F Red Tails - FilmBoy Red Tails - FilmBoy
  • Latest News

    Red Tails

    Η εμπειρία των μαύρων αμερικανών αεροπόρων στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η ιστορία των 996 πιλότων (και περίπου 15.000 προσωπικό εδάφους) που διακρίθηκαν στον αέρα, αντιμετωπίζοντας τον θεσμικό ρατσισμό της ίδιας της Αμερικής, γίνεται γνωστή στο κόσμο με το Red Tails του Anthony Hemingway.

    Υποβιβασμένοι σε χαμάλικες δουλειές από έναν σώμα αξιωματικών που πίστευε στην κατωτερότητα της Afro-American φυλής, προσπάθησαν σκληρά να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους και ξαναέγραψαν το βιβλίο κανονισμών για την ανδρεία, το καθήκον αλλά και τη φαιδρότητα του εν λόγω θεσμοθετημένου διαχωρισμού.

    Καλά όλα αυτά, αλλά μακάρι ο George Lucas και η εταιρεία του να μην τη γέμιζαν με τετριμμένα ηρωικά κλισέ του Hollywood - όπως γράφουν συνολικά οι κριτικές του Red Tails - ακόμα και στους χαρακτήρες.

    Υπάρχει ο ιδεαλιστής συνταγματάρχης A.J. Bullard (Terrence Howard, The Ledge), που αγωνίζεται έναντι των ισχυρών υποκριτών στα κεντρικά της Washington, o ευγενής Ταγματάρχης Emanuelle Stance (Cuba Gooding, Jr.) που παρακολουθεί με την πίπα και είναι μόνιμα έτοιμος για μάχη.

    Υπάρχουν ακόμη ...



    ...ο πότης Marty 'Easy' Julian (Nate Parker), ο 'παίζω-με-τους-δικούς-μου-κανόνες' Joe 'Lightning' Little (David Oyelowo, The Help), ο ξιπασμένος Junior (Tristan Wilds) και ο κιθαροποιός χιουμορίστας (Ne-Yo, Battle Los Angeles), καθώς και πολλές άλλες ethnic καρικατούρες.

    Μετά από μια επιτυχημένη υποστηρικτική αποστολή προσγείωσης σε μια παραλία, τα μέλη της "Tuskegee Experiment" όπως ονομάστηκαν, θέλουν να πάρουν επιτέλους την ευκαιρία μιας σημαντικής αποστολής βομβαρδισμού.

    Απογοητεύουν;
    Όχι βέβαια, it's Hollywood.


    O George Lucas άρχισε να ασχολείται με το Red Tails το 1988, αλλά δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τα μεγάλα studio, αφού εκείνα πίστευαν ότι μια ταινία με ένα all black cast δε θα ήταν εισπραχτικά κερδοφόρα.

    Ως αποτέλεσμα, ο Lucas κατέληξε να χρηματοδοτήσει το φιλμ με δικά του χρήματα, επενδύοντας $58 εκατομμύρια στην παραγωγή της ταινίας και $35 εκατομμύρια επιπλέον για το marketing!

    Μάλιστα, έκανε ο ίδιος κάποια reshoots αφού τότε ο Hemingway δεν ήταν διαθέσιμος.

    Το Red Tails έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου και είχε άνοιγμα περίπου $19 εκατομμύρια, ενώ έκλεισε στις αίθουσες με $48 εκατομμύρια.

    Οι κριτικές του είναι συνολικά μέτριες αλλά τα λεφτά του πάνω κάτω δεν θα τα χάσει.
    Κάτι είναι κι αυτό.


    Red Tails trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Red Tails Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top