F 15 Rising Starlets του Hollywood: Jessica Chastain - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Jessica Chastain - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Jessica Chastain

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Συνεχίζουμε με μια ηθοποιό που, αν και είναι λίγο μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες της λίστας (στα 35 τώρα), είναι εξίσου «φρέσκια» στο χώρο.

    Ξεκίνησε την καριέρα της με θέατρο και τηλεόραση, στα οποία έπαιζε παράλληλα. 


    Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2008 και παρά τα μόλις 5 χρόνια παρουσίας της, έχει συγκεντρώσει 27 βραβεύσεις σε φεστιβάλ παγκοσμίως, ανάμεσά τους, τα φεστιβάλ του Toronto, Vancouver, Seattle, Los Angeles κ.α. 

    Το ανεξάρτητης παραγωγής Jolene, αποτέλεσε το κινηματογραφικό έναυσμα της ηθοποιού, στο οποίο υποδύεται ένα έφηβο ορφανό κορίτσι που για δέκα χρόνια περιπλανιέται βιώνοντας διάφορες εμπειρίες...



    Είχε επίσης έναν μικρό ρόλο στο δραματικό Stolen Lives (2009) και  η καινούργια δεκαετία άρχισε πολύ δυναμικά, με τη Jessica να συμμετέχει απανωτά σε κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες τα τελευταία χρόνια. 

    Στο The Debt υποδύθηκε μια νεαρή πράκτορα από το Ισραήλ της δεκαετία του 60΄, με τον ίδιο ρόλο να παίζει η Helen Mirren σε μεγαλύτερη ηλικία. 

    Πέρυσι έπαιξε στο θρίλερ Take Shelter, για το οποίο κέρδισε υποψηφιότητα Saturn award.

    Παγκοσμίως γνωστή έγινε όμως με το The Tree of Life, με το οποίο μας συστήθηκε ως σύζυγος του Brand Pitt


    Πρόκειται για μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες των τελευταίων ετών, η οποία συγκέντρωσε ανάμεικτες κριτικές (ως προς τη θεματική της, αφού για το οπτικό όλοι την εξυμνούν).

    Την ταινία του Terrence Malick άλλοι την εκθείασαν και άλλοι τη μίσησαν, αλλά η πολύ καλή ερμηνεία της Jessica, δεν ήταν αμφισβητήσιμη από κανέναν. 

    Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Καννών, αποσπώντας στον Χρυσό Φοίνικα και συγκέντρωσε τρεις υποψηφιότητες στα Oscar.


    Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στο The Help, ανάμεσα σε ένα πολύ εντυπωσιακό cast γυναικών (Viola Davis, Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer και Sissy Spacek). 

    Η ταινία πραγματεύεται τις σχέσεις των εύπορων λευκών γυναικών με τις Αφροαμερικανίδες υπηρέτριές τους. 

    Η ταινία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με σχεδόν $200 εκατομμύρια στο box-office και έλαβε θερμής υποδοχής από κοινό και κριτικούς. 

    Ως χαζούλα και αφελή Celia, κέρδισε υποψηφιότητα β΄ γυναικείου ρόλου στα Οσκαρ, και αποτελεί την πρώτη της, αλλά κάτι μου λέει ότι θα υπάρξει μακρά κοινή πορεία μεταξύ εκείνης και του θεσμού.

    Στη συνέχεια, την σκηνοθετεί και την επιλέγει προσωπικά ο  Al Pacino στο Wilde Salome, μια ιστορία που περιγράφει την εμμονή του ίδιου του Pacino για τον Oscar Wilde

    Στο Texas Killing Fields συναντιέται με Sam Worthington και Chloe Moretz, ενώ στο Coriolanus του Ralph Fiennes, δίνει μια ήρεμη αλλά δυνατή ερμηνεία. 

    Από ότι φαίνεται το έχει πάρει μονότερμα και περνά από τη μια ταινία στην επόμενη. 

    Θα πρωταγωνιστήσει στο Lawless μαζί με Tom Hardy, Guy Pearce και Gary Oldman (δείτε τα σημερινά poster) και θα δώσει την φωνή της στο Madagascar 3

    Πριν τελειώσει το 2012, θα τη δούμε επίσης στην ταινία τρόμου Mama, στο δράμα Tar μαζί με James Franco και Mila Kunis και θα βρεθεί ανάμεσα σε ένα all star cast στο Untitled Terrence Malick Project.  

    Η Jessica Chastain είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της και καταφέρνει πάντα να βγάζει κάτι όμορφο, ακόμα και όταν υποδύεται κάτι δραματικά άσχημο.

    Ένα είναι σίγουρο, η  Jessica ήρθε για να μείνει και βάλθηκε να αποδείξει σε όλους την αξία της. 

    Όντας εργασιομανής, εκτός από την ποσότητα των ταινιών στις οποίες συμμετέχει, δείχνει να την ενδιαφέρει και η ποιότητα. 
    Σταδιακά πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

    Δείτε τις 15 Rising Starlets του Hollywood ΕΔΩ.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Jessica Chastain Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top