκωτικές ουσίες. 

    Πολλαπλές οι βραβεύσεις για την Hathaway σε διάφορα φεστιβάλ παγκοσμίως, καθώς και υποψηφιότητες α΄ γυναικείου ρόλου σε Όσκαρ και Χρυσές σφαίρες

    Συμμετείχε επίσης ως guest και σε δημοφιλείς animated σειρές της TV, όπως το Family Guy και το The Simpsons, στο οποίο για την συμμετοχή της κέρδισε και βραβείο Emmy, ενώ στον κινηματογράφο, έδωσε την φωνή της στο υποψήφιο για Οσκαρ animation, Rio.

    Το 2010 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον σκηνοθέτη Garry Marshall για την αισθηματική κομεντί, Valentine’s Day που αποτελείται από διάφορες μικρές ιστορίες. 
    Αναμενόμενη η εισπρακτική επιτυχία της ταινίας, αν σκεφτεί κανείς το πολυπληθές all star cast. 

    Εκείνη έπαιξε το ρόλο της βοηθού και αρχικά δεν ήθελε να τον κάνει, επειδή παρόμοιο ρόλο είχε και στο The Devil Wears Prada, με τη διαφορά ότι η ηρωίδα δεχόταν και κλήσεις hot line στο κινητό της, έτσι ώστε να συμπληρώσει τα προς το ζην. 

    Η ταινία φυσικά και δεν της προσέφερε τίποτα και μάλλον η ίδια δέχθηκε να συμμετέχει επειδή ίσως ένιωθε υποχρεωμένη στον σκηνοθέτη που την ανέδειξε.

    Στο Alice in Wonderland, ο Tim Burton την επιλέγει μεταξύ άλλων στο ρόλο της White Queen. 
    Αιθέρια και εντυπωσιακή στο ρόλο της λευκής βασίλισσας. 

    Μετά πρωταγωνιστεί και πάλι με τον Jake Gyllenhaal στο γλυκόπικρο, Love and Other Drugs και κερδίζουν και οι δύο, υποψηφιότητες καλύτερης ερμηνείας στις Χρυσές σφαίρες.  

    Πρόσφατα την είδαμε στο One Day (2011) σε μια ιστορία δύο ανθρώπων που συναντιούνται συνεχώς, σε διαφορετικά στάδια της ζωής τους κάθε φορά, την ίδια ημέρα, τα τελευταία είκοσι χρόνια. 
    Η ταινία έλαβε ανάμεικτες κριτικές και δεν ενθουσίασε ούτε τον δικό μας Τσώκο.

    Αυτό το καλοκαίρι θα τη δούμε ως Selina Kyle στο πολύαναμενόμενο The Dark Knight Rises

    Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Anne δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να υποδυθεί την θελκτική Catwoman και απορούν με το σκεπτικό του Christopher Nolan

    Η αλήθεια είναι ότι το sweet-girl next door-face της, δεν συνάδει με το σκοτεινά γοητευτικό physic της Catwoman. 

    Ας μην προτρέχουμε όμως να την καταδικάσουμε. 
    Μέσα από το trailer που κυκλοφόρησε, αν και σύντομης διάρκειας, με την παρουσία της έδειξε έναν ερωτισμό, αλλά και μυστήριο. 
    Πιστεύω μάλιστα ότι δεν θα απογοητευθούμε και ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. 

    Κι αυτό σας το λέει ένα άτομο που «ερωτεύθηκε» την Michelle Pheiffer ως Selina Kyle και πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη catwoman από εκείνη. 

    Αυτή την περίοδο, η Hathaway βρίσκεται στα γυρίσματα του Les Miserables, που θα δούμε τον Δεκέμβριο του 2012, μαζί με τους  Hugh Jackman, Helena Bonham Carter, Russell Crowne και Amanda Seyfried.

    O καλύτερός της ρόλος ήταν με διαφορά στο Rachel Getting Married.
    Πραγματικά εκπληκτική ερμηνεία. 

    Πάντως μέχρι στιγμής δεν της έχει δοθεί η ευκαιρία να αξιοποιήσει πλήρως όλο το φάσμα του ταλέντου της. 
    Διαθέτει μια πολύ καλή φωνή και ως εκ τούτου, θα ήταν πολύ καλή και σε musical. 

    Προσπάθησε να μπει στο cast του musical, Nine, αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο αυτό της το χάρισμα, το έχει δείξει στις τελετές των Oscar.

    Ένα είναι σίγουρο, η Anne Hathaway, έχει επιμονή, θέληση και ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες, ύστερα από όσα έχει περάσει (σοβαρά προβλήματα με τον τέως σύζυγό της, την τρέλα των paparazzi για το γεγονός σύλληψης του συζύγου της κλπ).

    Το πρόσωπο της φωνάζει αισιοδοξία και η ίδια πατάει γερά στα πόδια της.

    Έχουμε σίγουρα πολλά να δούμε από εκείνη, αφού μόλις πάτησε τα 30 και ετοιμάζεται να διανύσει την πιο δημιουργική δεκαετία της.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Καλύτερός τους Ρόλος: Anne Hathaway Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top